August 2016

Ny høst, nye muligheter.

Ny høst, nye muligheter

Som NRK-journalist har Annette Groth hatt betrakterrollen. Etter at hun sluttet i statskanalen har hun blant annet engasjert seg som hjelpearbeider. Det har gjort noe med henne.

Også for eventyreren Ragnar Thorseth og fotografen Per Eide har livet tatt en annen vending. De forteller om hvordan de fikk tilbake livsmotet og troen på seg selv etter å ha gjennomlevd store livskriser.

Andre vender blikket mot stjernene – som amatørgeologene Jon Larsen og Morten Bilet. De er hektet på mikrometeoritter.

Høsten er gjerne en tid for nye forsetter. Selv om du aldri har trent styrke før, er det aldri for sent å begynne. Løfter du tungt nok, vil du snart blir like sterk som en 20-åring, lover forskerne.

På Frosta skinner solen mer enn mange andre steder i Norge. Halvøya midt i fjorden kalles Trondheims kjøkkenhage og kan by på «ureiste» grønnsaker.

Vi har også besøkt den spanske Baskerregionen, der blandingen av et kontinentalt og atlantisk klima,  skaper et fantastisk grunnlag for ulike råvarer som vindruer, korn, lam og sjømat.

Er fremtidig pensjon en fremtidig gulrot for deg? Fyller du 60 år i år, vil du tape 20.000 kroner årlig på å bli pensjonist som 67-åring. Pensjonsrådgiver Harald Engelstad har regnet ut hva «levealdersjusteringen» betyr for de som er født etter 1953.

Abonner på VI OVER 60
Følg VI OVER 60 på Facebook