September 2015

Nære menneskemøter i septemberutgaven.

Nære menneskemøter i septemberutgaven.

”Fabian Stang er jo så hyggelig å snakke med. En fin mann til å være blå”. Utsagnet kom fra en eldre dame på Oslos østkant. Det tar han som en kompliment. Vi har møtt en åpenhjertig Oslo-ordfører som rundet 60 år midt under valgkampen.

Politikk handler også om frivillighet – mennesker som jobber uten godtgjørelse i en gode saks tjeneste. Finn Schjøll og Jan Vincents Johannessen som gjør en innsats for Frelsesarmeen.

Å være singel er ikke det samme som å være ensom. Det er Kristi Andersen (59) og Ella Lie enige om. De snakker om hvilke utfordringer vi møter når andelen av single over 60 år er økende.

Utfordringer kan det også være i forholdet til barn og barnebarn. Selv om du mener det godt, kan det likevel oppstå misforståelser. Vi gir deg noen nyttige tips.

Regulering av pensjoner er ingen enkel sak. Pensjonsrådgiver Harald Engelstad forsøker å oppklare resultatet av siste pensjonsreform der mange er blitt tapere.

I denne utgaven får du også den første av to artikler fra våre advokater om kjøp og salg av bolig. Den første handler om å selge, og du får mange praktiske råd om prosessen.

Og hvorfor er eldre mennesker mer miljøbevisste enn yngre? Vi setter fokus på hva hver enkelt av oss kan gjøre for å bedre miljøet.

Dessuten byr vi på et innblikk i spansk og europeisk historie. For tusen år siden var nemlig Córdoba den største byen i Europa og det stedet hvor Vesten kom i kontakt med arabisk matematikk og vitenskap.

Abonner på VI OVER 60
Følg VI OVER 60 på Facebook