REISEGØY: Innholdsrike turer som tar utgangspunkt i hobbyen og interessen til godt voksne. KLIKK HER!

hovedbilde kunsttur

En kunstnerisk reise i Nederland

Denne turen er virkelig en unik opplevelse for deg som elsker kunst og kultur. Vi besøker både moderne og ikoniske kunstmuseum og kunstgallerier i Haag, Rotterdam og Amsterdam.

Fra ikoniske mesterverk av Rembrandt og Van Gogh til moderne kunst, Nederland byr på en unik kunstopplevelse. Denne turen er virkelig en opplevelse for deg som elsker kunst og kultur. Vi bor i byen Haag – kjent som Nederlands administrative sentrum. Her holder mange internasjonale selskap og ambassader til, men Haag er ingen kjedelig by full av diplomater og forretningsfolk. Tvert i mot, det er en by med veldig bredt utvalg av restauranter, barer og byliv. Denne turen er fylt opp av unike opplevelser. Mye inkludert.

AVREISE: 19. november – 4 dager
Pris per person fra kr 18 900,- i dobbeltrom
Enkeltrom kr. 2 700

admin ajax

Høydepunkter

– Panorama Mesdag i Haag
– Depot Boijmams Van Beuingen i
Rotterdam
– Rijksmuseum i Amsterdam

Dag 1. Norge – Haag

Vi flyr direkte fra Oslo til Amsterdam på formiddagen. Fra flyplassen i Amsterdam er det under en times kjøretur til byen Haag som blir vår base for turen. Vi sjekker inn på Mercure Den Haag Central, et 4* hotell som ligger sentralt plassert i Haag. Noen timer fri på ettermiddagen til å utforske Haag før vi spiser felles middag på kvelden.
Inkludert måltid: Middag

haag
haag nederland scaled

Dag 2. Kunst i Haag

Etter frokost er det tid for å utforske byen og kunsten i Haag. Vi starter dagen med besøk og omvisning på Mauritshuis Museum, et museum fylt med nederlandske og flamske malerier fra 1600-tallet. Denne perioden regnes som den gylne alderen for denne typen kunst. Her finner vi ikoniske malerier som «Girl with a Pearl Earring» av Johannes Vermeer og «The Anatomy Lesson of Dr. Nicolaes Tulp» av Rembrandt.

mauritshuis
Mauritshuis Museum

Vi spiser felles lunsj før turen går videre til museet Panorama Mesdag. Panorama Mesdag er et panorama av Hendrik Willem Mesdag som er stilt ut i et sylinderformet bygg som er 40 meter i diameter og 14 meter høyt. Fra galleriet i museet får man illusjonen av å stå på en høy sanddyne og se utover havet, stranden og landsbyen Scheveningen.

Dagens siste besøk blir på Kunstmuseum Den Haag der vi får en guidet omvisning på det moderne museet. Vi får se maleri av Monet, imponerende fotografi utstillinger, utstillinger av Delft keramikk og mye mer. Besøket på museet er en unik kunstopplevelse.  Vi spiser felles middag om kvelden.
Inkludert måltider: Frokost, lunsj, middag

haag nederland strand scaled
Strand Haag

Dag 3. Kunst i Rotterdam

Med buss og lokal guide tar vi turen til Rotterdam, byen som blir kalt Manhattan ved Maas elven. Europas første skyskraper så dagens lys her i 1898 – 45 meter høy. Denne fikk selskap av mange høye konstruksjoner etter 2. verdenskrig og dagens skyline er et imponerende syn. Kort fortalt er krigen forklaringen på at sentrum av Rotterdam har utviklet seg til en herlig miks av det ultramoderne og nøkternt etterkrigsbyggeri. Dagens første besøk er på Kunsthal Rotterdam som holder hus i en ikonisk bygning designet av den kjente arkitekten Rem Koolhaas. Vi får omvisning rundt i museets utvalg av moderne utstillinger. Turen gå videre til Euromast der vi spiser lunsj 100 meter over bakken med en fantastisk utsikt over Rotterdam.

889 claire droppert scaled

Siste stopp i Rotterdam er Depot Boijmans Van Beuningen som lagrer og tar vare på en stor kunst kolleksjon, og tilbyr besøkende å komme bak kulissene på museet som har samlet kunst siden 1849. Depoet har fjorten luftkondisjonerte deler med hyller, skap og oppheng for de ulike kunstverkene. Det er depoter for malerier, metall, fotografier, organiske og ikke organiske materialer for å nevne noe. Her blir det guidet omvisning, og tid til å utforske depoet på egenhånd. Felles middag om kvelden.
Inkludert måltider: Frokost, lunsj, middag

boijmans deport rotterdam copyright maxence werp scaled e1674726809150
Depot Boijmans Van Beuningen i Rotterdam

Dag 4. Kunst i Amsterdam og hjemreise

Etter frokost sjekker vi ut fra hotellet og vender nesen mot Amsterdam. Rijksmuseum Amsterdam er et må-se for alle som elsker kunst og kultur. Museet huser over 8000 verk fra Nederlandsk og Europeisk historie, inkludert mesterverk av Rembrandt, Vermeer og Van Gogh. Vi får en guidet omvising på museet.

rijksmuseum nederland scaled
Rijksmuseum Amsterdam
rijksmuseum rembrandt scaled 2b252de6

Når vi er i Amsterdam er et besøk på Van Gogh museet nesten obligatorisk. Museet har den største samlingen i verden av Vincent van Goghs malerier, og dette gjør museet til en unik opplevelse der vi sammen med museums guiden får følge utviklingen i Van Goghs malerier gjennom årene. Så fortsetter bussen til flyplassen for fly hjem til Oslo på ettermiddagen.
Inkludert måltider: frokost

dsc0355 scaled e00e91de

Praktisk informasjon og reisebetingelser

Dette er inkludert:
  • Totalpris: kr 18 900,- pr. person

Fly Oslo – Amsterdam t/r
Flyavgifter
1 innsjekket bagasje
Busstransport ifølge program
3 netter i dobbeltrom på Mercure den Haag Central
3 frokoster
2 lunsjer
3 middager
Inngang til Euromast
Inngang og omvisninger med museums guider på Museum Mauritshuis, Panorama Mesdag, Kunstmuseum den Haag, Kunsthall Rotterdam, Depot Boijman, Rijksmuseum og Van Gogh Museum.
Reiseleder fra Norsk Tur

Tillegg per person:
  • Enkeltrom kr 2 700,-

Drikke til måltider
Ønsker du avreise fra andre byer, skriv dette i kommentarfeltet ved bestilling og vi kontakter deg med pristilbud

Vi tar forbehold om endring av pris vedrørende valutakurs og flyavgift. Vi tar forbehold om endringer i program, flytider, samt eventuelle trykkfeil.

Flytider 19. november: 12.40 – 14.35: Oslo til Amsterdam

Flytider 22. november: 16.30 – 18.20: Amsterdam til Oslo