Mallorca – Fotturer med Christian! 2. avgang.

PS! Denne turen har også en avgang 5. september 2017!

Bli med oss til vakre Mallorca hvor vi skal oppleve vandringer langs kysten og opp i fjellene, gjennom små landsbyer, hager med appelsintrær, eikeskoger. Og mulighet for litt storbyferie i Palma by!

Vi bor på et godt hotell utenfor Palma by. Herfra drar vi på daglige vandringer med vår dyktige og erfarne turguide Christian Eik. Underveis legger vi opp til hyggelige lunsjer og på kveldstid er det rom for å innta denne lille storbyen som har alt. Palma er en flott og stolt by med eleganse, historiske monumenter og severdigheter, yrende folkeliv og slentrende ro.

Vandringene er på 4-5 timer og er lagt opp slik at alle som er vant til å gå i terreng og som har normalt god helse kan være med. Turene egner seg ikke for de som har problemer med rygg, hofter eller knær. Vi går til tider bratt og med ulent underlag, og man må kunne gå i et normalt tempo over lengre distanser uten pauser.

Reiseleder Christian sier følgende: «Noen ganger blir det litt slitsomt, men med riktig innstilling og en positiv gruppe kommer vi langt. Vi går etter prinsippet en for alle, alle for en.»

Norske Christian Eik kjenner Mallorca godt, og er til daglig bosatt og jobber som vandreguide på Gran Canaria.

Høydepunkter:
– Flotte vandringer med erfaren guide
– Spennende lunsjer på vandringene
– Fotturer på dagen. Storby på kvelden.
– Firestjerners hotell

Program:

Dag 1    Ankomst (-)
Vi ankommer Palma på kvelden. Her møter vi reiseleder og bussen tar oss til vårt hotell.

Dag 2    1.vandring: Deia – Puerto Sóller (F, L, M)
Vi spiser frokost på hotellet som alle dager, og reiseleder holder et velkomstmøte hvor han forteller om dagene som venter oss. Første vandring starter ved en av Mallorcas vakreste steder, landsbyen Deia. Etter innblikk i byens bebyggelse og tradisjoner blir det lett vandring på gamle og delvis steinlagte stier langs kysten. Her er variert terreng med korte opp- og nedoverbakker gjennom furuskog og olivenlunder. Vi stopper for en god hjemmelaget lunsj på en gammel, privat «Finca» (typisk spansk, gammel feriebolig). Med smaken av et godt måltid fortsetter vi nedover mot Puerto Sóller. Her blir det tid til et bad for de som ønsker det. På kvelden spiser vi felles middag på en restaurant.

Nivå: Lett-medium /Oppover: 250 m/Nedover: 400 m/12 km/Ca 4 timers vandring. 

Dag 3    2.vandring: Mirador de ses Barques – Cala Tuent (F, L) 
I dag skal vi vandre på nordvestkysten, på gamle stier med fast underlag og med en fantastisk utsikt hele veien. En herlig bonus på turen er at vi passerer den fine gamle fincaen Balitx d’Avall (nå restaurant og hotell), bortgjemt i en dal som er omgitt av terrasser med oliventrær. Her kan vi fange opp atmosfæren i en av Mallorcas gamle landlige bedrifter. Vel nede ved kysten avslutter vi med lunsj og mulighet til et bad.

Nivå: Medium /Oppover: 450 m/Nedover: 450m /13 km/ca 4 timers vandring.

Dag 4    Fridag (F)
Frokost på hotellet og dagen fri til å utforske Palma.

Dag 5    3.vandring: Talaia D`Alcudia (440 m) (F, L)
Dagens vandring foregår helt nord på øya, på den vakre halvøya ved Alcudia. Her har vi sjøutsikt nesten hele turen. Vi starter ved havet og vandrer oppover gjennom et vakkert landskap med furuskog. Skogen erstattes av steinet og nakent terreng med ville geiter langs bratte skrenter. Fjellets topp gir oss en fantastisk utsikt over den dramatiske kysten med ideelt bilde av det typiske middelhavslandskapet. Nedover fra toppen går vi på gode stier, og avslutter nede ved havet med et bad og en deilig spansk piknik.

Nivå: Medium+ /Oppover: 350 m /Nedover: 350 m /12 km /ca 4 timers vandring.

Dag 6    4.vandring: Orient – Castell d`Alaró – Alaró (F, L)
Vi starter dagens vandring i Orient-dalen, lett oppover på gode stier blant vakre olivenlunder.  Vi fortsetter litt brattere gjennom helårsgrønn eikeskog før vi kommer til en gammel steinlagt vei som fører oss videre oppover til de flotte ruinene av det gamle Alaro Slott. Herfra har vi panoramautsikt over nesten hele Mallorca. Etter å ha inntatt pikniklunsjen fortsetter vi nedover på gamle stier og veier til Alaro.

Nivå: Medium /Oppover: 350 m /Nedover: 650 m /13 km/ca 5 timers vandring.

Dag 7    Fridag (F, M)
Dagen er fri til egen disposisjon. På kvelden møtes vi igjen for felles avskjedsmiddag.

Dag 8    Hjemreise (F)
Frokost på hotellet og utsjekk. Avreise med buss fra hotellet til flyplassen for hjemreise til Norge på ettermiddagen.

F=frokost   L=lunsj   M=middag

Del innlegg