REISEGØY: Innholdsrike turer som tar utgangspunkt i hobbyen og interessen til godt voksne. KLIKK HER!

hovedbilde kajakktur

Øyhopping i Hellas med kajakk!

VIOVER60 REISEGØY og Vilja Reiser inviterer deg til å bli med på en fantastisk eventyrreise der vi padler mellom øyene i det Joniske hav.

Vi fyller dagene med padling, solfylte dager på sjøen og varme kvelder på stranden. Dagsetappene varierer mellom 10 til 25 km. Vi spiser på tavernaer, eller sittende på hvite strender. Vi får servert nygrillet havabbor og annen deilig kortreist mat. 

AVREISE: 16. september 2024 – 8 dager
Pris per person fra kr 27.400,- i dobbeltrom med helpensjon

Padleturen går fra byen Nydri ute på halvøya Lefkada. Der venter kajakkene og gode guider på oss med seks dagers fantastisk havpadling mellom øyene i det Joniske hav. Hele tiden endrer landskapet seg, steile klipper, vegetasjon helt ned til sjøen, blått varmt hav og kanskje en delfin foran kajakken. Vi fyller dagene med padling, solfylte dager på sjøen, og varme kvelder på stranden. 

2023 bk hellas olemartin aktivferie kajakk10

Ute på øya Meganesi serverer Alex oss nygrillet havabbor, noen meter fra der bølgene dovent slår inn mot stranden. Mer kortreist mat kan vi ikke få…

Vi padler i skjermet havområde i det Joniske hav, opplever krystallklart vann og behagelig badetemperatur. Padleantrekket er gjerne er shorts, t-skjorte og stråhatt. Dagsetappene varierer mellom 10 til 25 kilometer, og vi dekker ca. 100 kilometer i løpet av turen. Vi spiser på tavernaer, eller sittende på hvite strender med rene hvite små kulestein. Fem netter på hotell og familieeide små steder, og to netter i telt på stranden i møte med gresk vennlighet. Vi besøker øyene Meganesi, Kastos, Kalamos og Thilia. Og vi padler forbi den myteomspunnede øya Skorpio, som tidligere var eid av Aristotles Onassis.

Avstanden fra teltet til morgendukkerten er 5-10 raske skritt. Vi padler to økter hver dag, og spiser medbragt enkel lunsj.

2023 bk hellas olemartin aktivferie kajakk2

Høydepunkter

– Camp en natt på stranden og opplev
nattehimmelen «The Million Star Hotel»
– Krystallklart vann det er lett å padle i
– Mikros Gialis-bukten med familieeid
hotell og restaurant – kun for oss
– Fersk lokal mat til alle måltider som blir tilberedt og servert

Dag for dag – Fra øy til øy på det Joniske hav

Dag 1: Avreise fra Norge

Vi flyr fra Oslo, og blir møtt av våre greske venner på flyplassen i Athen når vi lander. Vi kjører til tettstedet Rion (ca. to timer i buss) og sjekker inn på hotellet for natten. Det er sent på kveld og for sent til servering. Vi anbefaler at du tar med egen kveldsmat, hjemmefra eller flyplassen.

Dag 2: Transport til Lefkas og første dag i kajakken

Vi står opp tidlig på morgenen, og etter frokost kjører vi til Lefkada (ca. 3,5 timer). Her møter vi våre lokale kajakkguider, får utdelt utstyr og pakker kajakkene. Vi svinger innom sikkerhetsrutinene og dagens padleetappe. Padleeventyret starter fra havnen i Nydri. Etter kort tid padler vi forbi til den lille, privateide øya Madouri. På Madouri bodde en av de største greske dikterne, Aristotelis Valaoritis. Huset hans er nå et museum, og det er det eneste huset på øya. En annen Aristoteles venter på oss litt lenger ut. Denne gang på den private øya Skorpios, som en gang tilhørte den berømte greske skipsrederen og forretningsmannen Aristoteles Onassis. Vi fortsetter å padle et par nautiske mil til, og kommer frem til Meganisi på den nordøstre siden. Her er det en vakker kyst med fjordlignende formasjoner, nydelige strender og pittoreske små landsbyer. Vi padler til stranden Fanari, der vi stopper vi for lunsj og bading. Etter en times tid padler vi noen kilometer til, og kommer frem til stranden på Elia. Etter å ha tatt opp kajakken får vi tildelt rom i gjestehus i skråningen opp fra stranden. Det blir tid for en dusj, og litt prat i solnedgangen før vi i samlet flokk spaserer opp til landsbyen Sparthochori og spiser middag på en lokal taverna. Vi blir bedre kjent med hverandre, og gjennomgår plan for morgendagen.
Padledistanse: 18 km. 

2023 bk hellas olemartin aktivferie kajakk
Vi går i land på strender vi har helt for oss selv

Dag 3: Vi padler til Kalamos

De badeglade rekker forfriskende morgenbad på Elia i det krystallklare vannet før frokost. Etter frokost og en god kopp kaffe på verandaen, fortsetter vi kajakkturen over sundet til den grønne øya Kalamos. Vi får en kryssing på ca 8 km over til øya. Her har vi møtt delfiner tidligere. Midtveis lager vi flåte av kajakkene, og tar en beinstrekk ute på havet. Når vi kommer frem til den frodige øya omgitt av turkisgrønt vann og bevokst med sypresser, er det vanskelig å motstå et bad og deilig lunsjpause. Etter å ha spist og hvilt oss her på stranden Episkopi, padler vi videre til landsbyen Kalamos med sin lille, pittoreske fiskehavn der det blir benstrekk og et lite tavernabesøk. Deretter padler vi bort til stranden, hvor vi møter Alex som har forberedt grilling av nytrukket havabbor til middag.  Vi spiser middag og setter opp campen vår for natten mens nattehimmelen trer frem. Kanskje får vi «The million stars hotel»
Padledistanse: ca. 18-20 km. 

2023 bk hellas olemartin aktivferie kajakk7

Dag 4: Lett dag fra Kalamos til Kastos

Vi spiser en enkel frokost på stranden, og når vi har pakket kajakken, padler vi mot øya Kastos (120 innbyggere). Dette er en enkel dag med en kortere etappe enn de to forrige dagene. Men vi skal besøke mange vakre strender hvor vi ikke bare har muligheten til å svømme, men også snorkle i det krystallklare vannet. Her er det utrolig vakkert, også under vannoverflaten! Vi spiser lunsj, nyter kajakklivet og slapper av i solen.  Når vi er klare igjen, fortsetter vi til den lille og omtrent bilfrie landsbyen for middag og en liten kveldstur til fots i den vakre solnedgangen. Her overnatter vi i et trivelig gjestehus. 
Padledistanse ca. 10 km.
 

Dag 5: Hviledag/fiskedag/Kastos

Teknikktrening

Frokost på verandaen. En dag for å slappe av, lese eller ta en kaffe på den trivelige kafeen på stranden. Eller bli med på kajakkinstruksjon utenfor stranden. Eller padle rundt øya Kastos på egen hånd. Eller bli med Alex ut på havfiske. Han påstår at han og broren er «very good fishermen». Fangsten leverer vi på restauranten, og får den servert til middag.
 

Dag 6: Mikros Gialos

Etter frokosten krysser vi over til sørspissen av Meganisi, med innlagte stopp på den ubebodde øya Fermekoula. Etterpå fortsetter vi til sørspissen av Meganesi, der vi finner en øde strand for oss selv til lunsj, snorkling, hopping fra klipper og en liten ryggstrekk. Etter lunsj blir det spennende grottebesøk og fri havpadling i kryssingen mot Lefkada. Mot ettermiddagen blir det landgang i den lille landsbyen Mikros Gialis (den lille bukta) og innsjekk i nydelige leiligheter med utsikt over bukta. Middag på en taverna, med innehaveren tett på, som garanti for utmerket service. Og kanskje blir det nattbad nede på stranden i morilden?

Padledistanse: 26 km. 

2023 bk hellas olemartin aktivferie kajakk3

Dag 7: Blå farger, grotter og havdyp. Siste dag i kajakken

Etter en god natt på toppen av den lille øya, er et lite morgenbad på stranden forfriskende godt. Dagen byr på padling langs imponerende, kritthvite kalkstensklipper og nydelige farger. Kajakken glir forbi grotter og vulkanske klippeformasjoner. Øya Meganisi og spesielt “Papanikolisgrotten” blir spennende.  Det er en enorm kalksteins grotte vi padler inn i. Vel inne i grotten, kan de som vil, hoppe ut av kajakken og ta en spennende svømmetur i krystallklart vann. Vi fortsetter til neste stopp på den nydelige Ammoglossa-stranden der det bli lunch. På tidlig ettermiddag kommer vi tilbake til Nydri der vi startet. Vi sjekker inn på hotellet for en god dusj før vi møtes til en hyggelig avskjedsmiddag og takk for nå til Alex og guidene. 
Padledistanse: 19 km.

2023 bk hellas olemartin aktivferie kajakk9

Dag 8: Avreise til Athen

Vi har sen frokost og tid til en liten spasertur med innlagt shopping. Handletips: Honning, olivenolje og velsmakende fjelloregano.  Bussen stopper underveis for en lunsj (som vi betaler selv). Hvis vi rekker det, blir det en liten stopp ved Korintkanalen. Tilbakereisen til Athen tar ca 5,5 timer, før vi flyr hjem på kvelden.  Ankomst Oslo samme kveld.

Dette er inkludert

 • Flyreise med direkte fly Oslo-Athen tur/retur
 • Bagasje og seteplassering samlet
 • Norsk turleder som møter i Athen og er med på hele reisen
 • Transport tur-retur Athen flyplass
 • To profesjonelle engelsktalende sertifiserte padle guider
 • Seks netter på hotell i delt rom (2 personer)
 • En natt i delt telt (2 personer)
 • Seks dager med padling fra øy til øy
 • Tre måltider om dagen.
 • Alt havkajakkutstyr i dobbelkajakk (singelkajakk mot tillegg i prisen)
 • Følgebåt som tar bagasje vi ikke får plass til i kajakken
 • Alt campingutstyr som telt, bestikk og det som trengs for matlaging
 • Introduksjon kajakkskurs (Vått-kortkurs eller kurs i eskimorulle på hviledagen)
 • Reisen er omfattet av Reisegarantifondet

Pris: 27.600,-

Ikke inkludert

 • Drikke til middag
 • Tillegg singelkajakk 1900,-
 • Tillegg enkeltrom 3500,-

Praktisk informasjon

 • Reisen er for en mindre gruppe, minimum 10 og maks 16 personer
 • Det er 4G dekning hele veien
 • Telefonen kan lades der vi sover innomhus. Samme kontakt som i  Norge
 • Reisen forutsetter egen reiseforsikring.
 • Sikkerheten ivaretar vi med to lokale guider og en norsk erfaren turleder.
 • Egen følgebåt for bagasje vi ikke får plass til i kajakkene.
 • Du får best utbytte av turen om du herder muskulaturen med passende padlelengder i forkant. Alle som deltar må ha noe padleerfaring, være i stand til å sette opp telt, og tilpasse seg enkelt teltliv.
 • Depositum kr. 8000,- ved påmelding, restbeløp 40 dager føre avreise
 • Forbehold om valutakurs – reisen er utregnet med Eurokurs 12,- blir norske krone sterkere blir reisen rimeligere og tilsvarende andre veien så fremt norsk krone blir svakere.

Turoperatør: Vilja Reiser
Telefon 6755 8080