Oles Italia – 2. avgang!

Etter 26 sesonger som reiseleder i Italia er jeg veldig stolt over å presentere denne reisen, som inneholder først og fremst mine personlige favorittsteder, restauranter, hoteller og områder.

Denne turen har også en avgang 13. juni!

Reisen blir en herlig blanding av Ligurias vakre kystområde, med seilturer og lekre fiskeretter fra regionen, og av Piemontes vinkledde bakkelandskap, hvor ikke minst Barolo-vinen dyrkes.

Vi kommer til å kose oss med gode lunsjer og middager, med utsikt over havet eller akkompagnert av ypperlige viner, alt sammen i et avslappet tempo med god tid til å nyte tilværelsen i livsnyternes eget land, Italia. Og vi bor naturligvis på historiske hoteller.

Velkommen til ”mitt” Italia!
Ole Dyck-Madsen

Høydepunkter:
– Reiseleders personlige favorittsteder
– Mye god mat og drikke
– Det beste av Liguria og Piemonte
– Historiske hotell

Denne turen solgte ut tre avganger i 2016 og Eirin Hagesæter fra VI OVER 60 var med på en av turene. Her er hennes rapport.

Program:

Dag 1    Ankomst (M)
Vi ankommer Pisa på ettermiddagen og møtes av vår reiseleder. Herfra kjører bussen oss til vårt hotell i vakre Sestri Levante. Her skal vi bo de 4 første nettene. Denne kvelden rusler vi ut i Sestri Levante og spiser velkomstmiddag på en av byens gode fiskerestauranter.

Dag 2    Monterosso, Portovenere og Manarola (F)
Vi benytter toget – dette er den beste transportformen i Liguria. Vi skal nå besøke et par av byene i Cinque Terre. Første stop blir Monterosso og derfra båt til Portovenere. Her blir det egentid til lunsj ør vi tar båt til Manarola. Her blir det tid til en kaffe før toget bringer oss tilbake til Sestri. Tidlig på kvelden hygger vi oss med en god aperitiff, en viktig tradisjon i Liguria, hvor man alltid får servert små smaksprøver sammen med aperitiffen. Fri middag.

Dag 3    Portofino (F)
Elegante og berømte Portofino blir formiddagens mål. Toget fører oss til Santa Margherita og herfra fortsetter vi med båt til Portofino (om været tillater det). For de som ønsker går vi den vakre turen ut til fyrtårnet helt ute på spissen av halvøyen. Det blir tid til lunsj på egen hånd i Portofino. Vi er tilbake i Sestri ut på ettermiddagen. Fri middag.

Dag 4    Fridag (F, L)
Fridag i herlige Sestri. Muligheter for vandring, sol, bad, shopping etc. Til lunsj møtes vi dog for pesto-demonstrasjon og buffet på hotellet, og reiseleder forteller om olivenolje og pizzaens historie.

Dag 5    Piemonte (F,M)
Vi forlater Sestri og gjør et lite lunsjstop i Camogli, ennå en av de mange vakre liguriske kystbyer. Herfra går turen til Piemonte, nærmere bestemt Barolo-områdets hovedstad Alba. Alba er også hovedstad for de berømte trøflene og byen er helt klart Italia’s gastronomiske høyborg. Denne kvelden nyter vi en god middag i Alba, bestående av lokale oster, skinker og pølser.

Dag 6    Matlaging (F,L)
Dagen står i kjøkkenkunstens tegn. På en hyggelig vingård skal vi under avslappede former lære å lage piemontesiske spesialiteter, og under hele arrangementet står gårdens vinkjeller åpen for oss.  Vi avslutter med å nyte de lekre rettene vi selv har vært med å tilberede. Hele arrangementet varer en del timer og er en riktig livsnyter-dag med god mat og mye god vin, latter og hygge. Vi er tilbake i Alba ut på ettermiddagen og middagen denne kvelden er fri.

Dag 7    Barolo (F,M)
Fri formiddag til å gå på oppagelse blant Albas mange flotte butikker, hvor ikke minst de kulinariske er av veldig høy kvalitet. Litt ut på ettermiddagen begir vi oss til landsbyen, som har laget navn til en av verdens beste viner, Barolo. Vi besøker først den historiske borgen, som i dag huser det regionale vinmuseet. Her smaker vi 3 forskjellige Barolo og lærer om forskjellen på de 3 jordsmon i området og deres innvirkning på vinene. Vi fortsetter til huset som ”fant opp” Barolo og besøker deres historiske kjeller. Avslutningsvis smaker vi deres Barbaresco, en moderne og en tradisjonell Barolo. På kvelden besøker vi Oles yndlingsrestaurant, som serverer oss ikke mindre enn 8 spennende retter akkompagnert av 5 viner.

Dag 8    Trøfler og vingår (F,L,M)
Det har blitt tid for å forlate Alba, men i første omgang skal vi bare rett utenfor byen, hvor vi møter trøffeljegeren og hans hund. Vi blir med i nøtteplansjen og hjelper hunden med å grave trøflene ut av jorden. Til slutt serveres vi smaksprøver på trøffel sammen med et godt glass landevin. Herfra har vi kort vei til en liten familie-drevet vingård med viner av høy kvalitet. Her får vi smake på noen viner under en lett lunsj med oster og salami.
Vi har nå et par timer å kjøre til det nordlige Piemonte og vårt ærverdige middelalderslott, hvor vi overnatter siste natten. Vi får en omvisning i slottets mange saler før aperitiffen serveres. Vi får vår egen riddersal til vår avskjedsmiddag.

Dag 9    Hjemreise (F)
Etter frokost er det tid for å forlate Piemonte og begi oss til flyplassen i Milano for hjemreise etter fine dager med mange flotte smaksinntrykk for både munn, øyne og sjel.

F=frokost     L=lunsj     M=middag

Del innlegg