Singeltur til spennende Kroatia!

Hva gjør at man gang på gang kommer tilbake til Kroatia?

Svaret er enkelt; Kroatia lokker med krystallklart vann, sjarmerende byer, et mildt klima, en rik kulturarv og en skjær-gård med mer enn tusen øyer og skjær. Dessuten er landet et av Europas rimeligste å feriere i.

Denne reisen tar oss til vakre Poreč, hvor vi får muligheten til å nyte late dager på stranden samtidig som vi opplever historien, kulturen og gjestfriheten.

Reiseleder på turen blir Mirjana Monas. Hun er svensktalende og livlig. Hun kommer fra Kroatia og er en erfaren lokalguide og reiseleder. Mirjana har en brennende lidenskap for å dele sin kunnskap og er kjent for å gi det lille ekstra til sine gjester.

«Reiseleder og guide Mirjana gjorde turen uforglemmelig for oss!»
Tidligere deltaker

Hotel Laguna Molindrio ****
Flott hotell bare 5 min. gange fra stranden og 10 min. med båt eller buss fra sentrum. Hotellet tilbyr to store ferskvannsbasseng, velværesenter og ulike sportsfasiliteter.

Høydepunkter:
– Heldags utflukt til Rovinj og Pula
– Opplevelsen av en dryppsteinshule
– Godt strandhotell
– Reiseleder som gir det lille ekstra

Program:

Dag 1    Ankomst (M)
Vi har avreise fra Gardermoen på ettermiddagen og ankommer Pula på kvelden. Her møter vi vår lokale representant og kjører buss til vårt hotell i Poreč. Ved ankomst venter det oss et kaldt måltid før vi kan slappe av resten av kvelden.

Dag 2    Bysightseeing Poreč (F,L,M)
I dag skal vi bli kjent med Poreč til fots. Vi tar det lille turisttoget langs kysten til Porec sentrum og rusler rundt i byen. Porečs rikdom måles i byens historiske arv, som er dypt forankret i dette området over tusenvis av år. Den spesielle bykjernen ligger på en liten halvøy nedsenket i sjøen og dens grunnvoller ble satt på plass i løpet av tiden Romerriket regjerte. Fra da til nå har den symmetriske, geometriske utformingen av gatene blitt bevart. Den flotte Eufrasiuskirken ble bygget i det sjette århundre og står på UNESCOs liste over verdens kulturarv (inngang EUR 5,33 som betales på stedet). Innenfor de gamle bymurene, nær det eldste torget Marafor, finner man vel bevarte fragmenter av gamle templer. De flotte monumentene stammer fra The Romanic House fra 1200-tallet, House of Two Saints fra 1400-tallet og det barokke interiøret i Istria-parlamentet. Ettersom byen vokste utenfor bymurene ble det bygget flere middelalderkirker innenfor muren og kirken Lady of Angels, bygget på 1700-tallet, troner fortsatt på Frihetsplassen. Vi spiser lunsj på en lokal restaurant. Ettermiddagen er fri før vi møtes til middag på hotellet om kvelden.

Dag 3    Fridag (F,M)
Dagen er fri til å nyte solsengen og stranden eller utforske området på egen hånd. Middag på hotellet på kvelden.

Dag 4    Heldags utflukt til Rovinj og Pula (F,L,M)
Etter frokost møter guiden oss i resepsjonen og en heldagsutflukt til den magiske Istria-halvøya venter. Vårt første besøk blir Pula hvor det blir omvisning i amfiteatret fra Romertiden samt byvandring. Vi spiser lunsj på en lokal restaurant før vi fortsetter til Rovinj, Middelhavets mest romantiske sted. Den sjarmerende middelalderbyen ligger som en halvøy ute i havet, og de fargerike husene står tett i tett for å skjerme seg for vinterens kalde vinder. Byen er spesielt populær på grunn av sin varme atmosfære og arkitektoniske sjarme, kombinert med frodig og vakker natur i området rundt byen. Halvøya er fri for biltrafikk og huser mange koselige restauranter og kaffebarer, både inne i de trange smugene og langs sjøkanten. Etter å ha besøkt toppen av Rovinj hvor St.Eufemiakatedralen troner, blir det tid til å utforske byen. Retur til hotellet sen ettermiddag og på kvelden blir det middag på hotellet.

Dag 5    Fridag (F,M)
Dagen er fri til egen disposisjon. Middag på hotellet.

Dag 6    Heldagsutflukt til Baredine-grotten og Motovun (F,L,M)
I dag går turen til dryppsteinsgrotten Baredine og middelalderbyen Motovun. Etter frokost begir vi oss til den lille byen Nova Vas, ikke langt fra Porec. Her besøker vi dryppsteinsgrotten Baredine, en av mange grotter i området. Etter denne spesielle opplevelsen reiser vi videre til det sentrale Istria, nærmere bestemt til Motovun. Byen ligger vakkert til 277 m.o.h. med utsikt over hela Mirnadalen og trøffelområdene. Byen ble bygd under middelalderen og har blant annet en veldig godt bevart ringmur. I Motovun spiser vi felles lunsj før vi returnerer til hotellet på etttermiddagen. Middag på hotellet på kvelden.

Dag 7    Fridag (F,M)
Dagen er fri og vi møtes til middag på kvelden på hotellet.

Dag 8    Hjemreise via Bale og Vodnjan (F,L)
Etter frokost sjekker vi ut. Vi forlater hotellet tidlig ettermiddag og begir oss til byen Bale. Her besøker vi en olivenoljeprodusent og får smake på olivenolje i det rette miljøet. Vi får også lære om både den moderne og tradisjonelle produksjonen. Vi fortsetter så til Vodnjan, hvor vi spiser sen lunsj hos familien Bursic på deres gård. Etter en koselig stund på gården reiser vi til flyplassen for hjemreise. Retur til Norge på kvelden.

F=frokost    L=lunsj   M=middag

Del innlegg