September 2016

Tid for kryssord og quiz.

September – tid for kryssord og quiz

Mange av leserne til VI OVER 60 er ivrige kryssordløsere. Det har også Dan Børge Akerø observert: «Det er utrolig hvor mange som er god på kryssord og har klisterhjerne blant de over 60».bNå går han i gang med fjerde runde av QuizDan, og målet denne gangen er å samle alle generasjoner. I et underholdende portrett forteller Dan Børge hvordan han endte opp som TV-kjendis.

Ikke alle trives med en tilværelse i rampelyset. Vi har fått slippe inn på kontorene til tre professorer som er fornøyde med sin tilbaketrukne tilværelse, omgitt av bøker, mapper og krimskrams.

Insektene trekker seg også tilbake når sommeren er over. Hvor blir de av og hvordan overlever de vinteren? Forskere fra Norsk institutt for bioøkonomi svarer.

At det er en kobling mellom hjernen og tarmsystemet, har forskere lenge vært klar over. Ved Haukeland universitetssykehus undersøker de nå hvordan hjerneaktiviteten påvirkes av det vi spiser.

Vitamin K stopper blødninger, er viktig for god beinhelse og hindrer forkalkning. I septemberutgaven får du råd om hvordan du får i deg nok at dette «antialdringsvitaminet».

Høyt til fjells i Luster i Sogn ligger det gamle tuberkulosesanatoriet Harastølen. I dag fremstår bygningen som et spøkelseshus, med stor tiltrekning på fotoentusiaster.

Har du arvet et gammelt smykke med en diamant eller edelsten? Vi gir deg en innføring i hvordan ekspertene vurderer verdien.

Abonner på VI OVER 60
Følg VI OVER 60 på Facebook