REISEGØY: Innholdsrike turer som tar utgangspunkt i hobbyen og interessen til godt voksne. KLIKK HER!

af140922 046 preview scale 100 ppi 300 quality 100

Kjærlighet uten aldersgrense

Allerede i første samtale oppsto det søt musikk mellom Alicia og Nosa. Aldersforskjellen på 32 år bryr de seg ikke om.

Tekst: Lina Hekkli Foto: Andreas Fadum

I TVNorge-serien «Grenseløst forelsket» ble seerne i fjor kjent med en rekke par som har funnet kjærligheten utenfor landets grenser. Blant andre Alicia Aisien (60) fra Kristiansand og hennes kjæreste Nosakhare «Nosa» Aisien Godwin (28) fra Nigeria. 

Verken avstand eller aldersforskjell kunne holde det forelskede paret fra hverandre.

– Nosa, du er snill, morsom og omgjengelig. Jeg elsker å være med deg, sier Alicia.

– Ingen er perfekt, men i mine øyne er du perfekt, parerer 28-åringen og gir en varm klem.

Smeltet av smil

Paret møttes på nett. Alicia fikk vite at hun hadde gener fra Nigeria, og ville lære mer om det afrikanske landet. Gjennom en chattetjeneste kom hun i kontakt med flere nigerianere, men én skilte seg ut. Nosas smil smeltet Alicia umiddelbart, og hun sendte ham en melding. Det tok ikke lang tid før de to var oppslukt i hverandre.

– Vi forelsket oss ved første chat! Vi hadde så god kommunikasjon, og jeg følte en umiddelbar kjemi, forteller firebarnsmoren som bedyrer at hun ikke var på søken etter en kjæreste.

Heller ikke Nosa ante at akkurat denne samtalen ville endre livet hans for alltid.

– Vi har en veldig sterk energi sammen, og det føltes som vi hadde kjent hverandre i mange år.

Løy om alderen

Aldersforskjellen på 32 år bryr ikke Alicia og Nosa seg om, men da de først ble kjent, løy begge om alderen – i frykt for å bli avvist. Alicia skrev på sin profil at hun var 38. Senere la hun på til 45, før hun til slutt innrømmet at hun var 57 år – som hun var da de to først ble kjent. Nosa forsøkte på sin side å virke eldre enn han var. 

– Han skrev først at han var 32 år. Han trodde ikke at jeg ville like ham hvis han sa hvor ung han er, ler Alicia.

På spørsmål om hva han tenker om at de er ulike gene­rasjoner, svarer Nosa:

– Kjærligheten er størst. Det har ikke noe å si hvordan man ser ut, eller hvilket land man kommer fra. Det er bare følelsene som betyr noe.

Heller ikke Alicia henger seg opp i alder. 

– Aldersforskjell har aldri vært noe problem, fordi han er veldig moden for alderen. Det harde livet i Nigeria gjør at folk blir voksne raskere. 

Vanskelig avstand

Relasjonen ble stadig sterkere til tross for avstanden. Følelsene bygget seg opp, og det var svært tøft å være forelsket, uten å møte hverandre.

– Pandemien gjorde at vi måtte vente lenge, og det var utrolig tøft, minnes Alicia.

To år og syv måneder etter at de begynte å sende meldinger til hverandre, møttes de endelig. Det skjedde på en ferietur til Gambia, og TV-teamet var selvsagt med på slep og for­eviget det emosjonelle møtet.

– Det var som å få elektrisk sjokk! Stemningen var elektrisk, og det var som om hun vibrerte. Jeg forsøkte å få henne til å roe seg ned, sier Nosa og smiler ved minnet.

Kjærligheten blomstrer, men paret er forberedt på at de kan få negativ oppmerksomhet som følge av TV-deltakelsen. Flere andre profiler har opplevd frekke kommentarer – blant annet på grunn av stor aldersforskjell, men Alicia og Nosa vil ikke la noen få ødelegge deres lykke.

– Vi har begge hatt det tøft i oppveksten, og vet hva mobbing er. Vi bruker ikke energi på det. For oss er det viktigste hva vi har sammen, sier Alicia.

Bryr seg ikke om skepsisen

Hun er klar over at enkelte vil hevde at kjæresten er med henne av økonomiske årsaker.

– Noen tenker at en yngre mann bare er sammen med en eldre dame på grunn av pengene hennes, men jeg bryr meg ikke. Det er mitt liv. Nosa gir meg ting som ikke kan kjøpes for penger, sier Alicia. 

Parets familier er positive til forholdet, og Alicia, som tidligere har vært gift, har full støtte fra sine voksne barn som er på alder med Nosa. De vil de ikke å stå i veien for morens lykke.

– De elsker ham. Han er den første mannen de har akseptert. Barna mine er voksne og har sine egne liv, og nå var det min tur. De ser hvor lykkelig Nosa gjør meg, smiler Alicia.

nyhetsbrev egenannonse4323