atikko fb cover no

Digitale foredrag

Mange gode og interessante digitale foredrag.

Se hvilke webinarer som kommer fremover:

Eva Tryti:

Lykkekrigen – fra kroppspress til selvrespekt. 19. januar kl. 13.00 – 13.30

Vi mennesker er på vårt lykkeligste når vi glemmer oss selv.

Selvforglemmelse av det riktige slaget gjør at vi hviler bedre i oss selv når vi trenger det, er mer produktive og kreative, og har evne til å få dypere, mer ekte og tilfredsstillende forhold til andre.

Hva truer denne lykkelige selvforglemmelsen? En av tidens største trusler mot vår selvforglemmelse og lykke er det jeg kaller lykkekrigen. Lykkekrigen er en krig vi har lært å føre mot vår egen kropp for å oppnå en kulturelt «riktig» kropp. Lykkekrigkulturen lærer oss at det ikke er nok å pynte og stelle oss, vi må omforme kroppen. Siden dette er en umulig oppgave over tid, gjør det at vi blir hengende fast i ulykkelig selvbevissthet og håpløst strev. Det bidrar blant annet til økt depresjon, angst, spiseforstyrrelser og tvangspreget adferd. Kvinner rammes aller hardest, men også mange menn har begynte å bli lykkekrigere.

Johannes Ørbeck-Nilssen:

Dropp pilla, fiks sjela! 10. februar kl. 13.15 – 13.45

Vi har blitt lært opp til at det er viktig å ta vare på vår fysiske helse, mens psyken blir slept i en pulk bak oss gjennom livet. I dagens samfunn har sjela blitt en undertrykt minoritet, som holdes fanget i samfunnets kjeller.

Som stedfortreder, har alle fått forskrevet såkalte personligheter, som kun er masker og et overflatefenomen. Å være en liten personlighet er behagelig, men en personlighet har et begrenset utviklingspotensial. Før eller senere møter personligheten på utfordringer den ikke er stor nok til å løse. Etter å ha blitt overbevist om at noe er galt, tar ofte personligheten i mot piller for å løse utfordringene. Men piller er kun en krykke som lærer deg å halte gjennom livet.

Er det på tide å droppe pilla og fikse sjela?

Susanne Møberg:

Forelsket i en narsissist? 22. februar kl. 11.00 – 11.30

Er du en av mange som bor i nærheten av en narsissist, eller kjenner du noen som gjør det? Ta en titt på dette nettforedraget, og lær mer om hva som kjennetegner en narsissist og hva de gjør med den personen som kommer følelsesmessig nær.

Både menn og kvinner kan ha narsissistiske trekk ved sin personlighet, og de kan være ekstremt vanskelige å gjennomskue. Det er som om de har to personligheter.

De kan være vennlige, sjarmerende og intelligente og fungere godt på utsiden. Men når man blir kjent med narsissisten, oppdager man at han eller hun har en dypt problematisk oppførsel med kontroll, manipulasjon og løgner. De har ingen empati, ingen forståelse eller respekt for andres grenser og behov. Det forvirrer, frustrerer, og ødelegger mennesket som kommer nær.