
Whisky og opplevelser i Skottland
Er du glad i whisky? Da er dette turen for deg! Vi besøker blant annet Royal Lochnagar Distillery, Dalwhinnie Distillery, Blair Athol Distillery og Johnnie Walker Experience. I tillegg blir det mye vakker natur, hyggelige byer, publiv og mye god mat.
På denne turen skal vi oppleve Skottland på sitt aller beste. Vi skal smake whisky på de beste destilleriene, vi skal nyte mye god mat på de gode restaurantene og pubene. I tillegg skal vi se mye vakker natur og ikke minst oppleve kulturen og historien om landet på nært hold. Gled dere! Reiseleder er sommelier og whiskykjenner Einar W. Zakariassen.
AVREISE: 12. april 2024 – 15. april. 4 dager
Pris per person i dobbeltrom kr 18.550,-
Tillegg enkeltrom kr. 1.200,-

Dag 1: Fredag 12. april
Avreise fra Gardermoen kl. 09:20. Vi ankommer Edinburgh kl.12:40
Transport mot Sterling. Vi stopper underveis på Dalwhinny Destilleri for whisky smaking og omvisning. Etter besøket spiser vi en deilig lunsj velkomstlunsj på en hyggelig lokal pub.
Vi fortsetter gjennom en av Skottland`s to nasjonalparker, The Cairngorms og til vårt hotell for natten, beliggende i hjerte i en av verdens mest populære whiskyregioner, Speyside.
Vi sjekker inn for 2 netter på The Grant Arms Hotel.
Vi spiser en hyggelig middag på hotellet.
Måltider: L/M

Dag 2: Lørdag 13. april
Frokost
Vi møter vår engelsktalende guide/sjåfør i resepsjonen for deretter å kjøre nordover mot South Queensferry.
Denne morgenen besøker vi vårt første destilleri Royal Lochnagar.
Vi får en hyggelig omvisning og smaker deres flotte whiskyer.
Skottland oser over av gode gastropuber og nyter en bedre lunsj på en av disse. Nemlig The Mash Tun
Etter lunsj går ferden videre til nytt destilleri. Skottlands største merkevarer for whisky. Vi nyter en flott omvisning og smaker deres whisky.
Vi fortsetter tilbake til vårt hotell tidlig ettermiddag. Litt fritid før middag.
Denne kvelden blir det middag på hyggelig sted i Aberlour.
Måltider: F/L/M

Dag 3: Søndag 14. april
Frokost
Transfer til dagens første destilleri for omvisning og whiskysmaking.
På begynnelsen av 1800-tallet var dalen der destilleriet ligger et ganske lovløst sted, hvor smuglere handlet under tak i ulovlige smykker.
Grunnleggeren George Smith, var en visjonær person – og i løpet av tiden laget han en jevn og balansert single malt, som var svært ettertraktet av både kriminelle og kongelige. Uten å være redd for å bryte tradisjoner, tok han den dristige beslutningen om å kjøpe en lisens og bygge det aller første lovlige destilleriet her i Livet-dalen.
Etterkommere av Smith fulgte i hans fotspor med sine fremadstormende holdninger og gjennom generasjonene sikret de hans arv for fremtiden. 200 år etter at det hele startet, med George selv, er de fortsatt originalen i Livet-dalen.
Vi fortsetter dagens whiskyreise og gjør et stopp i landsbyen Pitlochry for lunsj.

Vi setter av litt tid for å ta en titt i denne trivelige byen. Landsbyen besøkes av folk som er glad i fotturer og fiske i det skotske høylandet.
Vi avslutter dagen med besøk på et nytt destilleri. En av Skottlands minste destillerier. Destilleriet ble etablert i 1798 i fotenden av The Grampian Mountsains og ved elven Allt Dour in Gaelic. Stiftet av Arthur Bell. Kjent for sine runde single malts! Videre til Edinburgh og innsjekk for siste natten på Voco Hotel Edinburgh Haymarket.
Vi sjekker inn og får en liten «fresh up» på hotellet før middag.
Middagen denne kvelden spiser vi på The Loch Fyne eller tilsvarende god restaurant.
Måltider: F/L/M

Dag 4: Mandag 15. april
Frokost og utsjekk
Transfer til The Johnnie Walker Experience på Princes Street for en «en reise i aromaer». Dette er tittelen på dette besøket! Her blir det både i smaking, omvisning og live underholdning.
Lunsj på egenhånd i Edinburgh før avreise til flyplassen ca. kl 14:30 Hjemreise til Norge med avgang kl. 17:25. Lander i Norge via Amsterdam kl. 22:35.
Måltider: F

Bye Bye Scotland!
Dette er inkludert:
- Fly tur/retur Gardermoen – Edinburg
- 1 natt på 4* Voco Edinburgh Haymarket
- 2 netter på The Grant Arms
- All transport ifølge program
- Engelsktalende guide i Skottland
- 3 gode frokoster
- 3 deilige lunsjer, 2 retters menyer, kaffe, te
- 1 Velkomstmiddag på hotellet
- 2 Middager på utvalgte restauranter (dag 2,3)
- Besøk på 4 whiskydestillerier, i følge program
- Johnny Walker Experience dag 4 – En reise i aromaer
- Reiseleder: Sommelier/whiskykjenner Einar W. Zakariassen.
Dette er ikke inkludert:
- Tips til sjåfører og servitører
- Lokal hotel tax
- Måltider og drikke som ikke inngår i følge programmet
- Event. taxi lokalt