REISEGØY: Innholdsrike turer som tar utgangspunkt i hobbyen og interessen til godt voksne. KLIKK HER!

hovedbilde albania

Spennende vintur til Albania

Bli med oss til Sør-Europas uoppdagede skattkammer. Albania er veldig frodig og bugner av naturskjønnhet og fargerike opplevelser.

AVREISE: 10. juni 2025 – 5 dager
Pris per person fra kr 16.500,- i dobbeltrom
Enkeltromstillegg: 1.800,-

glass,of,white,wine,and,scenic,sunset,of,adriatic,sea

Høydepunkter

– Vinmarker i Nord-Albania og besøk på tre vingårder
– Festningsbyen Berat
– Vi spiser på utvalgte restauranter med deilig kortreist mat og vin

En reise til dette landet på Balkan, som har ligget som et uoppdaget skattkammer så altfor lenge, anbefales på det varmeste. Kontrastene mellom moderne storbyer, rustikke landsbyer og Adriaterhavets deilige strender er store og overraskelsene vil stå i kø. Albania er en stolt nasjon som har reist seg fra asken etter en periode med undertrykkelse, men det er lite ved dagens Albania som minner om de harde årene. Landet bugner av naturskjønnhet og fargerike opplevelser som garantert vil sjarmere deg. Albania er veldig frodig, og det dyrkes frukt og grønnsaker i stor skala. Omverdenen vet lite om de fem vinregionene i Albania og at de kan vise til å ha drevet med vinproduksjon i opptil 6000 år. Det er duket for en helt spesiell reise til Europas skjulte skattkammer fylt med kultur, mat og vin!

Dagsprogram

Dag 1. Oslo – Tirana. Inkluderte måltider: Lunsj og middag
Velkommen til Tirana, hovedstaden i Albania! Byens dramatiske historie og store omskiftninger er til å ta og føle på og fotavtrykkene spenner fra mektige ottomanske byggverk og italiensk renessanse til kommunistisk betong.
Vi spiser felles lunsj før vi sjekker inn på vårt fem-stjerners hotell midt i Tirana sentrum, før det blir sightseeing til fots. Kveldens middag er en symfoni av smak, duft og farge. Litt utenfor Tirana, i landlige omgivelser, ønsker en av Albanias høyest anerkjente sjefskokker oss velkommen til vinsmaking og et gourmetmåltid du sent vil glemme på restauranten Marchesi.

the ethem bey mosque in tirana albania 2000 scaled
tirana.ntb
Tirana

Dag 2. Tirana – Durres. Inkluderte måltider: Frokost, lunsj og middag
Resten av turen skal vi nyte ved Adriaterhavets strender, men på veien dit kjører vi en liten omvei for å få en stor smaksopplevelse! Vi skal besøke jordbruksdistriktet Fishte, hvor de albanske Kallmeti-druene dyrkes. Vi er invitert på omvisning hos en liten familiebedrift hvor to brødre har klart å trylle frem de deiligste viner siden 2006. I tillegg til vin, produserer brødrene druebrandy, raki og olivenolje, og det blir selvsagt anledning til å smake og kjøpe med hjem. Dagens lunsjrestaurant serverer kortreist mat i frodige omgivelser som er ideelle for dyrking av råvarer. Etter lunsj fortsetter reisen ut mot «den albanske riviera», med badebyene Durres og Golem som mål. Vi sjekker inn på vårt flotte hotell og finner oss godt til rette.

kallmet winery
Kallmet
durres2 scaled
Durres
golem.ntb
Golem

Dag 3. Berat. Inkluderte måltider: Frokost og middag
Vi starter dagen med besøk på vingården Luani utenfor Berat som har produsert vin siden 1960-tallet. Her får vi omvisning på vingården etterfulgt av vinsmaking av de lokale vinene. Turen går videre til Berat, byen med kallenavn «byen med de 1000 vinduer». Her klamrer husene seg fast både til hverandre og til åsen de er bygget opp etter. Ispedd grønne og blomstrende vekster er dette et av landets beste Instagram-vennlige motiver. I Berat er de opptatt av å bevare sin tradisjonsrike særegenhet. Det gjelder håndverk som treskjæring og metall- og steinarbeider, men det er kanskje mest synlig i arkitekturen. Vi tar turen opp til Berats 2500 år gamle slott og har tid på egenhånd før vi returnerer til kysten for middag på hotellet.

berat.ntb3
Berat
berat albania scaled
beret.castle
Berat 2500 år gamle slott

Dag 4. Durres. Inkluderte måltider: Frokost og middag
I formiddag kan du nye det late livet ved Adriaterhavet og lunsjen er på egenhånd, så den spiser du når du måtte ønske. Om ettermiddagen kan du se frem til en vinsmaking på Skenderbeu Winery, Albanias eldste vingård. Her blir det selvsagt mulig å kjøpe med noen flasker hjem. Neste post på programmet er Durres, som er Albanias eldste og nest største havneby. En moderne by med butikker, grønne lunger, hyggelige kafeer og spisesteder.
For de historieinteresserte kan både det arkeologiske og etnografiske museet anbefales, i tillegg til Balkans største romerske amfiteater. I kveld samles vi til middag på den beste fiskerestauranten i Durres. Det er bare å glede seg!

durres.amfiteatret
Durres amfiteater
durres2 scaled
Durres strand
mat albania a4cf0a77

Dag 5. Albania – Oslo. Inkluderte måltider: Frokost
Flyet fra Tirana går om kvelden, så du har hele dagen til å nyte Albania. Vi tror dette spesielle landet har etterlatt varige inntrykk, og kanskje inspirert til en snarlig retur. Vi er i alle fall sikre på at du har fått Albania litt under huden og kanskje hatt en og annen aha-opplevelse underveis.

Praktisk informasjon og reisebetingelser

Dette er inkludert:

  • Totalpris: kr 16 500,- pr. person

Fly Oslo – Tirana t/r
Flyavgifter
1 innsjekket bagasje
Buss ifølge program
1 natt i dobbeltrom på Rogner Hotel 5* i Tirana
3 netter i dobbeltrom på Max Royal G Hotel & Spa i Golem
4 frokoster
2 lunsjer inkl. 1 glass vin
4 middager inkl. 1/2 fl. vin
Utflukter ifølge program
Reiseleder fra Norsk Tur

Tillegg per person:
  • Enkeltrom kr 1 800,-

Ønsker du utreise fra annen flyplass, ta kontakt med oss for et uforpliktende tilbud.

Vi tar forbehold om endring av pris vedrørende valutakurs og flyavgift. Vi tar forbehold om endringer i program, flytider, samt eventuelle trykkfeil.

Turoperatør: Norsk Tur
Telefon 38 12 03 20