Madrid – intenst og levende!

Det sies at ingen by i verden er mer levende enn Madrid; museer og gallerier, barokk-arkitektur, tapas på hvert hjørne og et intenst gateliv.

Kunsthistoriker og reiseleder Eva Hauge har en brennende interesse for spansk kunst og kultur, og på denne reisen viser hun oss sitt Madrid. Det blir byvandring og besøk på nasjonalmuseet Prado, omvisning i kongefamiliens residens Palacio Real, en dag i middelalderbyen Toledo og selvfølgelig skal vi oppleve et forrykende flamencoshow. Vi får god tid til å utforske på egenhånd og det blir mulighet for å oppleve Felipe IIs kloster og kongelige palass El Escorial.

Bli med og kjenn på den ekte spanske atmosfæren!

Høydepunkt
• Hotell midt i smørøyet
• Praktfulle Toledo
• Prado & Palacio Real
• Flamenco show med middag

Program:

Vær oppmerksom på at programmet er veiledende og endringer kan forekomme.

Dag 1     Ankomst (M)
Vi ankommer Madrid på ettermiddagen og vår buss tar oss direkte til hotellet for innsjekk. På veien forteller reiseleder om dagene som venter oss og på kvelden spiser vi felles tapas-middag i gangavstand fra hotellet.

Dag 2      Byvandring & Prado-museet (F)
I dag vil reiseleder Eva vise oss sitt Madrid og de viktigste landemerker, monumenter og historiske nabolag. Turen går fra hotellet og vil gi oss et innblikk i byens energiske atmosfære og hvordan hovedstaden har vært gjennom historien, og hvordan den har blitt den byen den er i dag.

I tillegg til historien vil du oppdage byens kunstneriske side og utforske moderne arkitektur. Vi besøker det spektakulære Prado-museet og utforsker med audioguide (engelsk) mesterverkene av Bosch, Velázquez, Goya og Greco, og ikke minst beundrer vi interiøret i Prado-bygningen fra 1700-tallet. Resten av dagen er fri til å utforske byen på egenhånd.

Dag 3     Heldags utflukt til Toledo (F, L)
I dag blir det full dagstur til Toledo, en av de vakreste byene i verden. Det vakre by-museet Toledo, kåret til “World Heritage City” av UNESCO, ligger bare 70 km utenfor Madrid. Bussturen til og fra er ikke så lang (ca. 1 time hver vei) og er en nydelig tur.

Når du ankommer Toledo vil du befinne deg i en av Europas eldste byer, også kalt «city of the three cultures», dette fordi kristne, muslimer og jøder har levd i fellesskap her i mange århundrer. Toledo er full av genuine Spanske bygninger, hvor du virkelig kan se byens lange historie og alle de forskjellige periodene og stilene (Arabisk, Gotisk, Mudejar, Renessanse og Barokk). Toledo er også byen hvor den fantastiske maleren El Greco levde på 1500-tallet.

Vi spiser lunsj på en lokal restaurant underveis.

Dag 4     Byvandring, Palacio Reial & flamenco (F, M)
Reiseleder Eva viser oss flere sider av byen til fots, og vi får en guidet omvisning i kongefamiliens residens Palacio Real. På kvelden får vi oppleve et forrykende flamencoshow på Casa Patas, hvor vi også spiser middag.

Dag 5     Fridag / valgfri utflukt (F)
Dagen er fri, men det gis mulighet for å bli med reiseleder på en halvdags utflukt til klosteret El Escorial inkl. lunsj (kr. 270,- pr.pers.)

Vi besøker det kongelige klosteret El Escorial (ca. 1 times busstur). Klosteret er et symbol på spanjolenes makt i det 16. århundre, og er til minne om seieren i slaget ved St. Quentin. Det er også stedet hvor du finner mausoleet til Karl V. Klosteret ble bygget i renessanse humanist stil og ble ansett som et av verdens 8. underverk for en periode. Vi får se Hapsburg-slottet og mausoleet til dens konger og fyrster, kapittelhusene, arkitekturrommet, våpenrommet, biblioteket og basilikaen.

Vi spiser lunsj på en lokal restaurant underveis.

Dag 6     Hjemreise (F)
Tidlig avreise fra hotellet til flyplassen for hjemreise. Hotellet vil tilberede frokostpakker til å ha med på bussen.

F=frokost     L=lunsj     M=middag

Del innlegg