REISEGØY: Innholdsrike turer som tar utgangspunkt i hobbyen og interessen til godt voksne. KLIKK HER!

l1600528 kopi

Et lys i hverdagen med besøksvenn

Det blir stadig mer vanlig for eldre å ha en fast besøksvenn. En besøksvenn kan både være til sosialt samvær, gjøre aktiviteter sammen og til nytte med ærend eller praktiske ting i hverdagen.

Tekst: Marie Letting Larssen Foto: Simen Ringen

Sverre (80 år) får ukentlige besøk av sin besøksvenn Ola (26 år) fra Oslo Seniorsupport, noe han setter svært stor pris på. Vi fikk være flue på veggen på et besøk for å se hvordan det foregikk.

Ola fra Nøtterøy har vært besøksvenn for Sverre et halvt års tid, og han besøker ham fast hver torsdag klokken tolv. I forkant av besøket drar han innom butikken og handler med seg dagligvarene som de har avtalt. Det er alltid like hyggelig å sees igjen for begge to.

– Etter kona gikk bort følte jeg på mye ensomhet. Selv om barn og barnebarn kommer på besøk, er det mange timer igjen å fylle. På grunn av bevegelsesvansker er det ikke alltid så lett for meg å komme meg rundt eller få gjort alt jeg ønsker i hverdagen. At Ola kommer på besøk hver uke gjør hverdagen min hyggeligere, mer aktiv og at jeg får gjort det jeg ønsker av vedlikehold og praktiske ting i hverdagen, sier Sverre.

l1600472 kopi
l1610016 kopi
l1610448 kopi
l1600822 kopi

Ukens høydepunkt

Ola rydder ut matvarene i skap og kjøleskap samtidig som de prater om hva de har gjort den siste uken over en kopp kaffe. Både Sverre og Ola er spillentusiaster. De pleier å bytte på å spille sjakk eller kort annenhver uke. I dag var det sjakk som sto på planen. Sverre stakk av med
seieren i dag.

– Å være besøksvenn er uten tvil den beste jobben jeg har hatt. Det er virkelig ukens høydepunkt for meg også. Det er hyggelig å bli kjent med noen i en annen generasjon, og selvfølgelig veldig fint å føle seg nyttig, sier besøksvenn Ola.

En liten tur ut i frisk luft i nærområdet er også et fast punkt på agendaen. En støttende arm og en å gå tur med gjør hverdagsmosjonen mye enklere.

Vel hjemme fra tur ser Ola at et av bildene som pleier å henge på veggen nå står og lener seg på kommoden. Han tilbyr seg å være behjelpelig med å henge opp en ny spiker, slik at bildet er tilbake på sin faste plass på veggen.

Før Ola drar bekrefter de neste ukes avtale, og Sverre ber Ola om å hente noen pakker på posten før han kommer. 

– Du får øve deg litt på sjakk til neste gang da, smiler Sverre og ler.

nyhetsbrev egenannonse4323