Mars 2019

Mars – det er blitt vår!

Marsutgaven av VI OVER 60 er som vanlig full av saker til både nytte, glede og inspirasjon.

ØKONOMI OG RETTIGHETER
Pensjon: Synes familiens yngre det er for tidlig å tenke på pensjon? Minn dem på at de kan se frem til 20 år som pensjonister. Da er det kanskje ikke så dumt å vite litt, mener vår erfarne pensjonsrådgiver Harald Engelstad.

Juss: Arv kan handle både om penger og kjærlighet. Rettslig sett kan du gjøre forskjell på barna. Men ikke alt som er lov er lurt!

Økonomi: Ni av ti nordmenn mener at tannhelse bør være en del av det offentlige helsetilbudet. De fleste må betale for tannbehandlingen selv. Det kan bli dyrt.

HELSE
Bli friskere med VI OVER 60: Sjefredaktør Anne Marit Hjelme må foreta en livsstilsendring og inviterer VI OVER 60s lesere til å bli med.

Blodpropp: Takket være en snarrådig nabo og ny behandling ved Rikshospitalet, har Randi Jensen ingen varige plager etter hjerneslaget for et knapt år siden.

Lymfødem: Gunn og Gerd har begge lymfødem, som gjør at kroppen hovner smertefullt opp. Men med daglig trening, pågangsmot og masse humor holder de den kroniske lidelsen i sjakk.

FOKUS PÅ LIVET
Den nye vinverden: Nordmenn elsker vin. Ikke alle er så opptatt av hva som er i glasset, men for noen er det en hel vitenskap.

Samtalen: Skammen har mange sider og rommer et stort spekter av følelser. Fra de sunne og nødvendige når vi har gjort noe galt, til de usunne som er ødeleggende for egenverdet, sier Marie Farstad og Tone B. Bergflødt.

Slik takler jeg livet: På kort tid spilte han seg til et uoverstigelig gjeldsberg. Men Tom nektet å gi opp.

MENNESKER
Møte med: Han blir ofte forbanna, noen ganger bare fortvilt. Og det meste kommer rett ut. Uten filter. Men selv om han kan være ubetenksomt ærlig, er Per Sandberg faktisk en likandes fyr.

LIVSSTIL
Forbrukertips: Synes du den kostbare telefonen din kunne vart litt lenger? Her er ekspertenes tips til hva du kan gjøre for å ha glede av mobilen lengst mulig.

REISE
Overdådig luksus: Dubai er blitt stedet folk forbinder med all tenkelig overflod og luksus.