New York – en magisk uke i hjertet av byen!

Bli med på den ultimate reisen til verdensmetropolen New York. På en knapp uke tar vi deg gjennom hjertet av storbyen, der opplevelsene er større enn noen andre steder.

Vi skal se byens grønne lunge Central Park, den fasjonable Fifth Avenue, St. Patrics Cathedral, Rockefeller Center, China Town, minnesmerket der World Trade Center engang lå, pulserende Times Square og de mer rolige kvarterene Greenwich Village og Soho.

Vi tar båten ut til Liberty Island og får se den berømte Frihetsgudinnen på nært hold, og vi spiser og hygger oss med både blues- og jazzklubber.

Det blir god tid til å shoppe, se på livet og kjenne pulsen, og det blir også mulighet for et Broadway show for de som ønsker det.
Sist men ikke minst – vi besøker Harlem og får oppleve en fargerik og fengslende gospelkonsert. En opplevelse en sent glemmer! Grip dagen langs New Yorks avenyer og nyt følelsen av å befinne deg i byen som aldri sover!

Høydepunkter:

  • Sentralt hotell på Manhattan
  • Middager på blues- og jazzklubb
  • Morgenmesse med gospel i Harlem
  • Ellis Island og Frihetsgudinnen

Program:

Vær oppmerksom på at dette programmet er veiledende og endringer kan forekomme.

Dag 1    Ankomst New York (-)

Vi ankommer New York midt på dagen lokal tid, og kjører direkte til hotellet. På veien inn vil reiseleder gi litt informasjon om dagene som kommer. Når vi har satt fra oss koffertene tar vi en kort spasertur i området så man bedre kan orientere seg. Resten av dagen er fri til å slappe av og tilpasse seg tidsforskjellen.

Dag 2  Rundtur Manhatten (F, M)

Vi starter utfluktsprogrammet vårt i denne fantastiske metropolen som også kalles The Big Apple. Formiddagens rundtur i buss vil gi oss et godt inntrykk av den mest berømte av New Yorks fem bydeler, nemlig Manhattan.

Manhattan består av forskjellige distrikter: Financial District med Wall Street, de etniske bydelene Chinatown og Little Italy med synlige kulturelle bånd, og bohem-bydelen Grenwich Village med sin hyggelige, avslappede stemning og store utvalg av restauranter.

Vi skal blant annet se byens grønne lunge, Central Park, som strekker seg over 3,4 km2 og årlig har rundt 25 millioner besøkende som vil nyte en tur i det grønne sentrum i storbyen. Vi kjører bortover den fasjonable Fifth Avenue som går langs parken og har en overflod av lekre butikker. Vi kjører forbi St. Patricks Cathedral, en imponerende gotisk domkirke, som er sete for den katolske erkebiskop i New York. Overfor ligger Rockefeller Center, en av New Yorks klassiske skyskrapere, bygd i 1939 i art deco-stil. Vi fortsetter til Times Square, et mylder av lysreklamer og trafikk, og videre til de mer rolige kvarterene Greenwich Village og Soho, hvor mindre gater og små, eksklusive butikker og gallerier danner en hyggelig stemning. Vi besøker Chinatown, den kinesiske bydelen med eksotiske butikker og travle restauranter, og fortsetter ut i business-distriktet Wall Street og Battery Park ut til vannet på Manhattans sørspiss.

Vi avslutter rundturen med et besøk ved 9/11 Memorial. Der World Trade Center engang lå er det satt opp et minnesmerke som tar opp halvparten av det omkring 64 000 m2 store området. Minnesmerket ble innvidd i tiåret for terrorangrepet der 2.753 mennesker omkom, de fleste inne i World Trade Centers tvillingtårn.

Der tårnene sto ligger det nå to store kvadratiske basseng der vannet renner ned langs de mørkegrå sidene natt og dag og ender i et – for tilskuerne – bunnløst hull. En symbolsk framstilling av tårnenes fall og ødeleggelse. På bronsepaneler er det inngravert navnene til alle dem som mistet livet 11. september 2001.

Bassengene er omgitt av en plass med flere hundre trær som er plantet for å gi stedet en stemning av håp og gjenfødelse. Det norske arkitektfirmaet Snøhetta (som også blant annet har tegnet den norske ambassaden i Berlin og operaen i Oslo) står for paviljongen som fungerer som inngang til minnesmerkets museum.

Runturen ender ved Empire State Building hvor vi også har adgangsbillett om du har lyst til å oppleve denne bygningen. Her oppe får man en fantastisk utsikt over Manhattan. Den 102 etasjer høye bygningen sto ferdig i 1931, og lobbyen er et fint stykke art deco-arkitektur i blankpusset marmor.

Ettermiddagen er til fri disposisjon. På Times Square kan det være mulighet for å kjøpe teaterbilletter til sterkt nedsatte priser. På Midtown Manhattan ligger New Yorks mest eksklusive gate, Fifth Avenue, og her ligger også Rockefeller Center og Empire State Building.

Langs Central Park på Upper East Side ligger ”Museum Mile” med de tre enestående museene med kunstsamlinger i verdensklasse: Museum of Modern Art, Metropolitan Museum og Guggenheim Museum. Det meste er i gåavstand, men området er stort og man blir nødt å velge ut hva man vil se. Vi har inkludert en billett til Museum of Modern Art, som er et «must» når man er i New York.

Kvelden avsluttes med middag på B.B Kings Blues Club & Grill med levende musikk.

Dag 3  Frihetsgudinnen og Ellis Island (F)

Denne formiddagen skal vi se den berømte Frihetsgudinnen på nært hold. Båten tar oss ut til Liberty Island, en øy som i gamle dager ble brukt til franskmennenes forsvar av «sitt land». Liberty Island er i dag statlig område, og øya blir passet på av Park Rangers og vedlikeholdt av National Park Service.

Statuen ble gitt som en gave fra det franske folk til det amerikanske folk, som et symbol på frihet og rettferdighet, og som en takk for vennskapet som hadde utviklet seg mellom Frankrike og USA i forbindelse med den amerikanske revolusjonen. I nærheten av Frihetsgudinnen ligger Ellis Island, som var over 12 millioner europeiske immigranters første møte med ”Drømmelandet i vest».

Frihetsgudinnen ligger i innseilingen til New York City, og er det første man ser hvis man kommer med båt til byen. I våre dager kommer de aller fleste med fly og mange kan se Frihetsgudinnen fra flyet, men det er litt avhengig av hvilken flyplass man lander på.

Kvelden er til fri disposisjon, men det vil bli mulighet for å oppleve et Broadwayshow. Vi kommer tilbake med nærmere informasjon og muligheter når programmet for august er tilgjengelig.
Dag 4   Harlem Gospel Tour og brunsj i Harlem (F, L)

Det er søndag morgen og tid for et kirkebesøk. I Harlem, nord på Manhatten, får vi oppleve en fargerik og fengslende gospelkonsert under morgenmessen.

Etter besøket spiser vi brunsj på en typisk Harlem-restaurant.

Dag 5   Fridag og Jazz club (F, M )

Etter frokost er dagen satt av til egentid. Reiseleder gir deg gjerne tips i forhold til hva du vil oppleve mer av, eller hvor du kan finne de beste shoppingstedene.

Kvelden avsluttes på Blue Note Jazz club med middag og underholdning.

Dag 6   Egentid, frivillig utflukt og hjemreise (F)

Etter frokost er det tid til egen disposisjon. Vi sjekker ut av hotellet og kan sette igjen kofferten her.

Buss til flyplassen går tidlig ettermiddag.

Dag 7  Ankomst Oslo

Vi ankommer Oslo på morgenen.

Del innlegg