Wien – musikk og romantikk! 2. avgang

Vakre Wien er en raffinert perle med mye å se og gjøre. Klassisk musikk, imponerende arkitektur og den sjarmerende kafékulturen er bare noe av det vi får oppleve.

Donau deler byen i to og skaper idylliske turstier og grøntarealer. Severdighetene ligger nært hverandre, med gangavstand til det meste. Selve bykjernen, den gamle delen av byen, er på UNESCOs verdensarvliste og fremtoner som et stort utendørs museum.

Vi skal få med oss det beste av Wien og omegn: byvandring, klassisk konsert, god mat og drikke, fyrstelige og overdådige palasser samt vingårdsbesøk og landsbyliv. Med oss har vi en dyktig norsk reiseleder.

Opplev våren med oss i romantikkens og musikkens hovedstad! Fly fra Oslo, Trondheim, Stavanger og Bergen!

Program:

Dag 1 Ankomst (M)
Vi ankommer Wien midt på dagen. Her møter vi vår guide og reiseleder, og bussen tar oss til hotellet for innsjekk. Litt tid for avslapping før vi møtes for middag på hotellet på kvelden.

Dag 2 Omvisning med buss i Wien og klassisk konsert (F,M)
I dag vil guiden vår vise oss høydepunktene i byen. Vi hentes med buss og kjører langs den berømte Ringstrasse, hvor vi finner Operahuset, Burg Theateret og Parliamentet. Vi får også se mange andre severdighetene som Belvedere-palasset, og selvfølgelig det mest kjente landemerket av alle, Stephansdom, som ligger i hjertet av byen. Det blir tid for lunsj i sentrum før vi avslutter med et besøk i det flotte Schönbrunn-palasset, som tidligere var residens for kongefamilien. Omvisningen skjer med audioguide.

På kvelden nyter vi en 3-retters middag på en typisk Wien-restaurant, etterfulgt av høydepunktet for dagen: en klassisk konsert i de fortryllende lokalene til Wiener Kursalon. Konsert: Strauss & Mozart Concerts. Der Johann Strauss selv pleide å lede sitt orkester fra stillingen som første fiolin, får vi oppleve den absolutte essensen av Wiens klassiske musikk. «Den Salonorchester Alt Wien» presenterer en kveld full av wiener sjarm med den oppløftende toner av vals, polka, arier, duetter samt operette og piano concerto melodier. De akkompagneres av gode opera vokalister og fortryllende ballett solister. Wiens klassiske musikk åpenbarer seg som et levende fyrverkeri for alle sanser.

Dag 3 Dagtur til Burgenland (F,L,)
I dag besøker vi idylliske Burgenland, den østligste provinsen i Østerrike. Vi får se det romantiske landskapet Steppes ved innsjøen Neusiedl, og vi får smake på en blanding av østerrikske og ungarske lokale spesialiteter. Vi besøk en vinkjeller i landsbyen Rust hvor det blir omvisning, en liten vinsmaking samt tradisjonell lunsj akkompagnert av ungarsk sigøynermusikk. Etter lunsj blir det tur med hest og kjerre, samt en kort båttur på Lake Neusiedl som gir oss mulighet til å se landskapet fra et annet perspektiv. Retur til Wien og kvelden er fri.

Dag 4 Fridag (F,M)
Benytt dagen til å vandre langs Donau, shoppe eller bare nyte det gode liv. Det finnes et stort utvalg av cafeer og konditorier i Wien, og det må man jo utnytte når man er her. Reiselederen vil være behjelpelig med forslag for de som ønsker det.

På kvelden blir det avskjedsmiddag i koselige omgivelser med musikk, lokale viner og spesialiteter.

Dag 5 Hjemreise (F)
Transport til flyplass for retur til Norge på ettermiddagen.

F=Frokost L=Lunsj ML=Matpakke-lunsj M=Middag

Del innlegg