REISEGØY: Innholdsrike turer som tar utgangspunkt i hobbyen og interessen til godt voksne. KLIKK HER!

hovedbilde brennerpasset

Med tog gjennom Brennerpasset til Bolzano, Verona og Venezia

Vi bor to netter i Bolzano, en natt i Verona og avslutter med to netter i Venezia

Bli med på en spennende reise der vi flyr til München, og toger oss videre gjennom Østerrike og Brennerpasset til Bolzano og Dolomittene i Syd-Tyrol. Etter to netter i nydelige Bolzano med sightseeing i trange smug, smalsporet historisk jernbane på høyfjellsplatået Renon, vinsmaking og hygge, skal vi toge videre gjennom frodige daler til Verona.

Her venter Julie sin balkong, storslåtte Arena di Verona og deilig mat og drikke før vi reiser med tog videre til Venezia for to netter. Her bor vi på sentralt hotell beliggende i en nydelig bygning fra 1400-tallet. Bli med, senk skuldrene og la deg begeistre av inntrykk og opplevelser langs vår reiserute i Nord-Italia.

AVREISE: 2. mai 2025 – 6 dager
Pris per person i delt dbl rom fra kr 26 500,- i dobbeltrom
(enkeltromstillegg kr. 5 200,-)

renon

Høydepunkter

– Tog gjennom Brennerpasset
– Smalsporet jernbane fra 1907 på høyfjellsplatået Renon
– Nydelig historisk hotell fra 1400-tallet

Dagsprogram

Dag 1 München – Bolzano
Vi reiser fra Gardermoen kl. 11.00 direkte til München med ankomst kl. 13.15. Videre med tog gjennom det kjente Brennerpasset på vei til Bolzano. Brennerpasset er det laveste fjellpasset over Alpenes hovedkam, og derfor en av de viktigste trafikkforbindelsene mellom det nordlige Europa og Italia. Langs Brennerpasset går grensen mellom Østerrike og Italia, og vannskillet mellom Svartehavet og Middelhavet. Vi kommer frem til Bolzano togstasjon sen ettermiddag og sjekker inn på hotellet. Etter innsjekk spiser vi deilig middag på en lokal restaurant som er kjent for sitt brede utvalg av både lokale og nasjonale viner. (M)

renon web 1230x770

Dag 2 Bolzano
Etter en deilig frokost går vi samlet fra hotellet på sightseeing til fots i Bolzano med guide. Bolzano er en gammel og spennende liten by ved overgangen mellom det tysktalende Syd-Tyrol og det italienske Trentino. Her finner man fremdeles deler av middelalderbebyggelsen intakt med flotte kirker, og ikke minst den vakre og typiske tyrolerbebyggelsen side om side. Omtrent hvor enn du snur deg, kneiser de vakre fjellene som en majestetisk ramme rundt byen. Etter en times vandring i byen skal vi inn i arkeologisk museum og «hilse på» den 5000 år gamle «Ismannen» Ötsi, og lære mer om hans fascinerende historie. Videre tar vi kabelbane til Renon, hvor vi spiser en lett lunsj. Renon er et høyplatå over Bolzano kjent for sin fantastiske utsikt og friske luft, flotte sommerresidenser og noen av Europas flotteste jordpyramider. Vi reiser videre på smalsporet jernbane til sjarmerende Collalbo før vi hentes i buss og reiser gjennom bratte skråninger og vinranker på vei til en lokal vingård. Her blir det omvisning på gården og i vinkjelleren før vi nyter smaken av ulike viner med litt snacks til. Med ny kunnskap om området og den lokale vinen tas vi med tilbake til hotellet i Bolzano. Resten av ettermiddagen og kvelden er til egen disposisjon. (F, L)

renon gammelt tog 1230x770
worldbytina bolzano 12

Dag 3 Bolzano – Verona
I dag reiser vi med hurtigtog til Verona, ca. 1,5 time. Vi reiser til hotellet vårt, kun 5 min gange fra selveste Arena di Verona, før vi starter på en vakker sightseeing til fots med lokalguide. Nå venter det fantastiske amfiteatret, Arena di Verona, frukttorget med sitt yrende liv, balkongen til Julie og sjarmerende gater og kriker og kroker. Vi har litt tid på egenhånd til å utforske videre etter sightseeingen. På kvelden møtes vi til en deilig middag på lokal restaurant. (F, M)

verona.ntb
Nydelige Verona Arena
verona.ntb 2307093589

Dag 4 Verona – Venezia
Etter frokost har vi fortsatt tid til å nyte Verona før vi skal videre til Venezia med tog tidlig ettermiddag, ca. 1 t 15 min. Vi ankommer togstasjonen i Venezia og går ca. 15 min til hotellet vårt, PALAZZO MARCELLO AL SOLE i sentrum av Venezia. Hotellet ligger i en bygning fra 1400-tallet med kanalen rett utenfor, rolig beliggenhet, en hyggelig bakgård hvor frokosten kan inntas og vakkert innredede rom. Vi installerer oss her og har resten av ettermiddagen og kvelden fri. (F)

venezia kanal 1230x770
venezia kanal gondol 1230x770
venezia gondol 1230x770

Dag 5 Venezia
I dag starter vi på en spennende sightseeing til fots med guide i Venezias fantastiske historiske sentrum. Vi ser bl.a. Markusplassen, Dogepalasset, fiskemarkedet og Rialtobroen som krysser Canal Grande. Etter sightseeing har vi tid på egenhånd til å studere byen videre, spise en deilig lunsj eller nyte en italiensk is – kanskje ja takk, alle tre? I kveld går vi samlet til felles avskjedsmiddag på hyggelig lokal restaurant. (F,M)

venezia.ntb 2434106657
Venezia
veneziantb 2421177327

Dag 6 Litt mer Venezia før hjemreise
Vi er så heldige å ha litt tid også i dag til å nyte Venezia. Vi sjekker så ut av hotellet, rusler tilbake til togstasjonen hvor vi hentes i båt som tar oss direkte til flyplassen i Venezia. Den type flyplasstransport liker vi! Vi flyr hjem fra Venezia kl. 19.40 direkte til Gardermoen med ankomst kl. 22.20. (F)

Prisen inkluderer:

  • Fly Oslo–München/Venezia–Oslo direkte
  • Alle flyskatter
  • All transport som nevnt i programmet inkludert kabelbaner og smalsporet jernbane
  • Overnatting på hyggelige hotell inkludert frokost
  • Måltider som nevnt i programmet (frokost, lunsj, middag = F, L, M)
  • Utflukter som nevnt i programmet
  • Norsk reiseleder med fra Oslo

Inkluderer ikke:

  • Drikke til maten
  • Enkeltromstillegg NOK 5200,-
  • Eventuelle lokale byskatter

Turoperatør: Togreiser
Telefon 322 23 500