REISEGØY: Innholdsrike turer som tar utgangspunkt i hobbyen og interessen til godt voksne. KLIKK HER!

sport,,fitness,and,healthy,lifestyle,concept, ,smiling,senior,woman

Sterk med strikk på 15 minutter

Strikk er undervurdert som treningsform og det passer godt som belastning for deg som ikke har trent så mye tidligere eller som vil trene mer hjemme.

Tekst: Hennig Holm (Leder for Grete Roede og en av landets mest erfarne personlige trenere) Foto: NTB

Treningstrikk er supert når du skal legge inn en kjapp styrkeøkt i en travel hverdag. Når du ikke rekker innom treningssenteret, kan finne frem strikken og kjøre denne kjappe økten: Hele kroppen på 15 minutter! Strikk er undervurdert som treningsform og det passer godt som belastning for deg som ikke har trent så mye tidligere eller som vil trene mer hjemme. 

Hvilken strikk skal du bruke?

Du kan bruke de fleste treningsstrikker, men har du en som har håndtak i begge ender, vil det trolig være enklest for gjennomføringen av noen av øvelsene. Hvis du etter hvert merker at du trenger mer motstand, kan du kjøpe strikk med annen styrke slik at du kan fortsette fremgangen.

Slik gjør du økten

Varm opp med en lett serie på en øvelse før du kjører i gang på ordentlig. Kjør øvelsene som du vil: En og en eller i sirkel. Sett gjerne på musikk som inspirerer til innsats!

Knebøy
10 repetisjoner. 2 runder. 30 sekunder pause.

Stå på en treningsstrikk med ca. hoftebreddes avstand mellom føttene. Hold i endene av strikken og plasser hendene på skuldrene. Bøy deg ned til ca. 90 grader i knærne og strekk/ press deg opp til utgangsposisjon med strake knær og hofte.

Flies
10 repetisjoner. 2 runder. 30 sekunder pause.

Fest strikken på høyde med og bak skuldrene i stående posisjon. Strikken kan festes i søyle, stolpe, trapp etc.). Hold endene av strikken i hver hånd. Du skal ha litt motstand i strikket når du står med utstrakte armer som en «snøengel». Deretter skal håndflatene møte hverandre, men du holder hendene i brysthøyde hele veien. Utfør med en liten bøy i albuene og strekk ut til startposisjon igjen.

Sittende roing
10 repetisjoner. 2 runder. 30 sekunder pause.

Sitt med strake ben. Fest midten av strikken under føttene og hold et håndtak i hver hånd. Senk skuldrene og trekk håndtakene mot magen. Slipp rolig tilbake.

Glutebridge
10 repetisjoner. 2 runder. 30 sekunder pause.

Fest en rund strikk omkring lårene ned mot kneet. Ligg på ryggen med bøyde knær og føttene i gulvet. Ha avstand mellom føttene slik at du få får et «drag» fra strikken og må jobbe med å presse lårene utover. Knip rumpa sammen og løft hofta/bekkenet og nedre del av ryggen opp fra underlaget. Marker sluttposisjonen og vend tilbake til utgangsstilling før du gjentar.

Gi gass!

En god treningsøkt angrer du aldri på. Dette fikser du, jeg heier på deg.

Tips! Gjennomfør gjerne med partner eller venn. Trening er dobbelt så morsomt sammen med andre.