Juni 2016

Våg og tro på sommeren!

Våg og tro på sommeren!

Gerd Kristiansen prøver ikke å heve seg over noen. Men tro på seg selv, det har LO-lederen. Ellers får man ingenting til, mener hun. Les hele portrettet i juniutgaven.

Å ha tro på seg selv handler også om å våge. Hvordan er det å møte den store kjærligheten og flytte til den norske landsbygda? Vi har møtt Sofie fra Polynesia og Annelise fra Tyskland som har gjort akkurat det.

Flørt er en vitamininnsprøytning. Å føle seg sexy handler om utstråling og innstilling, ikke alder, mener Reidun Person og Christine Bjørn som snakker om hva som gir vitalitet og livslyst.

Besteforeldrenes funksjoner og oppgaver forandrer seg stadig. Men ny forskning slår sprekker i myten om moderne og selvopptatte besteforeldre. Et stort flertall oppgir at de er sammen med barn eller barnebarn ukentlig.

Det er mange myter om alder. Mange yngre har en feil oppfatning av eldre, både som arbeidstakere og som pensjonister. Advokat Erik Råd Herlofsen spør hvorfor det er slik og hva som blir konsekvensen av aldersfordommene.

Er det annerledes å eldes i Norge enn i andre europeiske land? Et europeisk samarbeidsprosjekt har analysert og utvekslet erfaringer rundt aktiv aldring og utfordringer i seniorpolitikken i seks europeiske land.

Lill-Anita Olsen Svendsen har gjort det til sin livsoppgave å ta vare på Nesland i Lofoten, et ukjent fiskevær som nå er blitt en kulturhistorisk juvel.

Abonner på VI OVER 60
Følg VI OVER 60 på Facebook