En uke i Venezia – 3. avgang!

På denne turen har vi dedikert en hel uke til eventyrlige Venezia, det blir god tid til å slappe av og og du kan selv velge de utfluktene du vil være med på, slik at du får den turen du drømmer om.

Få steder byr på en lignende samling av kunst, arkitektur og historie, kombinert med en helt unik atmosfære som i Venezia. Mange har forsøkt, men i virkeligheten kan ingen by sammenligne seg med La Serenissma – Venezia!

Vi bor lyst og luftig på Venezias fornemme badeøy – Lido di Venezia. Herfra er det enkelt å ta seg med rutebåt inn til den historiske bykjernen, også på kveldstid. Og på kveldene blir Venezia akkurat så mystisk og romantisk som ryktet sier.

Høydepunkter:
– Hotell på badeøya Lido
– God tid til å utforske Venezia
– Ukekort til offentlig transport

Dagsprogram

Dag 1     Ankomst
Vi ankommer Venezia flyplass midt på dagen. Her venter reiseleder på oss og en motorbåt tar oss til vårt hotell i Lido. Etter innsjekk nyter vi vår velkomstmiddag på en lokal trattoria.

Dag 2    Omvisning Venezia
I dag benytter vi vårt ukeskort til Venezias offentlige transportmidler og seiler til Markusplassen, Venezias hjerte. Her møter vi vår lokale guide som tar oss med på en spennende omvisning i denne sagnomsuste byen. Ettermiddagen er fri til å utforske byen på egenhånd i ro og mak.

Dag 3    Fridag
Utnytt transportkortet og besøk museer eller utstillinger i den historiske bydelen.

Dag 4    Fridag med mulighet for ekstra utflukt
Fridag.

Mulighet for ekstra utflukt til øyene Murano, Burano og Torcelli, inkl. lunsj med drikke (kr. 820,- pr. pers.)
Torcelli var Venezias første sentrum, men i dag er kun litt igjen av denne bebyggelsen. Vi lærer om byens opprinnelse og historie. Burano er en veldig fargerik øy, med hus i mangfoldige farger langs kanalene. Spesialiteten her er kniplinger. På Murano lærer vi om et av Venezias mest kjente produkter, nemlig Murano-glass. Når glassindustrien for alvor vokste frem i Venezia, på 1500- og 1600-tallet, så besluttet man å flytte hele industrien ut til Burano for å minske brannfaren som var forbundet med denne industrien. Tilbake til Lido på ettermiddagen.

Dag 5    Fridag
Besøk Lidos strand, ta en spasertur eller kanskje en runde golf på Lidos 18-hulls bane?

Dag 6    Fridag med mulighet for kveldsutflukt
Fridag.

Mulighet for kveldsutflukt til sentrum med god fiskemiddag og etterfølgende klassisk Vivaldi-konsert i en av Venezias vakre barokk-kirker (kr. 900,- pr.pers).

Dag 7    Fridag

Dag 8    Hjemreise
Avreise med motorbåt til Venezias flyplass for hjemreise til Norge.

Del innlegg