Opera, ballett og kultur i Budapest!

Tid for å nyte! Ungarns hovedstad byr på mye kultur, spennende historie og flott arkitektur.

En av Budapest flotteste bygninger er Statsoperaen, og på denne reisen får vi oppleve både den moderne operaen «Elektra» av Strauss samt premieren på balletten «Treprinsen» av Pál Frenák /
Béla Bartók.

Vi skal dessuten bli godt kjent med byen samtidig som vi skal kose oss med god mat og drikke. Vi bor meget sentralt og godt og har med oss populære Krisztina Gergly som både guide og reiseleder. Krisztina er svensktalende, bor i Budapest og har jobbet som guide og reiseleder i mer enn 20 år. Krisztina er stolt av sitt land og sin by, og hun er en veldig populær og ettertraktet guide.

Høydepunkter:
– To forestillinger i Statsoperaen
– Vi bor midt i gamlebyen
– Utflukt til Puszta med hesteshow

Program:

Dag 1 Ankomst (L, M)
Vi ankommer Budapest midt på dagen. Her møter vi vår reiseleder og lokale guide Krisztina og bussen tar oss direkte til Gellerthøyden, hvor vi spiser lunsj. Etter lunsj utforsker vi Gellerthøyden og det blir sightseeing på Buda-siden av byen. Vi konsentrerer oss om slottsområdet med sine smale gater samt Fiskerbastionen og Matthias-kirken (innganger er ikke inkl.). På ettermiddagen sjekker vi inn på hotellet og det blir litt tid til å slappe før vi spiser middag på hotellet.

Dag 2 Sightseeing og opera (F, L)
Vi fortsetter omvisningen i byen, denne gang på Pest-siden. Vi ser blant annet helteplassen, byparken, Andrassy Avenue, ringveiene og broene over Donau. Vi avslutter med markedshallen i sentrum hvor vi spiser en typisk ungarsk lunsj. Resten av dagen er fri til egen rådighet før vi møtes igjen på hotellet på ettermiddagen og går samlet til Operahuset.

På kvelden ser vi forestillingen Elekta av Richard Strauss. Dette er en moderne oppførelse og vi har billetter i kategori II, altså de nest beste billettene. Retur til hotellet til fots eller med undergrunn.

Dag 3 Fridag med mulighet for valgfri utflukt (F)
Dagen er fri til å utforske Budapest på egenhånd.

Det blir dog mulighet for en valgfri utflukt til kunstnerbyen Szentendre m/ lunsj (kr. 250,- pr.pers). Etter frokost kjører vi buss til denne maleriske lille landsbyen som ligger ca. 20 km fra Budapest. Etter en kort byvandring får vi servert en 3-retters lunsj på en lokal restaurant med en spesiell atmosfære. Det blir tid til å utforske byen på egenhånd før vi kjører tilbake til hotellet.

Resten av ettermiddagen og kvelden er fri. Reiseleder er gjerne behjelpelig med forslag. Torsdag er ellers shoppingdag i Budapest, så de fleste butikkene er åpne utover kvelden.

Dag 4 Puszta og ballett (F, L, M)
I dag setter vi kursen for en Puszta i Kecskemet utenfor Budapest, hvor det blir omvisning, hesteshow og lunsj. Det blir også tid til å se litt av byen før vi kjører tilbake til hotellet på ettermiddagen.

På kvelden går vi igjen samlet til Operahuset, og denne gang får vi se balletten «Treprinsen», også denne gang med billetter i kategori II. Etter forestillingen spiser vi en god avskjedsmiddag rett ved Operahuset.

Dag 5 Hjemreise (F)
Transport til flyplass og retur til Norge.

F=frokost     L=lunsj     M=middag

Del innlegg