REISEGØY: Innholdsrike turer som tar utgangspunkt i hobbyen og interessen til godt voksne. KLIKK HER!

kaker1423

Frisk og smakfull gul påske

Det kan bli mye tung mat i påsken. Da kan det være godt med noe friskt og gult til kaffen. Her er oppskrift på to deilige kaker: Sitronostekake og italiensk polentakake.

påskefrokost til dem, du holder af.

Sitronostekake

(8 porsjoner)
Lag enkeltporsjoner eller en stor kake.

Kjeksbunn:
– 200 g Digestive-kjeks
– 50 g mandler
– 150 g smør
Kremostfyll:
– 3 gelatinplater
– Saft og skall av 1 sitron
– 250 g kremost naturell
– 100 g melis
– 2 dl yoghurt naturell
– 2 dl kremfløte
Sitrongelé:
– 2 gelatinplater
– 100 g sukker
– 1 dl sitronsaft
– 1 sitron
– 8 små kakeformer eller ringer

1. Knus kjeks og mandler i en food processor, og rør det sammen med smeltet smør. Trykk massen ned i formene. 2. Legg gelatinplater i kaldt vann i 5–10 minutter. Riv sitronskall fint. Press ut sitronsaften. Pisk sitronsaft, -skall, kremost og melis og vend inn matyoghurt. 3. Ta gelatinplatene ut av vannet og smelt over et vannbad. Hell gelatinen inn i kremostblandingen mens du rører. La blandingen stivne litt. Pisk krem og vend inn i kremostblandingen. Sett kakene kaldt i minst 2 timer. 4. Sitrongelé: Legg gelatinen i kaldt vann i 5–10 minutter. Kok opp sitronsaft og sukker. Skyll sitronen og skjær 8 tynne skiver. Legg skivene i kjelen med sukkeret og kok i noen minutter. 5. Ta gryten av varmen og legg sitronskivene til side. Smelt gelatinplatene i den varme sukkerblandingen. La blandingen avkjøles i ca. 30 minutter. Den skal ikke stivne. 6. Legg en sitronskive midt på hver kake og hell over gelatinblandingen. Sett kakene i kjøleskapet til geleen har stivnet. Ta dem forsiktig ut av formen før servering.

polentakake2

Italiensk polentakake

(8 porsjoner)
Lyst til å prøve noe nytt til påske? Da kan vi anbefale polentakake med sitron, en italiensk kake med frisk og noe syrlig smak.

– 250 g smør
– 250 ml sukker
– 3 egg
– 150 g polenta (maismel)
– 175 g malte mandler
– Saft og skall av to sitroner
– 1 ts bakepulver
– En klype salt

1. Varm ovnen til 160 °C. 2. Smør en springform (Ø 25 cm), og kle den med bakepapir. 3. Bland egg og sukker godt på middels hastighet i en kjøkkenmaskin. 4. Ha i resten av ingrediensene. Bland til du har en jevn og glatt deig. Hell deigen over i en springform. 5. Stekes i rundt 45 minutter til den har hevet seg litt og er gyllen. Dersom du synes den blir for brun på toppen underveis, kan du dekke den til med aluminiumsfolie. 6. Ta kaken ut av ovnen, og la den avkjøle litt før servering. Strø over litt melis og server.

nyhetsbrev egenannonse4323