Tid for (litt sunnere) iskrem
Det er ikke så mye som slår en frisk og kald iskrem på varme sommerdager. Og de beste lager du selv. Her er to smakfulle og sunne oppskrifter.
TROPISK NICECREAM
Nicecream er en tykk bananis/smoothie som smaker nydelig og friskt. Den kan serveres som is eller som nicecream bowl toppet med f.eks. granola og bær.
- 3 ss kokosmelk
- 100 g frossen banan
- 250 g frossen tropisk blanding med ananas, papaya, mango
- Pekannøtter
1. Ha alt i en blender og kjør til en jevn og fyldig nicecream. 2. Hell det over i en skål eller lag kuler og legg på ristede pekannøtter. 3. Pekannøtter ristes på et stekebrett midt i ovnen på 200 grader i 7-8 minutter.
«Bruk gjerne andre nøtter enn pekannøtter om du ønsker det .»
SJOKOLADE OG KAFFE NICECREAM
Smaksrik, frisk og noe å tygge på. Denne oppskriften er et kinderegg! Til en person trenger du:
- 3-4 ss kokt sterk kaffe, kjøleskapskald
- 1 ss kakaopulver
- 1 frossen banan
- 1 ts lønnesirup
1. Ha alt i en blender og kjør til en jevn og fyldig nicecream. 2. Scoop det så over i en skål og strø over litt finhakkede salte peanøtter. 3. Du kan også ha det over i en annen beholder og fryse det men da må du ta det ut av fryseren litt før du skal servere det så det får tint opp litt.
«Denne er supergod med masse smak av sjokolade og kaffe. Jeg har strødd over litt finhakkede salte peanøtter men det kan sløyfes. Server den som en sunn is på varme sommerdager.»