Fottur på Mallorca 2. avgang

Bli med oss til vakre Mallorca hvor vi skal oppleve vandringer langs kysten og opp i fjellene, gjennom små landsbyer, hager med appelsintrær og eikeskoger. Det blir til og med mulighet for bading.

christian-eikVi bor på et godt hotell i sentrum av Palma og drar på daglige vandringer herfra med vår dyktige og erfarne turguide Christian Eik. Underveis legger vi opp til hyggelige lunsjer og på kveldstid er det rom for å innta denne lille storbyen som har alt. Palma er en flott og stolt by med eleganse, historiske monumenter og severdigheter, yrende folkeliv og slentrende ro.

Vandringene er på 4-5 timer og er lagt opp slik at alle som er vant til å gå i terreng og har normalt god helse kan være med. Reiseleder Christian Eik er en erfaren reiseleder som alltid får svært gode tilbakemeldinger fra gjestene våre. Han har en enkel filosofi: «Vi går etter prinsippet en for alle, alle for en.»

Høydepunkter:
– To turguider på vandringene
– Flotte Palma by
– Fire vandreturer i variert natur
– Smaken av det genuine Mallorca, med piknik lunsjer av øyas egne råvarer

PS! Denne turen har også en avgang 18. april 2017. Den avgangen koster kr 12.590,-. Denne avgangen kan bestilles vi samme link som denne turen.

Program:

Dag 1    Ankomst (-)
Vi ankommer Palma på kvelden. Her møter vi reiseleder og bussen tar oss til vårt hotell. Vel fremme i Palma sjekker vi inn og har et velkomstmøte hvor reiselederen forteller om dagene som venter oss.

Dag 2    1. vandring: Deia – Puerto Sóller (F,L)
Vi spiser frokost på hotellet, som alle dager, før vi begir oss på ukens første vandring. Vi starter turen ved en av Mallorcas vakreste steder, landsbyen Deia. Etter innblikk i byens bebyggelse og tradisjoner blir det lett vandring på gamle og delvis steinlagte stier langs kysten. Her er variert terreng med korte opp- og nedoverbakker gjennom furuskog og olivenlunder. Vi stopper for en god hjemmelaget lunsj på en gammel, privat «Finca» (typisk spansk, gammel feriebolig). Med smaken av et godt måltid fortsetter vi nedover mot Puerto Sóller. Her blir det tid til et bad for de som ønsker det.

Nivå: Lett-medium /Oppover: 250 m/Nedover: 400 m/12 km/Ca 4 timers vandring 

Dag 3    2. vandring: Mirador de ses Barques – Cala Tuent (F,L) 
I dag skal vi vandre på nordvestkysten, på gamle stier med fast underlag og med en fantastisk utsikt hele veien. En herlig bonus på turen er at vi passerer den fine gamle fincaen Balitx d’Avall (nå restaurant og hotell), bortgjemt i en dal som er omgitt av terrasser med oliventrær. Her kan vi fange opp atmosfæren i en av Mallorcas gamle landlige bedrifter. Vel nede ved kysten avslutter vi med lunsj og mulighet til et bad.

Nivå: Medium /Oppover: 450 m/Nedover: 450m /13 km/ca 4 timers vandring

Dag 4    Fridag (F)
Frokost på hotellet og dagen fri til å utforske Palma.

Dag 5    3. vandring: Talaia D`Alcudia (440 m) (F,L)
Dagens vandring foregår helt nord på øya, på den vakre halvøya ved Alcudia. Her har vi sjøutsikt nesten hele turen. Vi starter ved havet og vandrer oppover gjennom et vakkert landskap med furuskog. Skogen erstattes av steinet og nakent terreng med ville geiter langs bratte skrenter. Fjellets topp gir oss en fantastisk utsikt over den dramatiske kysten med ideelt bilde av det typiske middelhavslandskapet. Nedover fra toppen går vi på gode stier, og avslutter nede ved havet med et bad og en deilig spansk piknik.

Nivå: Medium+ /Oppover: 350 m /Nedover: 350 m /12 km /ca 4 timers vandring

Dag 6    4. vandring: Orient – Castell d`Alaró – Alaró (F,L,M)
Vi starter dagens vandring i Orient-dalen, lett oppover på gode stier blant vakre olivenlunder.  Vi fortsetter litt brattere gjennom helårsgrønn eikeskog før vi kommer til en gammel steinlagt vei som fører oss videre oppover til de flotte ruinene av det gamle Alaro Slott. Herfra har vi panoramautsikt over nesten hele Mallorca. Etter å ha inntatt pikniklunsjen fortsetter vi nedover på gamle stier og veier til Alaro.

Nivå: Medium /Oppover: 350 m /Nedover: 650 m /13 km/ca 5 timers vandring

På kvelden rusler vi av gårde for felles middag på El Nautico Restaurant.

Dag 7    Hjemreise (F)
Frokost på hotellet og utsjekk. Avreise med buss fra hotellet til flyplassen for hjemreise til Oslo på ettermiddagen.

F=frokost   L=lunsj   M=middag

Del innlegg