REISEGØY: Innholdsrike turer som tar utgangspunkt i hobbyen og interessen til godt voksne. KLIKK HER!

togturtur hovedbilde

Gjennom Alpene med panoramatog!

Elsker du å kjøre tog og vil ha en enestående tur i majestetisk natur?

VI OVER 60 og Togreiser gjentar denne storslagne og spektakulære turen med Glacier Express og Bernina expressen.

Fra Genève til Lugano med bagasjehåndtering inkludert. Vi avslutter med to netter i deilig klima i Lugano.

AVREISE: 1. – 6. mai 2025 – 6 dager
Pris per person i delt dbl rom fra kr 27 500,- i dobbeltrom
(enkeltromstillegg kr. 3300,-)

Vi skal ta toget gjennom hjertet av Alpene og se Matterhorn og andre spisse tinder på nært hold. Vi starter med å tilbringe noen dager i den vakre alpelandsbyen Zermatt. I tillegg til god mat og hyggelige omgivelser kan man blant annet ta en tur opp på utkikkspunktet Gornergrat 3000 m.o.h. Vi reiser så videre med spektakulære Glacier Express gjennom 91 tunneler og over 291 bruer til alpelandsbyen St. Moritz. Neste dag reiser vi ned til Tirano i Italia gjennom 55 tunneler og 196 bruer med Bernina Expressen som står på UNESCO’s verdensarvsliste. Vi fortsetter videre med buss langs nydelige innsjøer til Lugano i Sveits. Her tilbringer vi to netter og lar skuldrene senke seg..

glacier,express,on,landwasser,viaduct,,switzerland.,it,is,landmark,of
reiserute alpetur 1024x537 (1)

Dag 1: Geneve – Zermatt

Vi flyr fra Oslo direkte til Genève. Vel fremme går vi over på toget som frakter oss videre til Zermatt. Koffertene blir sendt direkte fra togstasjonen til hotellet. Felles middag på hotellet. (M)

zermatt,town,and,matterhorn,mountain,aerial,panoramic,view,in,the

Dag 2: Zermatt

Vi spiser frokost på hotellet og har hele dagen til egen disposisjon i denne hyggelige, bilfrie alpelandsbyen Zermatt. Hva med en tur med Gornergrat banen opp til toppen av Gornergratfjellet 3089 meter over havet? Dette er Europas høyeste jernbane i friluft og den har gått her siden 1898. Rundt kneiser 29 fjell over 4000 meter og på en dag med fint vær har man flott utsikt til Matterhorn. Mer storslagen utsikt skal man lete lenge etter! Det finnes også fine muligheter for fotturer eller sykkelturer i nærområdet. Reiseleder er tilgjengelig for tips og råd. (F)

matterhorn,mountain,range,of,the,alps,,located,between,switzerland,and

Dag 3: Glacier Express til St.Mortiz

I dag skal vi reise med den spektakulære Glacier Express. Toget har «panoramavinduer» som går opp i taket slik at man skal få best mulig utsikt. Toget går gjennom dype daler og over høye fjellpass og regnes for en av verdens vakreste og mest saktegående «express». Vi nyter tre retters lunsj ombord i toget før vi stiger av i den kjente alpelandsbyen St. Moritz.  Felles middag om kvelden på hotellet. Også i dag blir koffertene sendt fra toget og rett til hotellet. (F,L,M)

glacier express: excellence class key visual

Dag 4: Bernina Express til Lugano

Etter frokost i St. Moritz reiser vi videre med Bernina Express til Tirano. Denne banen er spesiell fordi den starter i de Sveitsiske Alpene og ender opp blant palmer i den Italienske byen Tirano. På noen deler av banen svinger toget så krapt at man kan se vognene på broen over seg. Spesielt vakkert er det også når vi passerer vakre blå innsjøer, breer, fjelltopper og grønne sletter speiler seg i vannet. Bernina Express står på UNESCO’s verdensarv liste. Vi er fremme i Tirano tidlig ettermiddag. Her kan man vandre i den hyggelige landsbyen, spise lunsj eller sette seg ned å smake litt god lokal vin. Etter noen timer tar vi Bernina Exspress bussen videre på smale veier langs innsjøer og vakker natur ned til sjarmerende Lugano. Vi spiser felles middag på hotellet i Lugano litt senere på kvelden. (F,M)

rhaetische bahn: bernina express albulalinie

Dag 5: En hel dag i Lugano

Etter frokost har vi hele dagen til å kose oss i Lugano. Lugano blir av mange kalt Sveits’ svar på Monte Carlo. Her finnes palmer, vakre bygg, parker, koselige uteserveringer og ikke minst Luganosjøen som frister med sitt glitrende vann. Lugano ligger i Sveits, men både kjøkken, språk og atmosfære er mer italiensk. Ta deg en spasertur langs havnepromenaden, et bad i Luganosjøen eller kom deg litt opp i høyden med taubanen som tar deg opp til Monte San Salvatore. (F)

lugano antonio sessa

Dag 6: Hjemreise

Etter frokost reiser vi med buss til Milano flyplass og flyr direkte til Oslo. (F)

Turoperatør: Togreiser

Telefon 32 22 35 00

Pris per person i delt dbl rom kr. 27 500,- (enkeltromstillegg kr. 3300,-)

Prisen inkluderer:

  • Fly tur/retur inkl. skatter
  • Bagasjehåndtering hele veien
  • All transport som nevnt i programmet
  • Overnatting på hyggelige hotell inkludert frokost
  • Måltider som nevnt i programmet (frokost, lunsj, middag = f, l, m)
  • Reiseleder med hele veien