REISEGØY: Innholdsrike turer som tar utgangspunkt i hobbyen og interessen til godt voksne. KLIKK HER!

Solens og vindens øy

Öland er mer enn noe annet naturopplevelser - lyset, landskapet og nærheten til havet.

Mange kommer til Öland og lar seg fascinere av lyset, landskapet og nærheten til havet. Noen blir værende for godt.

– Vi sa opp jobbene, solgte alt og flyttet hit for godt. Det eneste vi angrer på er at vi ikke gjorde det tidligere, forteller Heléne som sammen med mannen driver Gamla Bryggeriet.
Her er det ingen som har hastverk. Borgholm er øyens største by. Den brolagte gågaten kantes av restauranter, barer, isbarer og butikker. Over byen rager silhuetten av Borgholms slottsruin. I middelalderen og helt frem til 1600-tallet var den et av Sveriges viktigste forsvarsverker.
En spasertur fra slottsruinen ligger den svenske kongefamiliens sommerresidens, Solliden. Mot et bidrag slipper svenskekongen deg inn i parken, som møter deg med en enorm blomsterprakt.
Öland er mer enn noe annet naturopplevelser. Den sørlige delen dekkes nesten helt av «Stora Alvaret», et landskap med overflate av kalkstein, dekket av et tynt jordlag. Det minner om et ørkenlandskap, men på et areal stort som en håndflate kan du finne opptil 23 forskjellige planter.
Ölands unike landskap og sydlandske klima, gir en følelse av at tiden saktner farten. Du finner artikkelen i julinummeret av VI OVER 60.