Lavkarbo-blåbær som er verdt et forsøk!
Det er sesong for blåbær og bare fantasien setter grenser for hva det kan brukes til. Her har vi funnet to lavkarbo-oppskrifter. En deilig kake og en spennende salat. Vel verdt å prøve!
BLÅBÆRDRØMMER
(6 stk.)
150 mykt smør
75 g Sukrin gold
100 g mandelmel
1 ss fiberhusk
1 ts vaniljesukker
1 ts bakepulver
2 ss fløte
50 g mørk sjokolade
200 g kremost
1 ss Sukrinmelis
300 g blåbær
1. Sett ovnen på 200 grader.
2. Rør sammen smør, Sukrin, mandelmel, husk, vaniljesukker, bakepulver og fløte til en deig. Trykk ut i seks kakeformer. Stekes i cirka 15 minutter.
3. Hakk sjokoladen og legg over de varme kakene, la det kjølne.
4. Rør sammen kremost og sukrin-melis, hakk i 125 gram blåbær. Fordel blandingen over kakene og pynt med resten av bærene.
BLÅBÆR- OG BLOMKÅLSALAT
(4 porsjoner)
1 blomkålhode (ca. 600 g)
1 rødløk
150 g sukkererter
200 g blåbær
50 g blåmuggost
1 dl crème fraîche
Salt og pepper
50 g ristede pinjekjerner
1. Skjær blomkålen i tynne skiver. Hakk rødløken fint og skjær sukkerertene i strimler. Bland sammen med halvparten av blåbærene.
2. Mos osten og bland med crème fraîche. Smak til med salt og pepper. Hell sausen over salaten og topp med resten av blåbærene og ristede pinjekjerner.