spinatpai2

Vårlig mat for lysere dager

Grønne asparges og røde tomater, sprø salat og lekre paier er mat som smaker når vi går mot lysere, lettere og lengre dager.

Ansvarlig for Oppskriftene: Aase Dotterud
spinatpai2

SPINATPAI

(6-8 porsjoner)
1 ferdig paideig eller lag selv
Litt olje til pensling
400 g frossen spinat
200 g cottage cheese
Muskat
Salt og pepper
4 egg
1 dl revet parmesan, eller en annen ost du liker
2 1/2 dl matfløte
1 dl pinjekjerner eller cashewnøtter

  1. Sett ovnen på 200°. Pensle en paiform, ca. 24–26 cm i diameter, med olje og legg en ferdig paideig i formen. Prikk bunnen med en gaffel.
  2. Klem ut væske av spinaten og la cottage cheese renne av i en sil, bland sammen. Ha i litt nyrevet hel muskat, salt og pepper. Fordel spinatrøren jevnt i paiskallet.
  3. Pisk sammen egg, matfløte og revet parmesan, og hell eggeblandingen i paiskallet. Strø over nøttene. Stek paien midt i ovnen i ca. 20 minutter til fyllet har stivnet. Server gjerne den smakfulle paien med en grønn salat.
drömgott med vegetariskt!

FALAFEL MED PASTA

(4 porsjoner)
500 g kikerter fra boks
3 hvitløkbåter
3 ss hakket persille
1 ss malt spisskummen
1 ss chilipulver
1 ts malt koriander
1–2 ss hvetemel
Salt og pepper
Olje til steking

Pasta med asparges:
1 bunt fersk asparges
200 g tagliatelle
Ca. 5 cm purre
100 g soyabønner
ca. 25 g ruccola
olivenolje til steking

Pesto:
1 dl olivenolje
20 blad ferskbasilikum
1 hvitløkbåt
½ dl pinjekjerner
1 dl parmesan
Salt og pepper

  1. Hell kraften av kikertene, skyll i kaldt vann og la dem renne av.
  2. Finhakk hvitløk. Kjør alle ingrediensene til falafelene i en mikser til en farse. Form til boller eller biffer og stek dem gyllenbrune i olje i en stekepanne. Hold falafelene varme. 3. Brekk av nederste del av aspargesene. Kok dem i lett saltet vann i ca. 1 minutt.
  3. Kjør olivenolje med basilikum, hvitløk og pinjenøtter til en grønn saus. Riv og bland i parmesan og smak til med salt og pepper.
  4. Kok pasta og la den renne av.
  5. Varm litt olivenolje i en stekepanne og skjær purre i strimler. La pasta, soyabønner og purre bli varm i oljen. Bland i ruccolasalat og smak til med salt og pepper.
  6. Server falafelene med pasta, bønner, asparges og pesto.

annonse fordeler01122

nu blir det pajpartaj

RUSTIKK TOMATPAI

(4-6 porsjoner)
4 dl grov glutenfri melmiks
1 klype salt og 1 ss vann
100 g smør
1 dl kesam, original

Fyll
750 g små tomater
1 ss sukker, 1 ss flaksalt og 1 ss tørket timian
Ca. 1 dl ajvar relish eller pizzasaus fra glass
Ca. 400 g soltørkede tomater i olje
150 g fetaost

  1. Sett ovnen på 200 grader. Kjør ingrediensene i en kjøkkenmaskin. Ta deigen ut på bakebordet og kna sammen for hånd. Legg i en plastpose og la deigen hvile i kjøleskapet i om lag 30 minutter.
  2. Del tomatene og legg dem i en ildfast form. Strø på sukker, salt og timian. Bak tomatene i ca. 45 minutter. Ta dem ut og senk varmen til 175 grader.
  3. Kjevle deigen ut til en oval form på et bakepapir. Fordel sausen over. Del de soltørkede tomatene i mindre biter. Bland tomatene og fetaost. Legg blandingen på paiskallet og brett deigen litt innover paien. 4. Stek paien midt i ovnen i 35–40 minutter. Pynt gjerne med ferske basilikumblader.

nyhetsbrev egenannonse