REISEGØY: Innholdsrike turer som tar utgangspunkt i hobbyen og interessen til godt voksne. KLIKK HER!

ellen hilde sylvia nett

Kreativ kvinnekraft med Hilde, Ellen og Sylvia

Hilde Lystad, Ellen Arnstad og Sylvia Brustad representerer til sammen 90 års lederskap. Nå har de startet rådgivningsselskap for både eldre og unge ledere. – Spesielt er vi opptatt av å løfte kvinner opp og fram, sier trioen som nå skal bli spaltister i VI OVER 60.

Tekst: Anne-Karine Strøm Foto: Astrid waller

– Vi er stor fan av de som tør gå sine egne veier og ikke alltid tar de tradisjonelle valgene. Folk som brenner for sine ideer, men som trenger å bli løftet fram av andre med ledererfaring og å bli heiet på. Sammen representerer vi ledererfaringer etter mange tiår innen medier, politikk, næringsliv og kulturliv – og vi håper at våre erfaringer kan være til nytte for eldre og unge lovende som ønsker å satse helhjertet. Dette er grunntanken bak vårt samarbeidsprosjekt, sier Ellen Arnstad, Hilde Lystad og Sylvia Brustad.

Rådgivningsselskap

Det dynamiske trekløveret lanserte rådgivningsselskapet Arnstad Lystad Brustad sommeren 2022 med brask og bram. Lanseringsfesten ble beskrevet som en blanding av Oscar-utdeling og World Economic Forum i Davos. Mange representanter for næringsliv, samfunnsliv og kulturliv – samt en mengde medier – var til stede for å feire begivenheten.

Allerede etter snart ett års drift kan de kvittere med suksess, det være seg i å arrangere store konferanser, frokostmøter, rådgivning og annen administrerende rådgivning i ledelse og organisasjoner. Alle tre er kjent som dyktige nettverksbyggere, og ved alt de tidligere har utrettet hver for seg, og nå sammen, er tilnavnet «Diamanttrioen» langt fra overdrivelse. Selv karakteriserer de seg som drevet av pasjoner – og entusiasme. Å løfte hverandre gjensidig og lage bra business sammen er nøkkelord. Med den imponerende mengden erfaringer som de samlet representerer, står de for egenskaper og verdier som er unike. Nå vil de hjelpe andre frem og inspirere til å ta i bruk mot og kraft.

Gamle kjente

Bakgrunnen for at Ellen, Hilde og Sylvia innledet partnerskap bunner nettopp i deres egen kreativitet og handlekraft – og et ønske om å bidra. Det hører også med til historien at de har kjent hverandre gjennom flere år, hvor deres profesjonelle veier stadig har krysset hverandre. I tillegg har de bygget vennskap som er rotfestet i kjemi og respekt. 

– Vi har alle vært ledere innenfor ulike sektorer – og vi har stått i det. Vi har også vært litt ekstra Pippi-modige. Erfaringsmessig vet vi hva det vil si når ting blir krevende og det lugger. Da er det godt å kjenne at noen heier på en, som kan bidra med erfaring og trygghet, og som er løsningsorientert. Det gjelder ikke bare som ledere, men generelt fra et menneskelig ståsted, sier de tre.

Ellen og Sylvias historie går tilbake til 2009. Den gang Ellen var sjefredaktør for kvinnemagasinet Henne og Sylvia var Nærings- og handelsminister. 

– Sylvia og jeg møttes i forbindelse med magasinet Hennes utdeling av «Nåløyeprisen», en utmerkelse vi delte ut til norske unge, talentfulle og nye designere. Ikke bare imponerte hun meg med all sin kunnskap, men hun viste stor forståelse for viktigheten av prisen, og hun bidro med verdifull rådgivning i et kunnskapsløft for norsk design. Siden har vi hatt glede av hverandre i mange sammenheng, både profesjonelt og privat. Hilde og jeg har også kjent hverandre lenge. Hun er en meget dyktig forretningskvinne og bygget blant annet opp Folketeateret i Oslo. I forbindelse med store arrangementer og konferanser gjennom årene har vi stadig vært i kontakt, blant annet fra tiden da hun var hotelldirektør i Nordic Choice-kjeden. Med tiden har vi utvekslet mange ideer – og knyttet bånd, forteller Ellen.

ellen hilde sylvia (4)
IKKE FOR PYSER. Trekløveret vet hva det vil si å stå støtt i medgang og motgang, og de tar denne erfaringen med seg i firmaet sitt.

For nordmenn flest er Ellen mest kjent for sin profilering i mediebransjen. I 2019 debuterte hun også som forfatter med boken «Alt du ikke ser. Livet med Joachim», historien om å leve med ventesorg i 19 år – og om sønnen Joachim som var født multifunksjonshemmet og døde i alder av 26 i 2020. Og etter at dette intervjuet ble gjort mistet hun mannen sin etter 35 års samliv. Hun vet ett og annet om livets tunge stunder – og viktigheten av at noen står der sammen med en. Et verdisyn hun deler med sine to medsøstre Hilde og Sylvia.    

Solid grunnmur 

– Hva var det som fikk dere på tanken om å starte et rådgivningsselskap sammen?

– Tanken slo ned i oss for halvannet år siden. Alle hadde vi mange ting på gang, og vi jobber fortsatt med egne selskaper ved siden av rådgivningsselskapet. Men mye hadde sammenheng med timing. Fra vi luftet ideen gikk det ikke mange dagene før vi bestemte oss for å bli partnere. Vi samarbeider godt og utnytter hverandres kompetanse og nettverk. Vi er litt som de tre Bukkene Bruse. Når vi først har bestemt oss, går vi på med pågangsmot og lar oss ikke skremme av troll under broen, sier trekløverne som kan sies å ha skapt en solid grunnmur for sin forretningsmodell.   

Trenger gode voksne rollemodeller   

Rådgivningsselskapet er blant annet tuftet på ideen om at alder ikke skal være et stigma. For eksempel er det mange godt voksne kvinner, men også menn som har mye å by på både innen samfunns-, nærings- og kulturliv.

– Vi lever i en tid hvor folk heldigvis blir stadig eldre, og mange er spreke og oppegående langt opp i årene. Samfunnsøkonomisk trenger vi at folk er i jobb lenger, og alder er dessuten i dag forskjøvet i forhold til tidligere generasjoner. Mange 50, 60- og 70-åringer er meget ressurssterke. De har dessuten livserfaring på godt og vondt som kan komme samfunnet og yngre generasjoner til gode. Internasjonalt ser man hvordan de bidrar sterkt i politikk, kultur- og samfunnsliv. Godt voksne og eldre har visdom som kan være til uvurderlig nytte på mange områder. I så måte vil vi slå et slag for å fremsnakke alder og erfaring. I Norge trenger vi sårt til flere gode rollemodeller, mennesker som vitner om at man ikke behøver å gå av stasjonen selv om man når pensjonsalder, sier de. 

Sammen i sol og regn 

– Vi heier også på yngre krefter innen gründervirksomhet og lederstillinger, men også på medsøstre i andre land. Gjennom våre rådgivningstjenester kan de dra veksler på våre erfaringer. Vi kan være deres sparringpartnere. 

De tre er gode på å fremsnakke andre, det være seg kvinner eller menn. For øvrig en egenskap som er svært viktig innen all form for business og samfunnsliv. De er også gode på å fremsnakke hverandre. Dessuten har de følgende motto: Det er forskjell på et lykkelig liv og et vellykket et. Med andre ord er de medmenneskelige aspektene viktige. 

– Mottoet vårt er også at kloke tanker fører til kloke handlinger. Og kloke handlinger fører til kloke valg, som igjen fører til resultater. På forskjellige måter vet vi hva det vil si å stå støtt i medgang og motgang. Livet er ikke er for pyser – og vi pleier å si at vi er rådgivere i sol og regn, sier Arnstad, Lystad og Brustad. 

Nå ser de frem til å dele tanker, verdier og kunnskap med VI OVER 60s lesere – i kraft av å være faste spaltister. 

   – Vi gleder oss til oppgaven, sier de.