REISEGØY: Innholdsrike turer som tar utgangspunkt i hobbyen og interessen til godt voksne. KLIKK HER!

hovedbildecognac

Innholdsrik konjakktur til Cognac

Bli med oss på busstur nedover Europa til Cognac med besøk på Braastad, Bache Gabrielsen og Hennesy. I tillegg blir det smaksprøve i Champagne, slottsbesøk i Loiredalen og en overnatting i Luxemburg. Mye inkludert.

Vi kjører buss med Kjetils Bussreiser gjennom kjente byer som blant annet Hamburg, Bremen, Paris, Oreleans, Luxemburg. Vi er to hele dager i Cognac der vi får omvisninger og prøvesmakinger. De som ønsker kan være med til Braastad sitt eget Cognac-slott for et bedre måltid. Vi besøker også det berømte Champagnedistriktet.

Dette er en opplevelsesrik tur med mye inkludert!

AVREISE: 5. oktober 2024 – 11 dager
Pris per person fra kr 23.990,- i dobbeltrom

Byen Cognac ligger på siden av Charente-elven og er vel mest kjent for sin edle drikk, Cognac. I tillegg til sin berømte spesialitet har byen bevart en rekke historiske hus, bygninger og monumenter.

Dagsprogram

Dag 1: Østlandet – Gøteborg

Kjetils Buss laster opp på avtalte steder og setter kurs mot Gøteborg. Underveis tar vi flere pauser. Stena Line sin ferge med avgang kl.17.45 bringer oss til Kiel i løpet av natten. Ombord spiser vi felles middag og blir bedre kjent.

Dag 2: Kiel – Liege

Etter en god frokost ankommer vi Kiel kl. 09.15. Vi setter kurs mot Pentahotel Liege for middag og overnatting. På veien dit passerer vi byene Hamburg, Bremen og Münster.

img 5891

Dag 3: Liege – Reims – Epernay

Etter frokost sjekker vi ut og finner bussetene våre. Vi skal ikke forflytte oss lenger enn til Champagne-byen Reims og videre til Epernay i dag. For å komme dit passerer vi blant annet Metz og Verdun før vi kjører inn i Champagnedistriktet. Vi gjør ett stopp for omvisning og prøvesmaking av ett glass champagne hos verdenskjente Mumm Champagne. Med sprudlende dråper i kroppen tar vi også en titt på katedralen og byens sentrum før vi fortsetter til Epernay hvor vi sjekker inn på Hotel de Champagne i sentrum av byen. Felles middag om kvelden og for de som ønsker kan man rusle en tur for å se på byen etterpå.

Dag 4: Epernay – Cognac

Mye flott å hvile øynene på i dag etterhvert som vi nærmer oss hoveddestinasjonen for turen; Cognac i Frankrike. Langs veien i dag kjører vi forbi kjente steder som Paris, Orleans og Tours før vi kommer frem til vårt hotell i Cognac; Ibis Styles Cognac. Felles middag på hotellet.

Dag 5 og 6: Cognac

I mer enn 300 år har Cognac nesten blitt viden anerkjent for å være den fineste av all alkohol som er destillert fra druer. Mest sannsynlig på grunn av alle sine egenskaper; intensitet, fruktbarhet, varme og ikke aller minst alle smakene og stilartene som de klarer å fremstille av en enkel druesort.

img 1116
img 1135
img 7517

Vi har to hele dager her i Cognac som vi skal vie til denne edle drikken og området rundt her. Vi skal selvfølgelig besøke Braastad for omvisning og prøvesmaking, det vil være mulighet til å delta på en bedre lunsj/middag på Braastad sitt eget Cognac slott med mer. Vi skal også besøke Bache Gabrielsen og selvsagt Hennessy, og vi skal på båttur på Charente-elven.

img 5901

Dag 7: Cognac – Orleans

Selv om vi har hatt fantastiske dager her i Cognac så er ikke eventyret over enda. Vi sjekker ut av hotellet etter frokost, pakker bussen og vender snuten ut av Cognac i retning Loiredalen. I Loire skal vi besøke vakre Chateau de Villandry som ligger rett før byen Tours. Vi fortsetter på A 10 frem til Orleans for middag og overnatting

château,de,villandry,,indre et loire,,centre,,france

Dag 8: Orleans – Luxemburg

Etter en god natt søvn i byen som Jeanne d`Arc frigjorde fra de engelske under hundreårskrigen så er vi klare for nye opplevelser. Med fransk frokost i magen går turen i dag til Storhertugdømmet og byen Luxemburg hvor vi skal spise middag og overnatte på Parc Plaza.

Luxemburg by som også fungerer som hovedstad i Storhertugdømmet er på størrelse med Vestfold fylke og her bor det ca 500.000 innbyggere.

Dag 9: Luxemburg – Hamm

Da har vi tilbrakt natten i en liten innlandsstat på vår vei fra Frankrike til Tyskland. Vi kjører i retning Køln og Leverkusen før vi kommer frem til Mercure Hotel Hamm. Felles middag etter ankomst.

img 9683

Dag 10: Hamm – Kiel

Det er noe eget å komme tilbake til tysk frokost etter en rundtur i Europa, vi nyter morgenen og maten før vi ruller frem til Kiel der Stena Lines båt venter med lugar og en god buffetmiddag med drikke inkludert.

Dag 11: Gøteborg – Østlandet

Mens vi spiser frokost, nærmer båten seg Göteborg. Med alle på plass i bussen tar vi fatt på siste etappe i retning Oslo. I løpet av kvelden er alle hjemme.

Reisefakta:

 • Bussreise
 • Båtreise Gøteborg – Kiel med plass i innvendig dobbeltlugar t/r
 • 8 hotellovernattinger med plass i dobbeltrom
 • 10 frokost
 • 8 middag
 • Omvisning på Mumm Champagne inkl. prøvesmaking av 1 glass champagne
 • Besøk og prøvesmaking hos Braastad Cognac
 • Besøk og prøvesmaking hos Bache Gabrielsen
 • Besøk, prøvesmaking og omvisning hos Hennesy
 • Lunsj/middag på slottet til Braastad
 • Tur på Charente elven med elvebåt
 • Entre til Chateau de Villandry
 • Reiseleder

Tillegg:

Enkeltrom/lugar kr. 4990,-

Turoperatør Kjetils Bussreiser
Telefon 6283 5220