En nordnorsk kjærlighetshistorie

På vinteren skreifisket, om sommeren midnattssolen. Lofoten er ren magi.

Har du forelsket deg i Lofoten tar kjærligheten aldri slutt, uansett årstid. På vinteren kan du prøve å få være med ut på storhavet under det eventyrlige skreifisket som varer fra januar til mars.

Reiser du hit i juni og juli vil du oppleve at det er vanskelig å legge seg om kvelden på grunn av midnattssolen. Ikke bare på grunn av lyset, men også fordi det er så vakkert. Tiden står ganske stille når du i de små nattetimer beundrer en glødende sol. Du ser den duppe i kanten av det enorme havet før den langsomt tar seg opp igjen. Du må kanskje finne deg i at det er noen tyske eller nederlandske bobiler som vil ha en bit av kaka, men du finner enkelt din egen lille romantiske plass.

Kong Olavs vei starter ved Fiskebøl og ender i Å ytterst på Moskenesøy i Lofoten. Den 16 mil lange strekningen gir flere opplevelser enn forventet. Mellom de enorme fjellsidene poserer båtnaust og rorbuer idyllisk, fiskebåtene gynger harmonisk i bølgene, rett som det er øyner du en majestetisk havørn over fjellene. Rundt annenhver sving henger fisk til tørk i vinden, resultatet av skreifisket noen måneder tidligere. Du får aldri nok av landskapet og folket, og vil alltid ønske deg tilbake.

VI OVER 60 gir deg i januarnummeret en smakebit på Lofotens magi.

Abonner på VI OVER 60
Følg VI OVER 60 på Facebook