REISEGØY: Innholdsrike turer som tar utgangspunkt i hobbyen og interessen til godt voksne. KLIKK HER!

hovedbilde skrivekurs02

Skrivekurs med journalist og forfatter Kristin Flood i Venezia

Har du også drømt og tenkt på å skrive ned historien om ditt liv?

Tenk å kunne levere en eventyrbok til dine barn og/eller barnebarn om noen av de mest spennende opplevelsen dine. Trenger ikke å være så eksotisk eller avansert, men hemmeligheten er hvordan du formidler det. Ja nettopp det – at du formidler det med spenst, personlighet og mye kjærlighet.

Nettopp dette får du mulighet til å lære mer om på vårt skrivekurs med dyktige Kristin Flood i oktober i år.

Fokus på hva skrivingen kan åpne opp i oss. Finn gløden, gleden og flyten i det å skrive.

AVREISE: 16. oktober 2024 – 6 dager
Pris per person fra kr 18.895,- i dobbeltrom
Enkeltromstillegg kr. 3.900

gondola 2092617 1280

Høydepunkter

Bli trygg på din formidling

Få unike tips og råd til hvordan du skal formulere deg for at det blir gøy og interessant å lese

Lær sammen med andre voksne på din alder

Opplev Venezias kulturskatter

Italiensk mat og vin – inspirasjon i bare det!

Skrivekurs i nydelige Venezia

Under denne reisen har vi fokus på hva skrivingen kan åpne opp i oss. Du lærer å bruke skrivingen som et kreativt uttrykk og et verktøy for personlig utvikling. Tilnærmingen til skriveprosessen er unik. Det er en opplevelse snarere enn et vanlig skrivekurs. Kombinasjonen av praktiske øvelser og undervisning inspirerer og åpner nye perspektiver. De unike historiske omgivelsene inspirerer og du får en introduksjon i byens historie og kunsthistorie.

venice 920862 1280
venice 5090764 1280
venice 2384463 1280

Finn gløden og gleden i det å skrive

Kurset er for alle som har lært å sette bokstaver og ord i rekkefølge. Det handler ikke om skriveteknikker, men om å finne gløden, gleden og flyten i det å skrive. Og det handler om nysgjerrighet etter å komme i kontakt med det hver enkelt har inni seg.

Et viktig moment er å håndtere “sabotøren”, stemmen i oss som stopper inspirasjon og pågangsmot. Når vi blir kjent med hvordan den opererer, blir det enklere å overse det den prøver å begrense, og heller la seg fascinere av den skaperkraften vi alle bærer. Hver og en av oss er unike med vår egen farge eller tone og målet med kurset er å sette denne tonen på papiret gjennom skrivingen. Kurset er ikke skriveteknisk orientert og heller ingen form for terapi, men et dypdykk i dine egne muligheter. Ingenting under kurset blir evaluert og ingenting blir kommentert. Det handler om metoder og øvelser, og det som skrives forblir privat.

Stedet

venice 106665 1280
venice 2756368 1280

Kristin elsker sin annen hjemby Venezia – skjønnheten, stemningen, kunsten, stillheten og byens historie som starter på 700-tallet. Som journalist elsker hun å fortelle om denne magiske byen. Med et unikt engasjement og et talent for å knytte fortid og nåtid, greier hun å engasjere sine gjester på en særegen måte. Etter noen timer med Kristin får du lyst til å vite mer, lære mer og komme tilbake hit for å fortsette å utforske byens kunst, arkitektur og utallige kanaler og smug. Du vil oppleve nettopp det hun hevder; at Venezia er en utømmelig skattkiste av spennende oppdagelser.

Overnatting: Venezia, Ca’della Corte

italia venezia ca

Vi skal bo på det sjarmerende boutique hotellet Ca’della Corte, sentralt beliggende i Venezia, kun 5 minutters gange fra bussterminalen Piazzale Roma. Hotellet ligger i et palazzo fra 1700-tallet, med en liten hage, og er modernisert til et behagelig hotell med sjarmerende rom, alle litt forskjellige. Det serveres frokost i fellesrommet og det er her vi holder våre daglige skrivekurs – når vi gjør det innendørs.

venice 3118803 1280

Dagsprogram

Dag 1: Ankomst, åpning av skrivekurs

Avreise fra Oslo tidlig på morningen. Ved ankomst Venezia blir vi kjørt til hotellet hvor vi setter fra oss bagasjen. Du har litt tid til å utforske byen på egenhånd før innsjekk.

17.00 – 19.00
Kursleder Kristin Flood åpner skrivekurset og ønsker velkommen til Hotel Ca della Corte – med husvertinne Catarina Pensa som eier hotellet. Kurset holdes i husets elegante Piano Nobile, under en gigantisk venetiansk lysekrone, hundre år gammel. Palazzoet er fra 1700-tallet, byens historie sitter i veggene. Kristin presenterer programmet og holder introduksjonsforedraget ‘Venezia, en historisk skattekiste’.

19.30
Felles middag for de som ønsker. Individuell betaling.

Dag 2: Skriv deg innover

08.30 – 09.30
Vi starter dagen med frokost før vi setter i gang med progammet for dagen.

09.30-12.30
Kristins skrivemetode ‘Skriv deg innover’ er en kombinasjon av forløsende skriving, mindfulness og kreative skriveøvelser. I en blanding av undervisning og øvelser får deltakerne oppleve hvordan skrivingen skritt for skritt åpner opp nye kreative rom. Etter morgenøkten spiser vi samlet lunsj, for de som ønsker – betales individuelt.

Ettermiddagsøkt, ca. 2 timer, tidspunkt varierer (ca 14.30 – 16.30)

Mange berømte forfattere har latt seg inspirere av Venezia – Hemingway, Ruskin, Lord Byron, Thomas Mann, George Sand, Joseph Brodskij er blant dem. Kristin presenterer noen av forfatterne. Hvis været tillater det, vandrer vi sammen til John Ruskins bolig på Zattere-kaien. Det er en lang og vakker kai som vender ut mot øya Giudecca i lagunen, der kafeene ligger side om side.

Dag 3: Byvandring og mindfullnessøvelser

08.30 – 09.30
Vi starter dagen med frokost før vi setter i gang med programmet for dagen.

09.30 – 12.30
Byvandring i Venezia med påmelding.

Ettermiddagsøkt, ca. 2 timer, tidspunkt varierer (ca 14.30 – 16.30)
Kristin introduserer enkle mindfullnessøvelser i kombinasjon med skrivingen. Du blir bedre kjent med Sabotøren, som oppstår mens du skriver. Det er stemmen i oss som stanser og kastrerer enhver kreativ impuls. Du utforsker sabotørstemmen, lærer å gjenkjenne den og håndtere den, både i skriveprosessen og i hverdagen. Vi ser spillefilm basert på en av de store forfatternes fortellinger om Venezia, filmen vises enten dag 3 eller 4.

Dag 4: Kulturskatter og «slow art»

08.30 – 09.30
Vi starter dagen med frokost før vi setter i gang med skrivekurset for dagen.

09.30 – 12.30
Dette er en av Europas store kunstbyer, vi er omgitt av klassisk kunst og arkitektur. Kristin forteller om ‘Slow art’ bevegelsen og hvordan skriving og langsomhet kan hjelpe oss til å se på kunst med nye øyne. Gjennom skriveprosessen møter du billedkunsten på en ny måte. Kunsten blir både bakteppe og inspirasjon for undervisningen og spesifikke øvelser.

Ettermiddagsøkt, ca. 2 timer, tidspunkt varierer (ca 14.30 – 16.30)
Vi besøker en av byen kunstskatter. Skriveundervisningen legges opp i forhold til stedet, utendørs hvis været tillater det.

Dag 5: Skriveøvelser, deling og avslutning

08.30 – 09.30
Vi starter dagen med frokost før vi setter i gang med skrivekurset for dagen.

09.30 – 12.30
Den siste kursdagen får deltakerne mer utfordrende og lengre skriveoppgaver. De lærer å gjenkjenne sin egen erfaring av å være i skriveflyt. Kristin forteller om sin egen krevende vei til publisering og om ulike måter å gi ut sin egen skriving i det offentlige rom. Mange som har vært på hennes kurs har senere publisert tekster i ulike formater.

Ettermiddagsøkt.

Kristin forteller hvordan deltakerne kan bruke ‘Skriv deg innover’ metoden i hverdagen – når de kommer hjem. Å skrive kan bli en regelmessig praksis som gir større selvinnsikt og forløser kreativ flyt. Skriveøvelser, deling og avslutning.

Dag 6: Hjemreise

09.30 – 12.30 Felles frokost og avslutning av kurset.

Avgang fra Venezia til Oslo.

Byvandring med Kristin

kristinsøylevenezia
venezia kristin byvandr
Byvandring med Kristin

Å oppleve Venezia sammen med Kristin Flood, som har bodd her i 33 år, er en personlig og spennende erfaring. Som mangeårig journalist med tilknytning til Aftenposten, er hun en ekte ‘storyteller’ som elsker å fortelle historier. Du lærer mye om Venezias tusen år lange historie og vil bli mer nysgjerrig på dette unike stedet på kloden. Kristin tar deltakerne med til smuget der Marco Polo ble født og forteller om hans liv. I den jødiske ghettoen, der handlingen i Shakespeares ‘Kjøpmannen i Venedig’ foregår, forteller hun om dramaet. Og har noen lyst til å vite mer om kvinnebedåreren Giacomo Casanovas kvinnetekke, renessansemaleren Tizians fargepalett eller Lord Byron og Ernest Hemingways lidenskapelige forhold til byen, anbefaler vi å melde seg på en byvandring med henne.

kristin m.plassen venezia 2022
venice 411966 1280
venice 3183168 1280

Hva er inkludert:

  • Flyreise med direkte fly til Venezia
  • Flyreise med kort mellomlanding på returen fra Venezia
  • 5 netter i valgt romkategori
  • Frokost daglig
  • 5 dagers skrivekurs med Kristin Flood
  • Herlig fellesskap med andre skrivelystne
  • Mindre gruppe
  • 1 tre plantet i Viljaskogen
  • Reisen er omfattet av Reisegarantifondet

Turoperatør Vilja
Telefon 6755 8080