NY PRIS! Lisboakysten – Singeltur!

Opplev Lisboa og de små havnebyene Estoril, Cascais og Sintra med oss! 

Hyggelige landsbyer og vakkert landskap spekket med vingårder og olivenmarker gjør Portugal til en perle for naturelskere.

Vi bor i Estoril, en eksklusiv forstad til Lisboa og kun 15 minutters gangavstand til den kjente fiskerlandsbyen Cascais. Med fast base her har vi satt sammen en reise med tre dagers omvisninger til fots, der vi får se og lære om Portugals historie og kunstskatter, samt en dag som vi kan nyte ved bassengkanten eller utforske området.

Vi bor på Hotel Estoril Eden, et fint leilighetshotell med flott utsikt over havet.

Høydepunkter:
– Guidet omvisning i Lisboa
– Sintra og eventyrpalasset Pena Palácio
– Portugals historie og kunstskatter
– Mye inkludert på turen!

Program:

Dag 1    Ankomst (M)
Avreise fra Oslo på formiddagen og ankomst Lisboa på ettermiddagen. Her møter vi vår guide for uken og kjører til hotellet i Estoril for innsjekk. På kvelden blir det felles middag i hotellets hovedrestaurant.

Dag 2    Utflukt til Sintra og Pena Palácio (F,L,M)    
Varighet ca: 9:30-17:00
Etter frokost henter bussen oss for transport til Sintra. Høyt oppe på en av de høyeste toppene i området ligger eventyrpalasset Pena Palace. Palasset er omgitt av en flott park med eksotiske trær og lokale arter. Vi besøker palasset og nyter en spasertur i parken før vi rusler nedover den svingete, smale veien i skyggen av høye trær og vakker grønn vegetasjon til vi kommer til sentrum. Bussen tar oss så for å spise lunsj på en lokal restaurant. Etter lunsj kjører vi langs den svingete veien som fører til Cabo da Roca, det vestligste punktet i det kontinentale Europa. Her stopper vi for å nyte utsikten før vi tar en kort spasertur langs kysten og returnerer til Estoril. På kvelden blir det middag på hotellet.

Dag 3    Vi oppdager Lisboa til fots og med buss (F,L,M)      
Varighet ca: 9:00-18:00
Etter frokost henter bussen oss og vi setter kursen for Lisboa. Turen går langs kysten med fin utsikt over havet og elven Tejo.

Vi starter i bydelen Belem, hvor vi finner Belem tårn og Jeronimos kloster. Vi fortsetter til sentrum og St.Georges slott, et landemerke som tilbyr den beste utsikten over byen og elven. Deretter går vi ned forbi Katedralen i Lisboa, det eldste monumentet i byen, til Alfama-kvartalet, den eldste bydelen i Lisboa. Her finner vi en labyrint av brosteinsbelagte, smale og kronglete gater og smug med et mangfold av trinn og bueganger. Vi avslutter ved elvebredden Terreiro do Paço hvor vi spiser lunsj på en lokal restaurant. Etter lunsj fortsetter turen til Chiado, det tradisjonelle sentrum av Lisboas kulturliv. Her levde forfattere, kunstnere og intellektuelle, og vi finner intime kafeer, kunstgallerier og bokhandlere. Vi får litt tid på egen hånd til shopping eller andre aktiviteter før vi kjører tilbake til Estoril. Middag på hotellet på kvelden.

Dag 4    Fridag (F,M)
Dagen er fri til egen disposisjon. Nyt hotellets basseng, strendene eller Cascais med sine idylliske hus, flotte villaer og hyggelige sentrum med butikker, gode restauranter og hyggelige barer. Middag på hotellet på kvelden.

Dag 5    Gåtur i Sintra (F,L,M)    
Varighet ca: 9:30-16:00
Etter frokost kjører vi til Quinta da Regaleira i Sintra for en gåtur i denne fantastisk parken. Fire hektar eiendom bygget på 1800-tallet, med et romantisk palass og en frodig park med innsjøer, grotter, brønner, benker, tårn, fontener og et stort utvalg av utsøkte konstruksjoner og gåtefulle bygninger. Parken er klassifisert som verdensarv av UNESCO. Etterpå nyter vi litt fritid i Sintra sentrum – en vakker romantisk by. Herregårder og palasser er spredt langs de svingete gatene og byens palass var en gang sommerresidens for den portugisiske kongefamilien. En kort omvisning i det pittoreske sentrum og litt fritid for shopping eller bare tittel litt på egen hånd. Vi spiser lunsj på en lokal restaurant og fortsetter dagen med et besøk på det flotte nasjonal-palasset, som dateres til 1300-tallet. Vi returnerer så til hotellet og spiser felles middag på hotellet på kvelden.

Dag 6    Hjemreise (F)
Tidlig frokost før bussen kjører oss til flyplassen i Lisboa for retur til Norge. Vi ankommer Oslo på ettermiddagen.
F=frokost     L=lunsj       M=middag

Del innlegg