Fri fra alderstyranniet

Vibeke Løkkeberg er fremdeles aktiv og engasjert og synes det er befriende å ferdes i miljøer hvor alder ikke er vesentlig.

Vibeke Løkkeberg gir sjelden intervjuer. – Men når jeg nå likevel gjør det, er det fordi jeg kan gi en stemme til de som er over 60 og har en oppfatning av det gode liv som bryter med konvensjonene.

Hun ønsker ikke å snakke om fortiden. Heller ikke vil hun gjøre noe poeng av at hun nylig fylte 70. – Jeg har ikke lenger tid til å holde på med filmprosjekter. Å lage en film eller bok betrakter jeg dessuten som likeverdig. Begge deler handler om å formidle historier, sier Vibeke Løkkeberg som fortsatt er like aktiv og engasjert, selv om hun ikke lenger er like synlig i den norske offentligheten.
– I Norge opplever jeg et alderstyranni. Er du mer moden av alder, spesielt om du er kvinne, blir du oversett. Å ferdes i miljøer hvor alder ikke er vesentlig, er befriende. Jeg tror mennesker som har levd en stund, som har sett og forstått mye av livet, kan formidle historier som lodder dypt og berører, sier hun.

I augustutgaven av VI OVER 60 kan du lese hele intervjuet med Vibeke Løkkeberg.

Abonner på VI OVER 60
Følg VI OVER 60 på Facebook