Irland – en vakker rundreise

På denne vakre rundreisen får vi med oss områdene Galway, Killarney, Killkenny og Dublin. 

Denne turen har et innholdsrikt program med besøk på whiskeydestilleri, spektakulære Cliffs of Moher, Kylemore kloster, Rock of Cashel, Guinness ølbryggeri og Hooley Night på Johnnie Fox`s Pub som noen av høydepunktene. Turen inkluderer halvpensjon og alle utfluktene!

Middelalderbyene Galway og Kilkenny har mye karakter og en betydelig historisk arv. Gamle bygninger, rester av bymurer og trange gater utgjør sentrum av byene.

Killarney og landskapet Kerry ligger idyllisk til, med fjell på ene siden og Atlanterhavets hvite strender på andre siden. Her høres tradisjonell irsk musikk fra byens puber om kveldene og gatebildet er preget av hestevogner som man kan hoppe på for en rundtur.

Vi avslutter turen med et par netter i Dublin – hovedstaden som er vennlig som en landsby og intim som en pub.

Høydepunkter:
– Vakker og spektakulær natur
– Whiskeydestilleri og Guinness bryggeri
– To netter i Dublin

Program:

Dag 1    Ankomst (M)
Vi ankommer Dublin flyplass tidlig formiddag. Her møter vi guide og sjåfør og sammen kjører vi buss til Galway (ca. 2 timer). Ved ankomst tar vi en byvandring for å bli kjent med byen, før vi sjekker inn og spiser felles middag på hotellet.

Dag 2    Spiddal Craft Centre og Kylemore Abbey (F, M)
Full irsk frokost på hotellet, som alle dager. Etter frokost besøker vi Spiddal Craft Centre utenfor Galway. Dette er et attraktivt kompleks av verksteder som produserer en mengde ulike håndverk, som man ikke finner andre steder. Dagen fortsetter med en heldags utflukt til det vakre landskapet Connemara. Vi får innsikt i livet på den irske vestkysten og vi besøker vakre Kylemore Abbey. Kylemore kloster er den eldste benediktinske kirken i Irland. Nonnene som har bodd her siden 1920 har en lang historie tilbake til år 340. Det blir tid til lunsj før ferden går tilbake til Galway. Middag på hotellet på kvelden.

Dag 3    Heldagstur til Burren (F, M)
Vi forlater Galway og fortsetter reisen sørover langs kysten og gjennom det spektakulære området Burren, som ikke ligner noe annet! Burren i county Clare er et fascinerende kalksteinslandskap av platåer og bakker, hvor den vestre siden inkluderer de majestetiske Cliffs of Moher, Aron øyene og Connemaras strender. Vi stopper for å innta Cliffs of Moher, stopper for lunsj på et hyggelig sted (for egen regning) før vi tar ferge over elven Shannon mellom Killimer og Tarbert. På ettermiddagen ankommer vi Killarney og spiser middag på hotellet.

Dag 4    Heldags utflukt til Ring of Kerry (F, M)
I dag blir det utflukt rundt den vakre kysten i sydvestre irland, ofte kalt «The Ring of Kerry». Området er en del av den mystiske og uforstyrrede regionen i Irland, ofte beskrevet som de mest naturskjønne veier i Europa. Vårt første stop blir byen Glenbeigh og torvmuseet her. Etter besøker blir det tid for morgenkaffe på Red Fox Inn pub, eller hvorfor ikke smake på en utmerket Irish Coffee? Vi besøker videre fåre-farmeren Brendan Ferris, som viser oss en imponerende oppvisning med sine fårehunder og livet på gården. Vi stopper for lunsj på veien (for egen regning) og spiser middag på hotellet på kvelden.

Dag 5    Reise til Kilkenny og besøk på Rock of Cashel (F, L, M)
Reisen går videre til Kilkenny med stop i Tipperary og besøk på Rock of Cashel, en spektakulær gruppe bygninger fra middelalderen som ligger høyt oppe på en kalksteinstopp. Vi spiser lunsj på den historiske puben Kytelers Inn og fortsetter med bytur til fots i den gamle bykjernen Kilkenny, med besøk på Kilkenny slott. Middag på hotellet på kvelden.

Dag 6    Reise til Dublin med Powerscourt Garden, bytur i Dublin og middag med show på Johnnie Fox`s Pub (F, M)
Vi setter kursen for Dublin med stop på den vakre Powerscourt Garden. Her blir det lunsj for egen regning før vi fortsetter til Dublin (ca. 1 times busstur). Ved ankomst blir det en liten bysightseeing og et besøk til Guinness Storehouse ølbryggeri. På kvelden tar bussen oss til Johnnie Fox`s Bar (ca. 30 min. busstur) hvor det blir middag og show.

Johnnie Fox’s Pub ligger i Glencullen i Dublin-fjellene og er en av de mest berømte pubbene i Irland, og definitivt den med høyest beliggenhet. Deres Hooley Experience show er kjent for sin originalitet og unike atmosfære. Her serveres vi 4-retters middag som følges av levende irsk musikk, alt fra tradisjonell folkemusikk til ballader. Musikken følges av Johnnie Fox’s berømte dansere. Kvelden avsluttes rundt midnatt.

Dag 7    Fridag i Dublin (F, M)
I dag blir det tid til å utforske Dublin på egenhånd. Dublin tilbyr mye å se og oppleve. Hovedgaten for shopping er Grafton Street på den sørlige siden av elven Liffey og Henry Street på den nordlige siden. Det finnes et stort utvalg av butikker, fra eksklusive til billigere alternativ. For de historieinteresserte er det bare å stupe inn i Dublins historie, f.eks. Trinity College gamle bibliotek og mange historiske bygninger rundtr runt om i byen. Middag på hotellet på kvelden.

Dag 8    Hjemreise (F)
Bussen henter oss for transport til flyplassen og retur til Norge.

F= frokost     L= lunsj     M= middag

Del innlegg