REISEGØY: Innholdsrike turer som tar utgangspunkt i hobbyen og interessen til godt voksne. KLIKK HER!

happy,active,senior,couple,outdoors

– Min nye kjæreste er mye mer erfaren enn meg

Hun har fått en ny vår med ny kjæreste. De har det supert sammen, men hun blir litt usikker fordi han er mye mer seksuell erfaren enn henne. Hun er rett og slett redd for at hun i lengden ikke skal bli nok for ham. Sexolog Gro Isachsen svarer.

SPØRSMÅL: Jeg har nylig fått meg en ny kjæreste. Vi har det supert sammen, og jeg føler jeg har fått en ny «vår» på mine eldre dager. Han ser meg på en helt annen måte enn min tidligere mann gjorde. Han gjør meg vital og får meg til å føle meg mer kvinne enn jeg noen gang har vært i mitt tidligere liv. Vi snakker allerede om å flytte sammen. 

Det jeg ser som et problem er at vi har levd totalt forskjellige liv. Jeg i trygge hverdager med fast jobb, fast mann og trygg økonomi. Han har en rekke samboerforhold bak seg, har byttet jobb temmelig ofte, har bodd mye i utlandet og har eksperimentert mye seksuelt. Blant annet har han vært på sexklubber mange ganger, og har opparbeidet seg ferdigheter som elsker jeg setter umåtelig pris på.

Jeg føler meg til tider håpløst uerfaren når vi har sex. Når han spør hva jeg liker og hvordan jeg vil han skal kjæle med meg blir jeg svar skyldig, siden dette er et språk jeg ikke behersker. Jeg vet heller aldri hva jeg skal gjøre for at han skal ha det like godt som meg. Jeg tenker derfor ofte at det blir ubalanse i forholdet.

Det jeg er usikker på er om jeg i lengden blir nok for han. Han sier han har roet ned og ønsker seg fastere grunn under føttene nå, men jeg er engstelig for at det jeg har å tilby blir for kjedelig for han.

Sigrun

SVAR: Så heldige dere er som har funnet ut at motsetninger tiltrekker hverandre. Det kan gi nye perspektiver både seksuelt og intellektuelt. Du kan ganske sikkert gi ham en trygghet han har savnet i all sin eksperimentering. Mens han kan øse av sine erfaringer og gi deg mer spennende dager – om du er åpen for det. Vi utvikler oss gjennom hele livet, også når det gjelder seksualiteten, og han har sikkert mye å lære deg. Om han får deg å spille på nye strenger og nyte aktivister du ikke har visst var der, har du åpenbart muligheter for å nå nye høyder når det gjelder nytelse. 

Jeg vil tro lederrollen er naturlig for ham når dere har sex. La ham styre deg og la deg forføre. Si ja takk til hva han måtte gjøre for at du skal ha det godt. Ikke bruk tiden på å tenke at om han gjør noe fantastisk med deg, må du gi tilsvarende fantastisk tilbake. Om han ønsker en mer aktiv rolle fra din side, virker det som om han er i stand til å be om det. 

Er han en som liker giverrollen under sex, vil han ta styring og elske at du har det godt. Finn ut hvilke sanser som appellerer til hans tenningsmønster. Tenner han og øker sin spenning visuelt, spill på det ved å kle deg på en sexy måte og by deg fram med gester og kroppsspråk. Tenner han via øregangene, må du tørre å bruke lyder under sex. Ikke hold noe tilbake, men slipp nytelsen ut. Tenner han via luktesansen, bruk en sensuell og forførende parfyme når du ønsker å vekke ham. Og gjør deg stadig mer kjent med hvilke kjærtegn han liker, enten det er kyss, klapp eller klem.

For at du skal være forberedt før nye aktiviteter kan det være lurt å be ham åpne opp og snakke på en forståelig måte om hva han har planer om å gjøre, slik at dere unngår at han går over dine grenser. Om han trår utenfor kan det påvirke din trygghet og senere din evne og vilje til å gi deg hen i seksuelle situasjoner. Husk at all sex skal være sikker, sunn og samtykkende.