REISEGØY: Innholdsrike turer som tar utgangspunkt i hobbyen og interessen til godt voksne. KLIKK HER!

hovedbildepuste02

Pusteteknikk i Italia: Lær å slappe av, få energi og hjelp mot plager!

Lær å puste riktig!

VI OVER 60 og Vilja inviterer deg med til Italia hvor du lærer å slappe skikkelig av og fyller opp energilagrene. I en grønn lunge med olivenlunder og vinranker i et kloster ved Trevi vil pusteekspert Anette Aarsland lære deg forskningsbaserte pusteøvelser.

På denne reisen lærer du å puste av pusteekspert Anette Aarsland. Anettes kurs har hjulpet tusenvis av klienter med alt fra panikkanfall, migrene, høyt blodtrykk, hukommelsestap, smerter, søvn og fordøyelse osv. Bli med på en helt spesiell reise!

AVREISE: 30. mai 2024 – 8 dager
Pris per person fra kr 21.900,- i dobbeltrom
Enkeltromstillegg: 2.800,-

2024 bk vo60 italia trevi pustereise 2 copy

Høydepunkter

– Forskningsbaserte øvelser i pusteteknikk
– Hele klosteret for oss selv.
– Innbydende klosterhage med svømmebasseng
– Tre nydelige hjemmelagde måltider med vin og vann. Private kokker
– Utflukt til den sjarmerende landsbyen Assisi

Pust, egentid og avslapning

Vår leder, Anette Sutter Aasland er lidenskapelig opptatt av å gå gjennom, og ikke utenom, våre følelser. På dette unike og spesielle klosteret som vi har helt for oss selv, gjør vi daglige øvelser i pusteteknikk; i form av veldokumenterte og forskningsbaserte pusteøvelse. Uforløste følelser som gråt, sinne og stress setter seg gjerne fast i kroppen via smerter og muskelspenninger i nakke, skuldre og bryst. På dette kurset lærer Anette oss å endre puste mønster, slik at du kan håndtere disse følelsene og gi slipp på smerter og spenninger. Teknikkene er enkle, og du vil ha god tid til å bli kjent med dem, slik at du vil kunne bruke dem som del av ditt verktøyskrin etter du kommer hjem. Helt nederst på nettsiden kan du lese hvilke erfaringer tidligere kursdeltakere har av pusteøvelsene.

hovedbilde

Her bor vi

Vi bor på klosteret Il Convento som drives av norske Live Mørstad. Hun er klosterets ildsjel og daglige leder, har bodd i Italia i over 35 år og er utdannet tekstilkunstner. Klosterets ble bygget i år 1158 og ligger ved den gamle romerske veien Via Flaminia ved byen Trevi. Dette paradiset med unik atmosfære, ligger midt blant store løvtrær, olivenlunder og vinranker. Den italienske kokkemammaen på klosteret tilbereder de beste måltidene basert på lokale, italienske råvarer.

2024 bk vo60 italia trevi pustereise 2
2024 bk vo60 italia trevi pustereise 4

Innimellom pustetreningen er det selvfølgelig tid til å nyte kaffe eller te og ta deg en dukkert i bassenget. En av dagene har vi inkludert en utflukt med guide til Assisi.

2024 bk vo60 italia trevi pustereise 5
2024 bk vo60 italia trevi pustereise 5b

Vårt ukesprogram

 • Deilig frokost i klosterhagen
 • Pusteteknikk øvelser – både individuelt og sammen – ute og inne
 • Lunsj serveres med vin og vann dertil
 • Egentid som du nyter som du ønsker – ved bassenget, i hagen, gå en tur eller besøke landsbyen og den lokale kafeen?
 • Pusteteknikk – nye øvelser med Anette
 • Felles tre retters middag med vin og vann
 • Gode samtaler under stjernehimmelen??
 • En dag har vi halvdagstur til Assisi med lokal guide

Reise alene?

Du er velkommen å melde deg på alene, her blir vi garantert en fin gruppe og alle blir godt kjent og får gjerne nye venner. Vi plasserer dere sammen to og to i delt dobbeltrom. Du tenker derfor ikke å betale fordyrende enkeltromstillegg (om du ikke ønsker eget soverom).
Vår reise er for en mindre gruppe, vi kan totalt være 21 personer på klosteret.

Dette er inkludert

 • Flyreise med direktefly Oslo – Roma tur/retur
 • Bagasje samt seteplassering samlet
 • Transport tur-retur Roma flyplass
 • Profesjonell norsktalende pusteekspert Anette Aarsland er med på hele reisen
 • To daglige pusteøvelser + foredrag med Anette
 • Syv netter i valgt rom kategori
 • Tre måltider om dagen, med vin og vann til maten
 • En halvdagsutflukt med lokal guide
 • Sosialt samvær
 • Reisen er omfattet av Reisegarantifondet

Turoperatør: Vilja
Telefon 67 55 80 80

Tilbakemeldinger fra noen av deltakerene som har vært på puste teknikk kurs med Anette

«Pusteøvelsene jeg har lært av Anette holder meg i balanse mentalt og fysisk. Det er dagens gave! Noen øvelser gir meg energi, som f.eks «snøfteøvelsen», andre øvelser får meg til å slappe helt av, stresse ned og minske smerter, f.eks. Vaguspust. Jeg har noen favoritt-øvelser som jeg utfører hver dag. Da senkes pusten helt ned til 5 pust i minuttet. Jeg håndterer frykt, redsel, stress, søvnmangel, smerter, sykdom, uro og bekymringer ved hjelp av Anettes pusteteknikker, som f.eks å puste langsomt utover på en «s»-lyd. Det geniale med pusteteknikkene, er at det er så konkret og lett å utføre- når som helst og hvor som helst. Jeg har fått en verktøykasse som jeg kan ta frem ved behov og det er jeg så takknemlig for! Dersom jeg ikke får utført en eneste pusteøvelse en dag, merker jeg at energien daler utover dagen. Jeg har også fått en bedre og sterke stemme ved å puste riktig. Tidligere mistet jeg stemmen en hel uke av gangen hvert år! Som lærer og kursholder er jeg avhengig av stemmen min og rett stemmebruk. Etter at jeg startet systematisk med Anettes pusteøvelser, har jeg ikke mistet stemmen en eneste gang! Jeg har aldri hatt bedre stemme enn nå. Jeg deltar i pustekor en gang i uka og gleder meg til hver gang. Da får vi kyndig veiledning av Anette. I tillegg har jeg fått bedre fordøyelse (færre magesmerter), mindre munntørrhet, og et mer balansert hormonsystem. En ryggskade gjør at jeg ofte har smerter og disse lindres betraktelig ved hjelp av pusteøvelser som stimulerer vagusnerven. Det anbefales på det sterkeste å prøve ut disse pusteteknikkene til Anette. Det handler om å bli bevisst sin egen pust og ta kontrollen selv. Man kan ikke kontrollere påvirkningene fra de ytre omgivelsene, kun sin egen respons og pust.»
Elin

«Da jeg oppsøkte Anette var jeg plaget med stiv nakke og hodepine flere ganger ukentlig. Gjennom flere år har jeg forsøkt ulike behandlingsformer som fysioterapi, kiropraktor, naprapat i tillegg til styrketrening, uten at det har hjulpet nevneverdig. Hos Anette lærte jeg enkle pusteøvelser som jeg gjør når det passer meg, på bussen, på jobb og hjemme. Resultatene kom raskt, hodepinen forsvant etter kort tid. Jeg har rett og slett fått et verktøy for å kontrollere hodepinen, og håndtere stressende situasjoner i hverdagen.!
Cathrine

«Anettes instruksjoner i pustemeditasjonene er lett forståelige, og hun instruerer med en behagelig stemme. Jeg kan konsentrere meg om selve pusteteknikken og bare «være her og nå», siden Anette styrer frekvensen på ut- og innpusten og varigheten. Erfaringene mine med pustemeditasjonene som utføres jevnlig, er at stress og muskelspenninger lettere slipper taket. Variasjonen av øvelser gjør at jeg ikke går lei.»
Anne S. K. Sinnerud