Farlig sjarmerende

Midt under valgkampen feiret ordfører Fabian Stang sin 60-års dag. - Å bli eldre er et godt tegn på at man lever, sier han.

Midt i valgkampen fylte Fabian Stang seksti år. Han har vært Oslos ordfører i åtte år og er så populær at selv eldre fruer på østkanten lar seg forføre – som hele Norge lot seg forføre av hans mor, Wenche Foss.

– Den som sier at man er i politikken uten å være ute etter makt, lyver. Jeg vil ha makt til å gjøre det beste for byen. I Oslo har det vært helt nede på tre hundre stemmer i forskjell mellom de borgerlige og sosialistene. Så er det noe man ikke gjør i ordførerbransjen, er det å føle seg trygg.

Fabian Stang har en sjarm de politiske motstanderne frykter og han er så populær at Arbeiderpartiet i fjor hadde en stor diskusjon om hvorvidt de skulle droppe å stille med ordførerkandidat, og heller satse alt på byrådslederkandidaten Raymond Johansen.

I septembernummeret reflekterer Fabian Stang over barndommen, karrieren og det å bli eldre: – Å bli eldre er et godt tegn på at man lever. Men å bli fort gammel er ikke noe å strebe etter.

Abonner på VI OVER 60
Følg VI OVER 60 på Facebook