Pilegrimsvandring i Spania

Følg i pilegrimenes fotspor på en behagelig måte!

På denne turen får du flotte spanske landskap, middelalderbyer med vakre kirker – og mer enn 1000 års historie – med norsk reiseleder. Har du normalt god helse og er vant til å gå i skog og mark, er du sosial og opptatt av kultur – da er dette reisen for deg – enten du reiser sammen med noen eller alene.

Vi følger den anerkjente ruten «Camino Frances», men gjør turen litt enklere og tar de lange strekningene med buss, sover på gode hotell og smaker på regionens gode mat og drikke. I Santiago de Compostela får vi også en fridag til å nyte den flotte byen og inntrykkene.

Vi skal hygge oss på veien og vandringene foregår med to guider, èn går foran og èn bak. Dagsetappene er på ca. 2-6 timer og underlaget varierer mellom stier, skoger og asfalt. Reiseleder er Eva Hauge, som har lang erfaring som guide på våre Pilegrimsvandringer.

Vi har med buss underveis, så skulle man ha behov for å stå over en dag vil det være mulig å bli med bussen.

Dette er en opplevelse for livet!

Vandreturen ligger på nivå 3. For mer informasjon om vårt nivå inndeling klikk her.

Høydepunkt:

•    Vi går de vakreste strekningene på ruten
•    Bussen tar bagasjen vår
•    Vi bor på gode hotell
•    Vi får med oss høydepunktene og de gode historiene

Program:

Dag 1   Ankomst (M)
Avreise fra Norge direkte til Madrid, med ankomst tidlig ettermiddag. Her venter vår reiseleder og vi kjører buss (ca. 2 timer) direkte til vårt hotell i Covarrubias for innsjekk. Velkomstmiddag på lokal restaurant på kvelden.

Dag 2   Covarrubias – San Juan de Ortega-Atapuerca- Burgos (F, ML)
Etter frokost besøker vi kirken hvor Prinsesse Kristina ble gravlagt. Hun ble giftet bort av faren for å styrke de diplomatiske båndene til den kastiljanske kong Alfonso. Hun reiste fra Tønsberg i 1257 og ble gift med prins Felipe i mars 1258. De bodde i Sevilla inntil hun døde barnløs 28 år gammel. Vi kjører så til San Juan de Ortega (ca. 1,5 time), hvor vår første vandring starter – til Atapuerco 6 km. Her blir det tid til å spise lunsj før vi kjører videre til Burgos (ca. 30 min.) hvor vi besøker katedralen. Overnatting i Burgos.

Vandredistanse: ca. 6 km / 1,5 – 2 timer

Dag 3  Burgos – Carriòn de Los Condes – Leòn (F, ML)
Vi kjører til Fromista (ca. 1,5 timer) hvor vi starter dagens vandring. Vi vandrer til Población de Campos, Revenga de Campos, Villamentero de Campos og til Villalcazar de Sirga. Her besøker vi tempelriddernes kirke, hvor vi finner Prins Felipes grav. På ettermiddagen går turen videre til Leon for å se den den imponerende katedralen eller en tar seg tid til en kopp kaffe på en av Spanias flotteste Parador, de San Marcos. Overnatting i Leon.

Vandredistanse: ca. 15,2 km / 5,5 – 6 timer

Dag 4  Leòn – Astorga – Ponferrada (F, ML)  
Avreise med buss til Astorga (ca. 1 time) hvor vi besøker domkirken og det imponerende Biskoppalasset, som ble bygget av Barcelonas arkitekt Antonio Gaudi. Vi kjører videre til Foncebadon hvor dagens vandring begynner. Vi passerer Cruz de Hierro (Jernkorset, Caminoens høyeste punkt 1482 m.o.h.) hvor pilegrimene pleide å legge fra seg steiner de bar med seg som en symbolsk handling for å legge fra seg en byrde. Etappen er på 11 km og går til El Acebo. Herfra kjører vi buss til Ponferrada (ca. 2 timer inkl. stop på en bodega i Componaraya), som tradisjonelt var en av de viktige stasjonene på pilegrimsleden. Overnatting i Ponferrada.

Vandredistanse: ca. 11 km / 3 timer

Dag 5  Ponferrada – O Cebreiro – Triacastela – Samos – Lugo (F, ML)
Vi kjører til O Cebreiro (1300 m.o.h. – ca. 45 min.) som har vært det første pilegrimsstopp i Galicia siden året 1172, da kirken ble bygget. Vi ser på kirken og de Pallozas som minner om kelternes bosted. Deretter kjører vi til Alto de Poio (ca. 15 min.) og vandrer til Tricastela hvor vi får tid på egenhånd til lunsj før vi fortsetter til San Xil, 4 km. På ettermiddagen besøker vi det interessante Benediktiner klosteret i Samos, som er et av det viktigste stoppestedet for pilegrimer. Deretter kjører vi til Lugo (ca. 1 time), hvor det blir mulighet for en tur på langs romerske bymuren. Overnatting i Lugo.

Vandredistanse: ca. 12 km / 3 timer 

Dag 6  Lugo – Santiago (F, ML) 
Vi kjører til Melide (ca. 1 time), kjent for sine retter av blekksprut. Her vandrer vi for det meste gjennom velduftende skoger med furu og eukalyptus. Når vi nærmer oss Monte do Gozo får vi se første glimt av Santiago, og det blir tid til å spise lunsj. På ettermiddagen kan en velge å kjøre videre med buss eller vandre de aller siste ca 4,5 km til hotellet, som er målet for siste vandreetappe. Overnatting i Santiago.

Vandredistanse:  etappe 1 ca. 8 km / 2 timer   // etappe 2 ca. 5 km / 1 time 

Dag 7  Fridag i Santiago (F)
Dagen er fri til å utforske Santiago de Compostela på egenhånd, eller bli gjerne med reiseleder og utforsk byen til fots.

Dag 8  Santiago – Salamanca (F, M) 
På formiddagen får vi tid til å besøke katedralen i Santiago før vi til avtalt tid kjører mot Salamanca (ca. 4,5 timer) og vårt hotell. Middag på lokal restaurant på kvelden i Salamanca.

Dag 9  Hjemreise (F)
Til avtalt tid kjører vi til flyplassen i Madrid (ca. 2,5 timer) for avreise hjem til Norge.

F= frokost      ML= matpakkelunsj    M= middag

Del innlegg