Asia for begynnere

Du trenger ingen vaksiner for å oppleve Singapore - en futuristisk, multietnisk og miljøvennlig oase.

Singapore er den mest globaliserte stat i verden, og det mest velpolerte stedet å starte utforskningen av Øst-Asia. Du trenger ingen piller eller vaksiner for å reise til landet.

To menn står sterkt i singaporernes bevissthet: Sir Thomas Stamford Raffles kjøpte Singapura på vegne av Det britiske Ostindiakompaniet i 1819. Han plantet det britiske flagget, proklamerte grunnleggelsen av en strategisk handelsstasjon og hyret den legendariske kaptein Kidd til å bekjempe piratvirksomhet i havområdene omkring.
Og Lee Kuan Yew, mannen som førte landet inn i det 21. århundre. Hans økologiske samfunnsvisjoner lå langt foran sin tid. Han gjorde engelsk til hoved- og undervisningsspråk og utdannelse til et av de viktigste investeringsområder. Det tok 20 år fra satsningen på utdannelse, til økonomien for alvor tok av.
Men skulle du gå trett av overflod og luksus – pene mennesker tilkoblet elektroniske dingser, rene gater, hoteller, skinnende kjøpesentra, kasinoer, restauranter – eksisterer det en parallell verden av parker, templer, kirker og moskeer. Du kan også ta båt til den lille øya Ubin. Her går du inn i et annet univers med vaklevorne, opprinnelige malay trehus og små kaffebarer.

Les hele artikkelen i augustutgaven av VI OVER 60.