Februar 2019

Det blir lysere dager og vi gleder oss til våren.

Februarutgaven av VI OVER 60 er som vanlig full av saker til både nytte, glede og inspirasjon. Noe å kose seg med mens vi venter på våren.

ØKONOMI OG RETTIGHETER
Pensjon: Slik blir du familiens «pensjonsekspert». Gi dine barnebarn råd om hvordan de skal sikre seg høyest mulig pensjon i det offentlige, skriver vår erfarne pensjonsrådgiver Harald Engelstad.

Juss: Istapper, glatte fortau og ufremkommelige veier. Hvem har ansvaret – det offentlige eller private?

Arbeidsjuss: Bente var 61 år da hun fikk beskjed om at hun skulle overføres til et selskap uten AFP. Hun nektet. Og etter flere runder i rettssalen fikk hun medhold.

HELSE
Urinveisinfeksjon: Blærekatarr er smertefullt og en vanlig plage hos kvinner. Mange har hyppige og gjentatte infeksjoner. Hos menn har blærekatarr oftest sammenheng med prostataproblemer.

Overspising: Er du blant dem som har prøvd utallige slankekurer, uten resultat? Les saken vår om når maten tar styringen.

FOKUS PÅ LIVET
Minihus: Om du ikke trenger stor plass, kan du bo både rimelig og miljøvennlig. Interessen for minihus er voksende, men det gjelder å vite hva du faktisk får lov til å bygge.

Samtalen: Mange menn kvier seg for å søke hjelp mot ereksjonssvikt selv om det i dag finnes flere gode behandlingsmuligheter. – Med riktig hjelp er det mulig å oppnå potent sex, sier lege Ellen Skjelbred.

Slik takler jeg livet: May Lereng elsket rusen som alkoholen ga. Til slutt var den alt som betydde noe. Nå hjelper hun andre.

MENNESKER
Møte med: Tidligere direktør i Forbrukerrådet Randi Flesland har alltid vært opptatt av å gjøre ting bedre. Nå vil hun forbedre balansen i eget liv.

Inspirasjon: Åshild Ulstrup fikk ny start som pensjonist. Hun danset ned trappen siste arbeidsdag.

LIVSSTIL
Forbrukertips: En dansk test av ledningsløse støvsugere viser bare middels gode resultater. Og du må velge mellom god sugeevne og lang støvsugertid.

REISE
Italiensk perle: Venezia flyter på vannet innerst i Adriaterhavet, som verdens vakreste representant for et kollapset imperium. I 1000 år var byen hovedstad i en av Europas mektigste og rikeste stater.