Mai 2016

Kom mai du skjønne milde!

Kom mai du skjønne milde!

Lege Morten Rostrup kjemper for menneskeverdet i Leger uten grenser. Professor Anna Luise Kirkengen har pløyd ny mark med sin forskning. Og lærer Unni Helland er brobygger i den flerkulturelle skolen. Les om tre personer som har vært banebrytere på hver sine områder.

I portrettet i mai møter du professor Carsten Smith som har opplevd og oppnådd mye gjennom et langt arbeidsliv. Men først nylig gikk en drøm i oppfyllelse som han har hatt helt siden han startet på jussen, bare sytten år gammel: Å få menneskerettighetene inn i Grunnloven.

Å leve med pose på magen kan være psykisk og sosialt krevende, Men med trygghet, både i forhold til omgivelsene og bruk av utstyret, lærer de fleste å leve et vanlig liv, fremholder Jorid Haavardsholm i samtale med stomisykepleier Ingunn Åmot.

Hunden Lilly kan lukte hvor høyt eller lavt blodsukkeret til eier Terje Jamne er. Det har gitt ham en ny hverdag.

Lurer du på om du skal takke ja til en sluttpakke? Vår pensjonsrådgiver Harald Engelstad viser hvordan det kan få betydning for din fremtidige pensjon og andre rettigheter. I verste fall kan du tape millionbeløp.

En gang var Madrid senter for halve verden. Nå er den spanske hovedstaden et vakkert og fascinerende reisemål med mye historie.

I maiutgaven setter vi også fokus på eldre og arbeidsliv. Mange lar pensjonisttilværelsen vente, og undersøkelser viser at arbeidsfellesskapet og venner på jobb betyr vel så mye som pengene. Ekspertene tror at flere og flere vil jobbe utover vanlig pensjonsalder i årene fremover.

Abonner på VI OVER 60
Følg VI OVER 60 på Facebook