REISEGØY: Innholdsrike turer som tar utgangspunkt i hobbyen og interessen til godt voksne. KLIKK HER!

Eksotiske Finnmark

Siste stopp for Hurtigruten – eller første, som lokalpatrioter insisterer på – er Kirkenes. I desember bygges snøhotellet som står til det smelter litt ut i april.

Å seile langs norskekysten byr på fantastisk natur og opplevelser. Og turister fra hele verden vet å sette pris på det eksotiske Norge og den arktiske naturen. Om sommeren lokker midnattssolen. Om vinteren er det jakten på nordlyset vi trekkes mot.
Siste stopp for Hurtigruten – eller første, som lokalpatrioter insisterer på – er Kirkenes. Her, bare ti kilometer fra den russiske grensen, snur skipet og begynner på sin lange reise sørover mot Bergen.
Byen byr på opplevelser av de sjeldne. En av de mest populære severdighetene er Kirkenes Snøhotell. I desember bygges snøhotellet og det står til det smelter litt ut i april. Enorme mengder snø sprøytes ut fra en snøkanon og pakkes rundt en diger varmluftballong. Veggene blir harde som betong. De 24 rommene dekoreres av kinesiske iskunstnere, som har reiste hele veien til Kirkenes fra Harbin, som kalles «Kinas Sibir».
I 2014 hadde hotellet 22.000 besøkende fra hele verden. Kjernen i hotellets tilbud er historier og kunnskap om Arktis. Det er det folk vil ha.

Les om Hurtigruten, Finnmark og Kirkenes – og hotellet som markedsfører seg gjennom bilder lagt ut på sosiale medier av amatørfotografer, i septembernummeret av VI OVER 60.