REISEGØY: Innholdsrike turer som tar utgangspunkt i hobbyen og interessen til godt voksne. KLIKK HER!

biltur hovedbilde

Bilentusiast? Besøk Porsche og Mercedes i Tyskland!

Er du lidenskapelig opptatt av klassiske biler, moderne biler og sportsbiler? Her har du en unik mulighet! Besøk Mercedes og Porsche-fabrikker og museer.

Vi busser deg til Tyskland for at du som bil- og motorelsker skal komme på innsiden av fabrikker som lager bilene du elsker! Halvpensjon og mye inkludert!

AVREISE: 26. mai 2024 – 8 dager
Pris per person fra kr 18 900,- i dobbeltrom

Er du interessert i biler? Enten klassiske, moderne eller sportsbiler? Ja da er dette så absolutt turen for deg. Her kombinerer vi en flott bussreise med sosial hygge, museum og fabrikk besøk, vinbesøk og tysk øl. Og selvsagt vil det også bli fritid til å nyte av flotte steder på egenhånd. Høres det interessant ut? Ja da er det bare å fortsette å lese!!!

museum innside
Foto: Mercedes Benz museum
mercedes benz. fotokreditt mercedes benz

Høydepunkter

– Mercedes Benz-fabrikk og museum
– Porsche-fabrikk og museum
– Øl-mekkaet Bamberg

Foto: Mercedes Benz museet

Dag for dag program:

Dag 1: Østlandet – Oslo

Ettersom dette bare skal være en innholdsrik kosetur så skal vi ikke så langt i dag. Kjetils Bussreiser plukker opp på avtalt hente sted og etterhvert ender vi opp på Color terminalen i Oslo. Reiselederen henter ut billettene og vi er klare for ombordstigning. Color Line har avreise klokken 14.00 med nattseiling over til Kiel i Tyskland. Ombord blir det sosial hygge og felles middag. Er været på vår side så får vi en flott utseiling i Oslofjorden. Overnatting i innvendig dobbeltlugar.

Dag 2: Kiel – Kassel

Etter en god natt søvn og en deilig frokost ombord så ankommer vi Kiel klokken 10.00. Vi sjekker ut av lugaren og rusler ut til vår ventende buss. Vel ombord vender sjåføren hjulene ut på gode tyske autobahn. I dag er det eventyr byen Kassel som står på programmet. Eventyr i den forstand at det var her Brødrene Grimm bodde i mer enn 30 år for å samle inn og revidere eventy, samt at byen ligger langs den 600km lange tyske eventyrveien. For å komme hittil Kassel passerer vi kjente steder som Hamburg, Hannover, Hildesheim og Göttingen.Ved evt trafikale utfordringer står selvsagt sjåføren klar til å velge en annen rute.

Det vil bli flere pauser underveis før vi kommer frem til vårt hotell hvor vi sjekker inn for en natt. Felles middag på kvelden.

Dag 3: Kassel – Stuttgart

Vi skal egentlig ikke kjøre så langt i dag, men vi sjekker allikevel ut etter frokost og tenker at nå er det på tide å legge inn noen opplevelser. Fra Kassel kjører vi raskeste vei mot og forbi Schweinfurt før vi tar av mot vinområdet rundt elven Main og Würzburg. Her vil det bli fritid og lunsjmuligheter i denne fine byen før vi ender opp med vinsmaking hos en lokal vinbonde. Etterhvert fortsetter vi de siste milene frem til Stuttgart. Ved Stuttgart sjekker vi inn for 3 netter på vårt gode, unike og motor inspirerte 4-stjerners hotell som ligger midt i Mercedes og motor mekka. Felles middag om kvelden.

hotel v8

Dag 4: Stuttgart – Sindelfingen -Stuttgart

I går var det vin, idag er det biler og motorer som gjelder. Vi har vært på tur sammen noen dager og blitt godt kjent både gjennom bil samtaler og opplevelser. Vi starter dagen med ett besøk og guidet omvisning på Mercedes-Benz museet.Det vil også bli fritid i Stuttgart før vi ruller mot Sindelfingen for ett fabrikk besøk hos Mercedes-Benz.

Felles middag om kvelden.

classic mercedes
mercedes
Foto: Mercedes Benz museet

Mercedes – Benz

Mercedes-Benz-museet i Stuttgart feirer bilen som ble oppfunnet av Carl Benz i 1886: den forteller historien og bringer den til live ved å sette den i sammenheng med teknologi, dagligliv, sosial historie og populærkultur .  Mer enn 160 kjøretøyer av alle typer er alle hovedpersonene her på museet. De spenner fra noen av de eldste bilene som noen gang er bygget til legendariske racerbiler og futuristiske forsknings kjøretøyer.

utsiden mercedes
Foto: Mercedez Museum
fotokreditt mercedes benz
Foto: Mercedez Benz

Dag 5: Stuttgart – Zuffenhausen- Stuttgart

Etter en koselig kveld og en god natt søvn så er vi igjen klare for nye eventyr, og i dag skal vi konsentrere oss om Porsche – iallfall på formiddagen da vi besøker og får omvisning på Porsche fabrikken i Zuffenhausen som ligger litt nord for Stuttgart.Tidlig ettermiddag kjører vi til Porsche museumet og tar en titt der også. Etter endt bil dag vil resten av dagen være fri til egne sysler, vil du ikke bruke tiden på egenhånd kan du henge deg på reiselederen hva enn han/hun måtte finne på. Felles middag på kvelden.

utsiden av porsche museumet
porsche museum
Foto: Porsche museet

Porsche

En Porsche..Trenger vi egentlig noen forklaring; joda det gjør vi så absolutt. Porsche ble grunnlagt av Ferdinand Porsche i 1931 som ett tysk bilmerke. Mange tyske bilprodusenter har flyttet sin produksjon til andre steder i Europa, typ Øst-Europa, men Porsche har klart å beholde det meste av produksjonen sin i Tyskland, og dette skal vi selvsagt få høre mer om på turen. Men litt kort innpå så har har Porsche-museet siden 2009 presentert historien og fascinasjonen til merket på en livlig og moderne måte. Fortiden og fremtiden til Porsche-ideen møtes i hovedkvarteret i Zuffenhausen

innsiden porsche museum
Foto: Porsche museet

Dag 6: Stuttgart – Dessau

I dag må vi dessverre takke for oss til bilopplevhelsene her i Stuttgart, men tro ikke at eventyret er over av den grunn. Vi sjekker ut etter frokost og vender snuten mot det flotte bayerske øl-mekka Bamberg. Vi gjør ett besøk på ett lokal bryggeri for omvisning og ølsmaking. Det vil også bli litt fritid i den koselige byen Bamberg

Etterhvert tar vi fatt på siste biten opp til Dessau for middag og overnatting på Radisson Blu Hotel.

Dag 7: Dessau – Kiel

Ny dag, nye muligheter. I dag fortsetter vi vår reise nordover i retning Norge. Vi kunne kjørt via Hannover og Hamburg, men vi velger isteden å ta noen mer lokale veier da vi har en ferge å rekke, og kø rundt storbyene er ikke en god plan for å nå Kiel i rett tid. Men uansett får vi en fin dag langs veien, flere stopp underveis og reiselederen vil nok holde oss aktivisert noe av dagen også. Vel fremme i Kiel sjekker vi ombord på Stena Line som har avreise 18.45. Turens siste middag spiser vi sammen i restauranten ombord. Vi har opplevd mye på få dager så det finnes massevis å mimre over.

Dag 8: Gøteborg – Østlandet

Etter frokost ankommer vi Gøteborg og Sverige klokken 09.15, vi kaster ikke bort tiden, men tar plass i bussen og kjører den siste biten hjemover. Før vi passerer Svinesund gjør vi en stopp ved Nordby senteret hvor man kan kjøpe seg litt lunsj, eller handle litt om du er en av de som kommer hjem til tomt kjøleskap.

Kjetils Bussreiser takker for turen og håper alle kommer hjem med mange nye bekjentskaper og gode opplevelser i kofferten.

mercedes stjernen
Foto: Mercedes Benz museet

Reisefakta:

 • Bussreise
 • Color Line fra Oslo til Kiel med plass i innvendig dobbeltlugar
 • En hotellovernatting med plass i dobbeltrom på 4****stjerners hotell i Kassel
 • Vinsmaking hos lokal vinbonde i Würzburg området
 • 3 hotellovernattinger med plass i dobbeltrom på 4****stjerners hotell V8 Motorworld
 • Omvisning på Mercedes-Benz Museet i Stuttgart
 • Besøk på Porsche Museum
 • Rundtur på Porsche fabrikken i Zuffenhausen
 • Rundtur på Mercedes fabrikken i Sindefingen
 • 1 hotellovernatting med plass i dobbeltrom på Radisson Blu i Dessau
 • Stena Line fra Kiel til Gøteborg med plass i innvendig lugar
 • 7 frokost
 • 7 middag
 • Ølsmaking inkl omvisning på bryggeriet
 • Reiseleder fra Kjetils Bussreiser hele veien

Tillegg:

Enkletrom/lugar kr. 3990,-

Turoperatør Kjetils Bussreiser tlf. 62835220

mercedes museum
Foto: Mercedes Benz museet
porsche museum utstilling
Foto: Porsche museet