Mars 2015

Generasjoner, nytte og glede i marsutgaven.

Generasjoner, nytte og glede i marsutgaven.

Rasmus Hansson er Miljøpartiet De Grønnes første stortingsrepresentant. Han leder et ungt parti som også appellerer til hans egen generasjon. – Jeg tror det er en politisk og kanskje verdimessig kobling mellom de yngste og de eldste, sier han.

Samtidig er det en fare for at internett og sosiale medier skaper en generasjonskløft. – Vi er nødt til å være på nett, ellers kan vi ikke forholde oss til offentlige tjenester, sier Judith Nielsen fra Seniornett.

Men selv de mest erfarne nettbrukere kan støte på utfordringer når det gjelder lovverk og rettigheter. Pensjonsrådgiver Harald Engelstad forklarer hva den nye hybridpensjonen går ut på. Økonomirådgiver carsten O. Five gir råd om hvordan du unngår inkasso.

Internett er også blitt en ny arena for spill og gambling. For de eldre er likevel den sosiale møteplassen som spillet representerer viktigst. Men når spillet blir en flukt for å glemme vanskeligheter i livet er det fare på ferde.

Hvordan kan du lære å leve med kroniske smerter? Noen ganger er ikke tabletter nok. Da kan kognitiv terapi hjelpe. Å holde seg i bevegelse er også positivt. To erfarne syklister over 60 tester elsykler.

Liker du portvin? Da vil du ha glede av å lese reportasjen fra Porto, portvinens hovedstad.

Abonner på VI OVER 60
Følg VI OVER 60 på Facebook