Dette er lavkarbo
Kosthold der du erstatter stivelsesrik mat med sunne karbohydrater, protein og naturlig fett – for å få mer stabilt blodsukker. Det finner moderate og strikte lavkarboretninger, hvor tillatt mengde karbohydrat varierer mellom 20–100 gram daglig. Karbohydratene du spiser bør være av det slaget som gir lav blodsukkerstigning, for eksempel grønnsaker, nøtter, bær, frø. Du teller ikke kalorier, men spiser ønsket mengde med «lovlig» mat med lite karbohydrater. 2–4 måltider om dagen, eller etter behov.
Dette bør du unngå
Unngå matvarer som brød, knekkebrød, mysli, boller, poteter, frukt, kaker, kjeks, pizza, pasta, mais, ris, gulrot og kålrot. Søtsaker og sukkerholdige drikker er ikke å anbefale. Det anbefales heller ikke å drikke for mye kalorifattig brus, fordi det kunstige søtstoffet trigger søthunger. Bytt ut poteter og ris med blomkålris, pasta med squash, brød med tynne skiver lavkarbobrød, knekkebrød med lavkarboknekkebrød, lettmargarin med meierismør, potetgull med kims baconcrisp, godteri med nøtter.
Følg Facebooksiden «Bli friskere med VI OVER 60» og få inspirasjon til en sunnere hverdag!