Peru og Machu Picchu

Finn frem eventyreren i deg og bli med reiseleder Nils Krister Larsen til Inkaenes rike og den sagnomspunne ruinbyen Machu Picchu.

På denne reisen får vi innblikk i Inkaenes kultur, tradisjoner og fascinerende historie. Vi får med oss museer og arkeologiske skatter i Lima og Cuzco, indianer-samfunnene på de flytende siv-øyene i Titicacasjøen, besøk på barnehjem og sist men ikke minst – den vakre togturen gjennom Den Hellige Dal og besøket på Machu Picchu.

Machu Picchu, også kjent som Inkaenes tapte by, er et av de syv underverker og er meget godt bevart. Machu Picchu står på UNESCOs liste over verdensarven.

Vi skal også bli kjent med lokale tradisjoner, musikk, mat og drikke og vi bor på gode firestjerners hotell.

Høydepunkter:

– Besøk på Machu Picchu
– Titicacasjøen og de flytende øyene
– Unik togtur gjennom Andesfjellene
– Peruviansk musikk, tradisjon og mat

Program:

Vær oppmerksom på at dette programmet er veiledende og endringer kan forekomme.

Dag 1   Ankomst (FM, lett kveldsmåltid)
Avreise fra Norge på morgenen og ankomst Lima på ettermiddagen. Transport fra flyplass til hotell i Lima (ca.1 time) og velkomstmøte med lett måltid på hotellet.

Dag 2   Lima (F, L, M)
I dag skal vi utforske Limas moderne og historiske sentrum, erklært som World Heritage Site av UNESCO i 1988. Vi fortsetter så til klosteret Santo Domingo, hvor San Marcos universitet ble grunnlagt i 1551, som det første i Sør Amerika. Vårt neste stopp blir Larco Museum hvor vi får innsyn i 3000 år med pre-colombiansk historie. Museets mange mesterverk regnes som noen av de viktigste fra pre-Incatiden og har vært vist i verdens mest kjente museer. Etter en grundig innføring i den peruvianske kulturen serveres vi en deilig lunsj i museets hage på Cafè del Museo. Middag på hotellet på kvelden.

Dag 3     Lima – Cusco – Inkaenes hellige dal (F, M)
Etter frokost blir vi hentet på hotellet i Lima og kjørt til flyplassen for fly til Cuzco (ca 1,5 timer). Ved ankomst venter transport til vårt hotell i Den hellige dal. På veien stopper vi i inkabyen Pisaq hvor vi besøker et livlig indianermarked. Her anbefaler vi en ovnsbakt empanada til lunsj og det er en god mulighet til å kjøpe med seg fint håndtverk. Felles middag på hotellet på kvelden. Den hellige dal ligger ca. 2 800 m.o.h.

Dag 4     Den hellige dal – Machu Picchu – Den hellige dal (F, L)
Etter frokost tar bussen oss til togstasjonen i Ollantaytambo og toget tar oss gjennom Inkaenes hellige dal til Machu Picchu. Ved ankomst spiser vi lunsj på El Mapi by Inkaterra før en lokal guide lærer oss om disse ruinene og historien rundt dette fascinerende stedet. Byen ble bygget på 1400-tallet som et religiøst sentrum og palass for Inka Pachacutec. På ettermiddagen tar vi toget fra Aquas Calientes til Ollanta stasjon og bussen tar oss tilbake til vårt hotell i Den hellige dal.

Dag 5    Den hellige dal – Cusco (F, L, M)
Transport til Cusco med stop i den sjarmerende byen Chinchero. Her besøker vi en lokal familie som driver med veving og i deres bakgård får vi innsyn i denne tradisjonelle kunsten. Vi får se hvordan ullet karres, spinnes og farges, samt lærer om de ulike teknikkene brukt for å lage belter, ponsjoer og sjal. Vi spiser lunsj med familien før vi returnerer til vårt hotell i Cusco. På kvelden serveres vi en tradisjonell Peruviansk buffet og får oppleve levende musikk og folkedans.

Dag 6    Fridag Cusco / Mulighet for valgfri utflukt (F)
Nyt dagen på hotellet eller utforsk den vakre byen på egenhånd.

Valgfri utflukt: For de som ønsker blir det mulighet for å besøke et barnehjem hvor vi får møte barna og tilbringe litt tid med de. Etter besøket blir det omvisning i Cusco, hvor vi blant annet besøker Solens Tempel (Korcancha), katedralen, fortet Sacsayhuaman og den fascinerende Inkabygningen amfiteatret Kenko. Omvisningen avsluttes med et besøk i det røde fortet Puca Picara og Tambomachay, med sine to distinktive akvedukter som den dag i dag gir rent vann til området.

Pris kr. 715,- pr. pers (min. 10 deltakere)

Dag 7    Cusco – Juliaca – Puno (F, M)
Etter frokost henter bussen oss for transport til flyplassen og fly til Juliaca (ca. 45 min.) Ved ankomst venter bussen på oss for transport til vårt hotell i Puno. Middag på hotellet på kvelden. Puno ligger mellom 3 800 – 4 050 m.o.h.

Dag 8    Puno (F, L)
Puno ligger ved bredden av Titicacasjøen. Etter frokost blir det utflukt til Uros og Luquinaøyene, hvor Urosindianerne lever sitt tradisjonelle liv. Turen starter med et besøk på en av Uros førti flytende øyer før vi utforsker det uberørte samfunnet Luquina. Lokalbefolkningen i dette mindre kjente området er ikke besøkt av masseturismen ennå, og vil introdusere oss for daglige aktiviteter og skikker. Vi serveres lunsj i Luquina. Utsiktene fra dette bortgjemte stedet er de beste innsjøen har.

Dag 9    Puno – Juliaca – Lima (F, M)
Etter frokost setter vi kursen mot Juliaca flyplass og fly til Lima (ca. 1,5 timer). Ved ankomst møter bussen oss og tar oss til vårt hotell i Lima. På kvelden blir det avskjedsmiddag med havutsikt på den flotte fiskerestauranten «Cala».

Dag 10    Besøk på Hacienda og hjemreise (F, L, FM)
Før avreise til flyplassen besøker vi Hacienda Mamacona, hvor det blir lunsj, musikk, dans og peruviansk hesteshow. Retur til hotellet før vi setter kursen mot flyplassen for retur til Norge på kvelden.

Dag 11    Ankomst (FM)
Vi ankommer Norge på ettermiddagen.

FM= flymat   F= frokost   L= lunsj   M= middag

Del innlegg