REISEGØY: Innholdsrike turer som tar utgangspunkt i hobbyen og interessen til godt voksne. KLIKK HER!

hovedbildebeatles

The Beatles og musikkhistorie i Liverpool og Manchester

VI OVER 60 og Norsk Tur inviterer dere med på en fantastisk musikktur til Liverpool og Manchester!

Bli med på en reise gjennom livene til det legendariske bandet The Beatles og deres berømte medlemmer Paul McCartney, John Lennon, George Harrison og Ringo Starr. Vi besøker interessante steder og tar et dypdykk inn i The Beatles og den britiske musikkhistorien.

«Life is what happens to you while you’re busy making other plans.» – John Lennon.

AVREISE: 4. november 2024 – 4 dager
Pris per person fra kr 16 400,- i dobbeltrom
Enkeltromstillegg kr 1 900,-

toilet roll rejected by the beatles could sell for £1,000 a sheet, coventry, britain 21 sep 2011

Høydepunkter

– The Beatles Story Museum i Liverpool
– British Music Experience i Liverpool
– Musikkbyen Manchester

Dagsprogram

Dag 1: Ankomst Liverpool og Beatles Magical Mystery Tour

Vi flyr direktefly fra Oslo til Manchester på formiddagen. Vi starter turen med Beatles Magical Mystery tour,  og første stopp er Strawberry Field. Stedet ble drevet av Frelsesarmeen, og det var her en ung John Lennon kom for å leke, tenke og rømme fra den tøffe virkeligheten i etterkrigstiden. Tiden her inspirerte ham i voksen alder, og Strawberry Field ble udødeliggjort gjennom Beatles sangen «Strawberry Fields Forever». I dag er Strawberry Field et sted som hjelper unge mennesker å komme i arbeid, og de har en egen utstilling dedikert til John Lennon. Det er mulig å kjøpe lunsj her for de som ønsker.

Bussen fortsetter mot Liverpool, og en lokal guide viser oss barndomshjem og tidligere skoler for Beatles medlemmene. Vi får se Penny Lane og St. Peters Church Hall der John og Paul først møttes. Vi avslutter turen med et besøk på legendariske Cavern Club hvor The Beatles har spilt utallige konserter. Bussen kjører oss til Novotel Liverpool Centre, et stilig 4* sentralt hotell for innsjekk. Felles middag på en lokal restaurant om kvelden.

Inkluderte måltider: Middag

o0hxir0ka14
'liverpool, the city of music' emerges from pandemic, uk 09 jun 2021
Cavern Club

Dag 2: The Beatles og musikk i Liverpool

Etter frokost spaserer vi til The Beatles Story Museum. Vi får utdelt audioguider og museet tar oss med på en reise med fire unge gutter i Liverpool til høyden av The Beatles sin suksess. Her finner vi kopier av Mathew Street, Abbey Road studioet og The Cavern. Turen gjennom museet gir oss et unikt innblikk i bandets historie. Vi spiser felles lunsj på en lokal restaurant, og på vei til dagens neste spennende stopp passerer vi den kjente bronsestatuen av The Beatles. British Music Experience er Storbritannias eneste museum dedikert til britisk musikk, og er et «må-se» for musikkelskere. Her får vi se bilder, gamle scene antrekk, filmer, minneverdige ting og mer av kjente artister som David Bowie, Freddie Mercury, The Spice Girls og mange flere. Felles middag på restaurant i kveld.

Inkluderte måltider: Frokost, Lunsj, Middag


the beeatles story museum
liverpool music city emerges from pandemic, liverpool, uk 29 may 2021
beatles 1965

Dag 3: Musikk i Manchester

I dag går turen i buss til nabobyen Manchester hvor vi tar en rundtur gjennom byens spennende musikkhistorie. Fra The Smiths til Oasis, Joy Davidson til The Rolling Stones, denne byen har spilt en viktig rolle i den britiske musikkhistorien. Sammen med lokal guide besøker vi the Northern Quarter, et bohemsk område kjent for boutiques, gate kunst og musikk arenaer. Vi får se stedet der legendariske Hacienda nattklubb en gang stod, tidligere Factory Records, og mye mer, mens guiden forteller interessante historier om området og artistene som har spilt her. Vi  spiser felles lunsj på Hard Rock Cafe i Manchester. Noen timer fritid i Manchester før vi kjører buss tilbake til Liverpool. Felles middag på lokal restaurant.

Inkluderte måltider: Frokost, Lunsj, Middag

fountains,at,piccadilly,garden,in,manchester,city,center,,england.
Piccadilly Gardens i Northern Quarter
hacienda nightclub, manchester 1992
Hacienda nattklubb 1992
the rolling stones in concert at old trafford, manchester, uk 05 jun 2018
Rolling Stones er en del av Manchesters musikkhistorie

Dag 4: Liverpool – Norge

Etter frokost sjekker vi ut fra hotellet og tar buss til flyplassen i Manchester for direktefly hjem til Oslo. Vi har kofferten full av minner og opplevelser fra en spennende reise gjennom The Beatles historie og britisk musikkhistorie.

Inkluderte måltider: Frokost

«Imagine all the people living life in peace. You may say I’m a dreamer, but I’m not the only one. I hope someday you’ll join us, and the world will be as one.» – John Lennon.

Les mer om praktisk informasjon og reisebetingelser på Norsk Tur sine nettsider

Turoperatør: Norsk Tur
Telefon: 38 12 03 20