REISEGØY: Innholdsrike turer som tar utgangspunkt i hobbyen og interessen til godt voksne. KLIKK HER!

hovedbildebalkantog

Med tog gjennom hjertet av Balkan

VI OVER 60 og Togreiser inviterer til en av Europas mest spektakulære togreiser fra Beograd i Serbia til Bar i Montenegro

Bli med forfatter og kjentmann Olav Goberg, på en spennende togreise med dramatisk landskap, hyggelige landsbyer og vakre fjellkjeder gjennom hjertet av Serbia og Montenegro fra Beograd til Bar.

Ved siden av å oppleve byen Beograd og noen dager ved vakre Adriaterhavet skal vi få førsteklasses innsikt i kultur og folkeliv i området vi reiser gjennom. Jernbanen er spektakulær, den var et av avdøde president Titos prestisjeprosjekter, og har virkelig fått sin renessanse blant tog entusiaster de siste årene. Vi opplever også den sjarmerende museumsjernbanen Sargan 8, «Serbias svar på flåmsbanen» og mange andre spennende innslag på turen. 

AVREISE: 8. september 2024 – 6 dager.
Pris per person fra kr 18 900,- i dobbeltrom

bahnstrecke belgrad bar e1575024051585

Høydepunkter

– For tog- og naturelskere
– Fra vakre fjellandskap ned til det glitrende Adraterhavet
– Berømt damptog Sarganska Osmica

DAG 1:  OSLO-BEOGRAD 
Vi flyr direkte fra Oslo til Beograd med ankomst sent på kvelden. Ved ankomst hentes vi på flyplassen og sjekker inn på vårt sentrale hotell i Beograd.  

DAG 2: BEOGRAD 
Vi nyter frokost på hotellet før vi går på sightseeing til fots med kjentmann Olav i denne fine byen. Det sies at Beograd har blitt bombet hele 44 ganger, og har vært involvert i krig og opptøyer 115 ganger! Byen er en av de eldste i Europa og har spor etter bosetninger hele 7000 år tilbake. Det venter mye interessant historie, kultur, flotte byggverk, kule restauranter og en masse shopping i denne byen som er i ferd med å bli en populær destinasjon. Vi skal blant annet se gågaten Kneza Mihaila, byens eldste kafe og for de som ønsker tar vi turen innom Beograd festningen der vi har flott utsikt over området og møtet mellom elvene Donau og Sava. Etter sightseeing kan vi rusle litt rundt på egenhånd. Vi spiser felles middag i den artige bohem-gaten Skadarlija der det kryr av gode restauranter med flotte musikkinnslag. (F,M) 

vintage,skadarska,street,in,skadarlija,,main,bohemian,quarter,of,belgrade,
Skadarlija

DAG 3: BEOGRAD TIL MOKRA GORA MED TOG + SARGAN 8 
Vi spiser frokost og sjekker ut før vi reiser med buss til togstasjonen. Herfra skal vi på en 4 timers togtur til Serbia Branesci. Videre blir det kort transfer til Mokra Gora og Mecavnik der vi sjekker inn på hotellet og har litt tid til å se oss om før lunsj. Mecavnik er et lite sted bygget av den serbiske regissøren Emir Kusturica til filmen Livet er et Mirakel 2004. Det er bygget i tradisjonell stil med sjarmerende trehus og regissøren mottok i 2005 en europeisk arkitekturpris for sin skapelse. På ettermiddagen går vi om bord på flotte «Sargan 8.» Dette er en helt spesiell opplevelse med smalsporet jernbane. Navnet kommer av at jernbanen ble lagt i 8-tall for å takle stigningene i dette vakre landskapet. Jernbanen åpnet i 1925 men ble stengt i 1974 før den ble  forlenget og oppgradert fra 1999 til 2003. På kvelden er vi tilbake på Mecavnik og spiser middag for egen regning. (F,L) 

steam,engine,of,the,famous,sargan,eight,narrow,gauge,railway
Sargan 8

DAG 4: TOG TIL MONTENEGRO 
Vi spiser frokost og har litt tid til å nyte omgivelsene i Mokra Gora før vi sjekker ut og reiser med buss tilbake til Branesci stasjon. Her går vi om bord på toget som skal ta oss med på en 7,5 timer lang tur med majestetiske omgivelser over grensen til Montenegro. Underveis kjører vi over fantastiske Mala Rijeka Viaduct som frem til 2001 var verdens høyeste jernbanebro med sine 200 m over Mala Rijeka-elven under. Vi får servert deilig mat om bord med lokale spesialiteter før vi når Sutomore (stoppet før endestasjonen Bar) Ved ankomst Sutomore hentes vi og tas med til hotellet ved det glitrende Adriaterhavet. (F,M) 

sunny citadel in old town bar.
Montenegro fjell, ovenfor Bar

DAG 5: EN ROLIG DAG VED ADRIATERHAVET 
Vi har en rolig dag ved Adriaterhavet. Frokost og middag er inkludert på hotellet. Reiseleder er tilgjengelig for råd og tips. (F,M) 

DAG 6: HJEMREISE  
Vi spiser frokost og har litt tid på egenhånd før vi sjekker ut fra hotellet. Vi hentes i buss og reiser hjem med fly fra Podgorica via Beograd til Oslo. (F) 

Pris pr. person i delt dobbeltrom kr 18.900,- .

Det inkluderer: 
– Fly Oslo–Beograd/Podgorica (via Beograd) -Oslo inkl. skatter
– Bagasjehåndtering hele veien 
– All transport som nevnt i programmet 
– Overnatting på hyggelige hotell inkludert frokost 
– Måltider som nevnt i programmet (frokost, lunsj, middag = f, l, m) 
– Utflukter som nevnt i programmet 
– Norsk, lokalkjent reiseleder med fra Oslo 

Inkluderer ikke: 
– Drikke til maten 
– Enkeltromstillegg kr 2.500,-